Så utnyttjas kungafamiljen i politiska PR-kupper

2279044676Kungaparet utnyttjas i PR-kupp för al-Aqsa-moskén.

Dags för senaste så kallade kungaskandalen.

Deras majestäter, konung Carl XIV Gustaf och drottning Silvia, utsattes för en fräck PR-kupp vid ett besök på Länsmuseet Marberget i Härnösand. Palestinska invandrare överräckte två sjalar till kungaparet med den arabiska texten ”Vår Aqsa och inte deras tempel”.

Det var en hänsyftning på al-Aqsa-moskén på Tempelberget i Jerusalem, islams tredje viktigaste helgedom. Samtidigt är Tempelberget, där det heliga judiska templet fordomdags var beläget, en vördad judisk plats i vars anslutning Västra tempelmuren – ”Klagomuren” – finns. Att mot den bakgrunden bära en sjal med nämnda text måste uppfattas som ett klart politiskt ställningstagande.

Vilket naturligtvis de ”snälla invandrare” som överräckte sjalarna var väl medvetna om. De utnyttjade, utan att skämmas får man förmoda, den svenske statschefen och rikets första dam som brickor i den palestinaarabiska propagandan. Ett mycket fult knep, om jag får säga min mening (vilket jag givetvis får).

Kungen och drottningen hann tydligen inte reagera innan de fick palestinasjalarna hängda kring sina halsar. De blev helt enkelt överrumplade. Den kritik jag framför i det här fallet riktas således uteslutande mot hovfolket, som snabbt borde sett till att sjalarna packats ihop innan pressfotografernas kameror hunnit börja klicka. Hovlakejerna gjorde helt enkelt inte sitt jobb.

C-KUNGENFITTJA_0Kungen utnyttjas i PR-kupp för Fittja-moskén.

Hovets informationschef, Bertil Ternert, har i förklarligt men knappast försvarligt egenintresse sökt tona ned händelsen, som han anser ”överdrivits”. Ternert har fel. Det är tvärtom mycket allvarligt när Sveriges statschef utnyttjas i politiskt propagandasyfte på detta sätt.

Lisa Abramowicz, generalsekreterare i Föreningen Svensk Israelinformation, har rätt när hon citeras: ”Kungaparets roll är inte att ta ställning i olika känsliga utrikespolitiska frågor.” Just därför måste hovets medarbetare vara ordentligt på alerten när det gäller att sovra bland skilda intressen som önskar förstärka sina argument genom kungaparet.

Överräckandet av gåvor och presenter bör därför i fortsättningen struktureras på så sätt att de måste anmälas i förväg, på det att kungaparet och hovfolket ges tillfälle att ta ställning till vilka gåvor som kan accepteras och vilka som inte kan det. Palestinasjalarna faller helt klart inom den sistnämnda kategorin.

Detta var nu inte första gången de kungliga utnyttjades av politiska och religiösa särintressen. I våras förständigades exempelvis konungen att besöka den omskrivna Fittja-moskén, som nyligen fått tillstånd att ordna böneutrop. Dessförinnan dök kronprinsessan Victoria upp vid en HBTQ-gala, där hon log vackert tillsammans med riksbögen Jonas Gardell.

imagesCAQWTG8RKronprinsessan utnyttjas i PR-kupp för HBTQ-lobbyn.

Det ser definitivt inte bra ut när kungafamiljen exploateras på detta sätt. Svenska folket har rätt att kräva att de kungliga omges av kompetent folk och inte en samling handfallna mesar.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik, Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

11 kommentarer på “Så utnyttjas kungafamiljen i politiska PR-kupper”


 1. INFO //

  Hej på dig Tommy nu är vill tillbaka ifrån Estland har massor att berätta Mvh Ann-Mari Piret

 2. Lennart Says:

  Silvia har ju även besökt Stockholm synagoga under ”förintelsens” minnesdag..Detta exempel på politisk exploatering av kungahuset glömde Hansson nämna.

 3. Tommy Hansson Says:

  Detta faller givetvis inte inom ramen för någon politisk exploatering. Förintelsen – utan citationstecken – var en ett brott mot mänskligheten, en allmänmänsklig tragedi som drottningen gjorde helt rätt i att uppmärksamma på detta sätt.


 4. INFO //

  Tack Tommy roligt att du är tillbaka med din blogg igen //

 5. conny gustafsson Says:

  Vi ser ofta kungafamiljen i samband med kyrkobesök. De är ju dessutom öppet kristna frivilligt eller ofrivilligt det vet ju bara de själva med tanke på att det är skrivit i lagen att de måste vara lutheraner.

 6. Mikael Says:

  Allt det här hatet du utrycker på din blogg. Är du för feg för att visa det i KF? Du känns ju väldigt lam där. Kom igen nu, hata mera offentligt! Kom igen du kan Tommy!

 7. Håkan F Says:

  Kungafamiljen om några har personliga erfarenheter av den sionistiska terrorismen. Folke Bernadotte mördades av sionister som senare fick höga poster i Israel.

  • Tommy Hansson Says:

   Det är helt riktigt. Men att spöka ut sig i palestinasjalar är ändå ett övertramp när det häller hovetikett.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: