En ganska fantastisk resa för oss SD:are!

united-minds-augUnited Minds/Aftonbladet augusti 2013.

I går måndag 19 augusti hade vi i SD Södertälje/Nykvarn styrelsemöte. Flera viktiga beslut med betydelse för den kommande valrörelsen fattades. Vi kunde göra detta i ett läge där alla kurvor pekar uppåt för Sverigedemokraterna.

I United Minds/Aftonbladets senaste väljarundersökning omfattande ett drygt tusental personer, vilka tillfrågades om vilket parti de skulle rösta på om det vore val till riksdagen i dag, valde 11,3 procent Sverigedemokraterna som alternativ.

Det är partiets högsta notering någonsin hos detta opinionsinstitut. Därmed är SD tredje största riksdagsparti samt vågmästare. Det betyder att SD nu sannolikt är på god väg att passera Miljöpartiet som det stadigt tredje största partiet. Det mest anmärkningsvärda i övrigt är att Moderaterna går back med  1,3 procentenheter till 24,5 procent, medan S går fram med ungefär lika mycket.

Moderaternas kräftgång är ingalunda oväntad för denna bloggare med tanke på hur statsminister Fredrik Reinfeldt betedde sig under sitt tal i Almedalen i juli. Som vanligt när Reinfeldt valde att beröra Sverigedemokraterna darrade han på rösten och gjorde ett obalanserat intryck. Den vanligtvis så behärskade Reinfeldt genomgår ett slags personlighetsförändring inför ämnet SD och tycks förlora förmågan till förnuftigt tänkande.

Den här gången klargjorde Reinfeldt att han kommer att offra regeringsmakten om detta skulle behövas för att förhindra att SD får inflytande i Sveriges riksdag. Han tvekar alltså inte att sätta folkviljan ur spel och offra landets väl och ve för det enda syftet att sabotera för Sverigedemokraterna.

Det är min övertygelse att stora delar av det svenska folket inte vill se en sådan regeringschef vid rikets roder. Problemet är att alternativet, S-ledaren Stefan Löfven, inte är mycket bättre: valet mellan pest eller kolera är aldrig särskilt angenämt.

FR_Gberg_72Främsta garanten för fortsatt SD-succé: Reinfeldts politik fortsätter som förut. Foto: Photo2be

Den här gången parkerar krispartierna KD och C båda över fyraprocentsspärren, samtidigt som FP tappar betydande delar av sitt väljarunderlag och noteras för samma låga nivå som de övriga två borgerliga mittenpartierna. V backar också betydligt och Sjöstedt-effekten vägrar envist att infinna sig. Den alltjämt relativt färske V-ledaren Jonas Sjöstedt framstår därmed endast som ännu en i raden av gråtrist argsinta kommunistledare, den där vill strypa alla privata samhällsinitiativ till planekonomins fromma.

SDs framgång överraskar minst av allt i ett läge, där såväl regering som opposition vägrar inse allvaret i den massinvandrings- och mångkulturpolitik som urholkar såväl landets som kommunernas och landstingens välfärdssatsningar. När illegala invandrare – de så kallade pappers- eller tillståndslösa – får så gott som gratis läkar- och tandvård medan svenska medborgare tvingas ta allt djupare tag i plånboken för att komma i åtnjutande av samma behandling blir folk med allt skäl förbannade.

Opinionssiffror runt tio procent är numera vardagsmat för Sverigedemokraterna, som med all rätt gladdes storligen över de 5,7 procent som gav en riksdagsplats för tre år sedan. Partiet har ofta dubblat sina valresultat ända sedan starten 1988, och absolut ingenting tyder på att så icke blir fallet även om ett år.

Frågan är om det stannar där. 15 procent vore på intet sätt oväntat, och 2018 kommer vi att vara ett trovärdigt regeringsalternativ om inte regeringen och Sjuklövern plötsligt gör en helomvändning och börjar föra en ansvarsfull politik. Men hur troligt är det?

Just nu ligger SD Södertälje/Nykvarn, liksom alla andra SD-avdelningar landet runt, i startblocken för att få ihop trovärdiga representanter till kommun- och landstingslistorna vilka skall vara fastställda till hösten. Innan dess väntar kyrkoval redan i september och EU-val några månader före det ”stora” valet.

Att Sverigedemokraterna numera kan påstås tillhöra det politiska etablissemanget innebär på intet sätt att övriga partier är komfortabla med situationen. I Karlskrona bestämde sig exempelvis en S-kvinna med invandrarbakgrund för att hoppa av sina uppdrag i protest mot att en partikollega har en anhörig (!) som är SDare. Läs mer här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5621474

Det är till att respektera demokratins spelregler…

jimmie_160454694Den 24 augusti håller Jimmie Åkesson sitt fjärde sommartal i Sölvesborg.

Senaste medlemsstatistiken visade att Sverigedemokraterna numera har 9903 medlemmar. När partiledare Jimmie Åkesson håller sitt sedvanliga sommartal i Sölvesborg den 24 augusti kan partiet sannolikt alltså glädja sig åt att 10 000-vallen sprängts.

Det är en ganska fantastisk resa vi sverigedemokrater får vara med om!

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “En ganska fantastisk resa för oss SD:are!”


  1. INFO //

    Ja du Tommy du vet min inställning jag är lite kluven Sd har flera bra frågor och jag gillar inte allt MP gör jag önskar dig och ditt parti lycka till i valet n behövs i Sveriges riksdag vem vet kanske jag röstar på er i någon av dom tre valen det som mest oroar mig så Miljöpaartist jag är det är att MP gör upp med V i en del frågor framförallt i Botkyrka där vi bor där är det röd-grönt styre ja Tommy jag är kluven känner mig som en åsna som står mellan två höbalar och inte vet vilken jag ska äta ur du får gärna ge mig något råd Tommy jag hopas ni i SD får många mandat nästa år kör hårt Tommy Mvh Ann-Mari Piret


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: