Tänk om ryssar och israeler skulle protestera mot svensk politik…

high_sz52ba1dVM-segraren Jelena Isinbajeva har härsknat till på Emma Green Tregaro.

Så den svenska höjdhopperskan Emma Green Tregaro har under pågående friidrotts-VM i Moskva målat naglarna i regnbågens färger och gjort det till en protest mot en ny rysk lag mot homosexpropaganda riktad mot barn och ungdom i Ryssland. Sprintern Moa Hjelmer har hakat på.

Nagelmålandet måste ha rönt viss uppmärksamhet, eftersom ryska stavmästarinnan Jelena Isinbajeva, överlägsen VM-vinnare på 4,89, gick ut och protesterade mot svenskornas politiska manikyr. Hon har bland annat citerats så:

Det är respektlöst mot vårt land och våra medborgare. Jag stödjer vår regering…Vi är ryssar, kanske är vi annorlunda än folk från andra länder, men vi har våra lagar som alla måste respektera. När vi kommer till ett annat land försöker vi följa deras regler…Vi anser oss vara normala, pojkar lever med flickor och flickor med pojkar

Mer här:

http://www.dn.se/sport/friidrotts-vm/green-tregaro-ar-respektlos/

Enligt Green Tregaro var nagelmålandet ”en liten grej för att visa var jag står. För mig handlar idrott om tolerans och glädje och kärlek”. Toleransen räcker dock tydligen inte till för att acceptera, att ryssarna har kommit fram till andra lagar på det här området än vi ack så genomgoda och rättänkande svenskar. Eller att inse att det kanske inte är blåögda svenska idrottares uppgift att kräva ryska lagändringar i samband med en internationell idrottsfest.

Inte heller Abeba Aregawi, den nyblivna svenska medborgaren som så suveränt sprang hem ett guld på 1500 meter för Sverige, stödde Green-Tregaros och Hjelms ställningstagande. Detta på grund av sin religiösa tro:

http://www.expressen.se/sport/friidrott/abeba-aregawi-min-tro-tillater-inte-det/

Homosexlobbyn med Jonas Gardell i spetsen har gjort sitt värsta för att utmåla Ryssland som värsta nazilandet. Ändå är det nya, i laga ordning av parlamentet antagna ryska regelverket, tämligen beskedligt. Det går ut på att barn och ungdom inte skall behöva drabbas av propaganda för en avantgardistisk livsstil som inte är förenlig med traditionella kristna värderingar.

alla_hjartans_dag_demo

Jag undrar i mitt stilla sinne vidare hur vi svenskar skulle reagera, om ryska och/eller andra idrottsutövare på besök i Sverige skulle börja protestera mot svensk lagstiftning och regeringspolitik. Sverige måste ju anses vara extremast  i världen i en del avseenden;  integrationsminister Erik Ullenhag förespråkade exempelvis nyligen, att åldergränsen för könsbytesoperationer skulle avskaffas. Något sådant skulle enligt min mening inte ha varit möjligt i ett land, som inte helt förlorat inte bara sitt kristna arv utan sin moraliska kompass över huvud taget.

Skulle också vilja se den officiella svenska reaktionen om en idrottstrupp från Israel skulle komma på tanken att demonstrera mot  en svensk immigrationspolitik som lett till en långtgående islamisering av Malmö, där den grova antisemitismen tilltar för nära nog varje timme som går. Märk väl att det är uteslutande muslimer som står för denna form av rasism.

Jag skulle personligen gärna se en motsvarande lagstiftning i Sverige. Unga och formbara sinnen skall inte behöva utsättas för den politiska HBTQ-samfällighetens propagandamaskineri. Den sexuella identiteten är en känslig sak som unga människor behöver få komma underfund med i lugn och ro. Så sker som alla vet inte i Sverige i dag, där varje form av kritik mot homosexuellt leverne och politiserande efter decennier av hjärntvätt  betraktas som närmast kriminellt.

putin-kiss-e1371136277132Putin, själv katolik, pussar rysk-ortodox potentat.

Det tillhör undantagen att jag har något positivt att säga om ”den nye tsaren” Putins Ryssland. I det här fallet gör jag ett litet undantag. Och jag hyser förståelse för Jelena Isinbajevas reaktion mot Green Tregaros nagelkorståg. Så vitt jag vet har de ryska arrangörerna inte sökt göra friidrotts-VM till något propagandaspektakel. Då skall inte heller svenska deltagare försöka sig på något sådant.

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Tänk om ryssar och israeler skulle protestera mot svensk politik…”

  1. rksmrgs Says:

    Isinbajeva lär ha gjort avbön. Nu väntar vi bara på Aregawi också. Eller…..oooooh, det kan bli komplicerat, hon har hänvisat till sin religion. Mjaä, hon är kristen. Ja dåså. Släng henne till lejonen.

  2. Tommy Hansson Says:

    Synd att Isinbajeva var en sådan tunnis. Men när det politiskt korrekta dementimaskineriet kör igång är det väl svårt att hålla färgen.


  3. […] Tommy Hansson om den homofoba och transfoba lagstiftningen i Ryssland: […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: