Greider ville spöa upp invandrare som inte är mångfaldsgullare

greiderGöran Greider ville ge icke politiskt korrekt invandrare en rejäl blåklocka.

Animerad scen i Visby nyligen:

Vid ett bord sitter representanter för Sverigedemokraterna och den icke helt okända nätsajten Avpixlat och tar några öl. Mrutyuanjai Mishra, krönikör på Avpixlat tillika medlem i Sverigedemokraterna, reser sig och går fram till ett närbeläget bord där sossetidningen Dala-Demokratens legendariskt vänstervridne och högavlönade chefredaktör, poeten Göran Greider, sitter och fyllnar till. Troligen sitter denne och skriver utkast till ännu ett mediokert poem om klasskamp och röda fanor på servetten.

De båda har såvitt jag förstår ett fullt normalt samtal. Och det är väl så det bör vara: två politiska motståndare glömmer för en stund meningsmotsättningarna för ett par minuters stilla samspråk. Åtminstone torde detta ha varit Mishras avsikt med att gå fram till Greider.

Detta var emellertid alls icke chefredaktören och rimsmeden Greiders cup of tea. När han får höra att Mishra skriver för Avpixlat brister han ut över ölglasets rand:

Kommer han fram igen får han en rak vänster.

Man borde kanske inte bli överraskad. Vänstergängare som Greider har en lång tradition av att förespråka våld som medel i samhällsomvandlingens tjänst. Nävarna får tala när argumenten tryter. Det som är anmärkningsvärt i det här fallet är att Mishra var den enda invandraren i sällskapet. Kanske blev Greider chockad över att en immigrant inte är en patenterat politiskt korrekt mångfaldsgullare.

4Mrutyuanjai Mishra undgick Greiders nävrätt denna gång.

När Aftonbladet skriver om händelsen är det dock inte Greiders våldshot som är huvudsaken. Troligen anser AB att detta nog är rätt käckt. I stället är det förbrödringen mellan SDare och avpixlare som slås upp stort. Denna nyhetsvärdering är sprungen ur felsynen, att allt samröre med Avpixlat för SD skulle vara något tabubelagt. Att sverigedemokrater med näbbar och klor skulle frånsäga sig varje form av samröre med Avpixlat.

Så är det ju inte. SD och Avpixlat är två helt olika företeelser med olika arbetsmetoder och framtoning. Kritiken mot massimmigration, islamisering, mångkulturalism och politiskt korrekthet har man dock gemensamt. Samröre mellan avpixlare och SDare är således en icke-fråga. Avpixlat är, lika litet som SD, extremistiskt, främlingsfientligt eller rasistiskt. Inte något man behöver ta avstånd ifrån om man vill vara kvar i partiet.

Båda vill se ett anständigare Sverige där svenskhet inte ses som något fult och med betydligt mindre vänsterinflytande. Detta är givetvis djupt stötande för PK-etablissemanget.

AB-texten här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17078637.ab

OL_-STARKOLDet greiderska ölet svallar över

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

13 kommentarer på “Greider ville spöa upp invandrare som inte är mångfaldsgullare”


 1. Info hatet från Sd kommer att försvinna när folk ser vilket mörker dom är.

 2. Tommy Hansson Says:

  Men här var det ju faktiskt en vänstertyp som uttryckte hat mot en SD:are som bara ville vara snäll och vänlig.

  Borde inte du som skriver om kommunismens brott sluta upp med att hata antikommunister?

 3. David Says:

  Om det nu är Jüri Lina som skrivit den första kommentaren så är det inte så konstigt att han hatar SD då Jüri Lina ”betecknas av bland andra stiftelsen Expo[1] och Forum för levande historia[2] i sitt teoribygge som antisemitisk. Detta då han bland annat hävdar att det är sionister som ligger bakom kommunismen samt att det finns en global judisk konspiration. Om Förintelsen har skrivit att ”allt fler har börjat tvivla på den hysteriska förintelsepropagandan. Gaskammarlögnerna kommer förr eller senare att hamna på historiens sophög.”[3] Kritiken har flera gånger lett till att hans föreläsningar stoppats av lokaluthyrarna.[4] Jüri Lina själv anser att kritiken mot honom är en del av en välorganiserad kommunistisk kampanj.[5]” (saxat från Wikipedia).

  • Tommy Hansson Says:

   Nej, det är inte Lina även om man skulle kunna tro det. Damen i fråga är dock en stor beundrare av denne. Att döma av tonläget i en del av hennes kommentarer skulle man kunna förledas tro att hon dragit en eller annan lina…så är det dock inte, hon brukar vara så där ändå.

 4. Mikael Karlsson Says:

  Så här kunde rubriken på artikeln från Aftonbladet varit i politiskt neutral media.

  — Redaktionschef för socialdemokratisk tidning vill spöa invandrare med fel politisk åsikt! —

  Lite lång rubrik kanske, men det hade lockat många läsare som är deras syfte, och det var ju det som var riktigt uppseendeväckande.


 5. INFO //

  Jag hatar ingen Tommy en ditt parti står för ett renodlat hat mot allt som är annorlunda. Hoppas sd åker ur riksdan så det stänker om det till nästa val. Bara för att jag är antikommunist slickar jag inte högerextremism i arslet // PS Tala inte om hat Tommy ditt parti är det enda parti i Sveriges riksdag som är hatiska tittat bara på SDs facebooksajt det ryker därinne av svavel

  • Tommy Hansson Says:

   Du är full av besinningslöst hat, AM, du borde inse det själv. Pröva gärna med anger management så kanske det lättar.


 6. INFO //

  Jag full av hat hahahaha ja sjuk humor har du verkligen Tommy. Ditt parti har precis alla emot sig det finns inte ett enda parti i Sveriges riksdag som vill ta i dit t parti med tång ens så sitt inte och kasta sten i glashus. Ditt parti kalal rinvandrar och andra människor för än det en aoch än det andra. Ta istället upp huvuvdet ur flaskan och titta dig omkring så får du se vad många anser om ditt Sd. Jag är stolt mIljöpartist och VET att invandrarna berikar Sverige på många sätt. //

  • Tommy Hansson Says:

   Jo, jag har en viss humor men hat är aldrig roligt, AM. Det vittnar alla dina obalanserade kommentarer om.

   Precis alla emot sig? Ja, förutom de cirka 600 000 som är beredda att rösta på SD i nuläget, och det lär nog bli fler än så fram till valet. Då får vi väl se hur det är med den där tången. För övrigt vill ju en av fyra svenskar ha med SD i regeringen enligt TV4:s undersökning.

   Du kanske vill omformulera dig – det var visst inte alla som var emot SD i alla alla fulla fall?

   Vi får väl se hur länge du håller på MP. Du brukar ju byta parti lika ofta som andra byter skjorta. Var inte så länge sen du övervägde gå med i SD därför du tyckte det var alldeles för många invandrare..

 7. polimasaren Says:

  Skäm inte ut dig nu med detta påstående. En rak vänster är Ung vänsters interntidning. Det borde ni sd’are veta

  • Tommy Hansson Says:

   Må så vara. Men jag tror inte någon som har sina sinnen i behåll köper att det var detta Greider syftade på.


 8. […] Enligt SDs egen medlemsundersökning sommaren 2012 har en femtedel utländsk bakgrund. Några av dem väljer att framträda med namn som Nima G Ali Pour , Peter Szadja och Mrutyuanjai Mishra […]


 9. […] För några år sedan blev Greider riksbekant för att under Almedalsveckan på Gotland ha hotat en sverigedemokrat med invandrarbakgrund och brun hudfärg med ”en rak vänster”. Se följande inlägg på min blogg: https://tommyhansson.wordpress.com/2013/07/05/greider-ville-spoa-upp-invandrare-som-inte-ar-mangfald… […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: