Reflektioner kring inkonsekvenser

Såväl politiken som privatlivet vidhäftas med ibland ganska uppseendeväckande inkonsekvenser. Här följer några exempel.

imagesCA3YAXF3Gudrun Schyman slår ett slag för muslimska kvinnors rätt att fortsätta vara förtryckta.

INKONSEKVENT är bara förnamnet när initiativtagarna till ett upprop för kvinnors rätt att klä sig som de vill spökar ut sig i så kallade hijaber, ett arabiskt slöjplagg som rättroende muslimska män kräver att deras kvinnor skall bära.

INKONSEKVENTA är onekligen de ”nationalister” som inte unnar det judiska folket deras hemland – Israel- med flertusenåriga traditioner, samtidigt som de kräver ett hemland i samma region för ett annat folk- palestinaaraberna –  som aldrig haft någon statsbildning där i historisk tid och som dessutom avvisade ett FN-anbud om en 1948. Och som för övrigt har ett stort antal länder att välja mellan, där det egna språket och den egna kulturen råder.

INKONSEKVENTA är naturligtvis politiserande idrottsutövare av typ Emma Green Tregaro. Hon protesterade vid friidrotts-VM i Moskva mot nya ryska lagar som bannlyser HBTQ-propaganda riktad till ungdomar men teg still när hon tävlade i Oman 2010, där homosexualitet är belagt med dödsstraff. I Ryssland är privata homosexuella handlingar involverande vuxna inte straffbara, samtidigt som ett finns ett dussintal öppna gayklubbar i Moskva.

INKONSEKVENTA i högsta potens är de troende islamister som kritiserar ”fascismen” i väst, samtidigt som deras egen ideologi är minst lika totalitär/auktoritär som den verkliga fascismen.

img_1574Nykommunisten Mohamed Omar ser intet ont hos den brutala Assad-regimen.

INKONSEKVENT är det i hög grad när nyväckta kommunister som Mohamed Omar, i och för sig fullt berättigat, brännmärker islamistiska jihadgrupper i Syrien för omänskliga övergrepp samtidigt som de, givetvis fullständigt felaktigt, utgår ifrån att Assad-regimen är snövit och fläckfri.

INKONSEKVENTA är de påstådda ”demokrater”som hyllar kommunistdiktaturer som Nordkorea och Kuba men bara har hat och förakt till övers för verkliga demokratier som USA och Storbritannien.

INKONSEKVENTA är alla påstådda miljövänner, vilka med sin politik möjliggör fortsatt och miljöförstörande drift med kolkraftverk, samtidigt som de spyr ve och galla över den miljövänligaste form av energi vi har att tillgå: kärnkraften. Därtill medverkar de till upprörande landskapsförstöring genom uppsmällandet av de skrymmande, gnisslande plåtschabrak som går under namnet vindkraftverk vilka aldrig kommer att ge oss mer än några bråkdelar energi.

300px-Forsmark3Miljövänligt kraftverk i Forsmark. De så kallade miljövännerna föredrar dock kol- och vindkraft.

INKONSEKVENTA är de så kallade antirasisterna, som ständigt och med darr på stämman predikar något de kallar ”tolerans”. Parallellt därmed avfärdar de alla kritiker av den massiva invandringen för att vara svårartade rasister, trots att dessa inte tillämpar något rastänkande över huvud taget.

INKONSEKVENTA är regeringspolitiker såsom Fredrik Reinfeldt och Erik Ullenhag, när de med den drucknes envishet påstår att ”invandring berikar”. När pöbel med invandrarbakgrund bränner ner delar av Stockholms förorter eller unga kvinnor av äldre manliga släktingar pressas söka döden genom att hoppa från balkonger, är samma politiker påfallande tysta eller talar möjligen om ”integrationsutmaningar”.

INKONSEKVENT är du givetvis själv, när du inte kan sluta älska någon som du vet sannolikt bara kommer att tillfoga dig fortsatt lidande och smärta. Men kärleken har å andra sidan aldrig utmärkt sig för att vara särskilt logisk eller konsekvent.

INKONSEKVENT är det förvisso när somliga personer påstår att andra är ”egotrippade” alternativt ”narcissistiska”, under det att de själva tangerar det patologiska när det gäller självupptagenhet.

INKONSEKVENTA är de fanatiska vegetarianer som anklagar köttätare för vara ”mördare” och att ”äta likdelar” medan de rutinmässigt trampar ihjäl otaliga småkryp varje dag.

Se där några hastigt nedkastade exempel på i mitt tycke inkonsekvent beteende. Det finns otvivelaktigt många fler!

Explore posts in the same categories: Inkonsekvenser

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

12 kommentarer på “Reflektioner kring inkonsekvenser”


 1. INFO //

  Bra skirvet Tommy håller med dig ja detta händer i vänster konungadömet sköt om dig vännen min kram ifrån Ann-Mari Piret PS Du får snart nr 30 där finns en artikel från vår Hedersmedlem i Tallinn Kalju Mätik han är stenhård antikommunist skulleldu träffa honom skulle han älska dig kör hårt Tommy

 2. Tommy Hansson Says:

  Man tackar…ja, jag försöker bidra efter fattig förmåga. Du gör själv ett bra arbete! Skulle vara trevligt att vid tillfälle träffa Mätik, givetvis.


 3. INFO //

  Tack Tommy tillsammans bekämpar vi dom röda jo jag har funderat på att få hit Mätik i ett föredrag vi i Svenska Memorial då skulle arrangera,det han skulle då berätta om dels sin egen arrestering 1974 men även om situationen Estland/ Ryssland idag. När Kalju blev arresterad av KGB så kom dom hem till honom tidigt på morgonen då han bodde i förorten Nömme utanför Tallinn. Det var 5 KGBmän under ledning av Kapten Uhno Ojamaa. När det ringde på Kajlus dörr kl 0500 på morgonen så trodde han först att det var hans kollega Mati Kiirend som kom.. Kalju öppnade dörren och utanför stod då dessa 5 KGB män samt två studenter firån Meriakademin i Tallinn som skulle kolla att allt gick lagenligt till. Major Uhno Ojamaa säger då till Kalju när han tar fram leg . medborgare Mätik vi är från KGB och vi har order att genomsöka ert hus. KGB genomsökte så huset 0500 på morgonen till kl 2100 på kvällen.Dom beslagtog dokument, och en del andra grejer. Kalju fördes iväg av KGB först till Nömme Polisstation sen vidare till Patareifängelset i Tallinn då för politisk fångar. Efter några dagar i Patareifängelset hämtas Kajlu Mätik till KGBs högkvarter på Pagari Tänav i Taallinn han blev där förhörd av major Marat Zukov. När Kalju fick frågrona från Major Zukov så sade han jag vägrar att svara på era frågor. Så togs Kalju tilbaka till Patareifängelset. Efter någon vecka förde man honom åter till Pagari Tänav. major Zukov fortsatte förhöret och då Kalju återigen vägrade att Svara så sade då Zukov. Eftersom ni vägrar att svar på mina frågor så anser jag att ni är sinnessjuk, ni kommer nu att föras till Zerbskiinstitutet i Moskva för vidare sinnesundersökning. Kalju fördes så till Zerbski som var ett institut både för politiska fångar men även för vanliga kriminella.Han fick i sin mat tabletter som KGBs speciella psykiatriker hade lagt där för att långsamt bryta ned honom både fysiskt men även mentalt. Kajlu såg tack och lov detta och slängde tabletterna. Efter några veckor där så ställdes Kajlu inför rätta i Moskva och dömdes till 6 års arbetsläget för Antisovjetisk propaganda etc etc. Han skcikades till arbetslägret i Perm i Uralbergen Kajlu satt i Permläger 36. Med bland KGB männen som arresterade Kalju var förutom Kapten Uhno Ojamaa också Kolk, Heino Krusmaa samt några till. Jag har talat med Kalju om att få hit honom föredraget skulle då vara i Stockholm och givetvist får du tillfälle till att lära känna honom personligen. // Mvh Ann-Mari Piret

 4. Tommy Hansson Says:

  Intressant.


 5. INFO //

  Tommy kan jag skriva här om när KGB körde ut mig ur Patareifängelset i Tallinn 1980 ?? Mvh Ann-Mari Piret


 6. INFO //

  Tack Tommy det kommer under dagen, kan nu redan säga dig att vår nye medlem Georg Sausins som du läst om är mycket intresserad av styrelseuppdrag i vår förening han ser hett tydligt och klart från Putin och vet av erfarenhet vad det kan betyda för hans älskade Lettland. Om du själv är intresserad av att vara suppleant hos oss är du välkommen det innebär absolut inte en massa timmar vid datorn nej nej utan knappt något arbete alls bara att du då finns där är bra. Mvh Ann-Mari Piret

  • Tommy Hansson Says:

   OK. Bra med så många kunniga personer med erfarenhet av praktisk kommunism. Suppleant, ja kanske det…ska fundera på saken!


 7. INFO //

  Tommy du ska veta att du är mer än välkommen i så fall du och Georg ihop månde Putin nu bäva haha vi blir ett järngäng Tommy du är helskön hihi kram Ann-Mari Piret PS Bosse hälsar så gott till dig


 8. Ann-Mari Piret blir utkastad handgripligen av KGB ur Patareifängelset //

  Hösten 1980 fick jag återigen uppdrag av Ants Kippar i Stockholm att åka till Tallinn för att ta reda på om Herbert Murd Kristen Metodist var i Patareifängelset. KGB skulle ha arresterat Herbert pga att han dels läst högt ur Bibeln vid ett pionjärläger utanför Tallinn samt att ha varit inne i Sovjetunionen och deltagit i oppositionellt arbete. Jag hade lärt mig kartan utantill och kom så till Tallinn jag lämnade så Viru Hotell och tog spårvagnen mot Baltijaam och Kopli ( Baltijaam Tallinns centralstation ) Väl fram gick jag så mot Patareifängelset jag gick på gamla gator och mellan gamla hus. Så såg jag fängelset och den stoar huvudingången. Jag gick mot huvudingången och vek sen av mot höger följde vägen en bit och kom så på vänster sida fram till en liten nedförs backe som gick ner mot en fängelsegård. På höger sida i gångriktningen så fanns en vaktkur med en sovjetisk soldat med Kalasnikov i händerna. jag gick ner mot en stor järndörr och öppnade den. Så kom jag in i en liten hall, framför mig satt en sovjetisk soldat innanför en glasfönster,, jag gick fram och sade Herbert Murd Tallinna Metodistikirik, han lyfte luren och sade något på ryska. Efter någon minut hördes stöveltramp ifrån vänster sida och jag såg en civilklädd man komma emot mig. Jag gick fram emot honom och sade Herbert Murd Tallinna Metodistikirik ?? han tog mig i axeln och sköt mig mot dörren då han också sade Njet Baptist Njet Evangelist Njet Metodist njet njet njet. Han öppnade dörren som slog igen med en duns bakom mig. Tiden stod stilla och jag stod helt stilla. Vakten i kuren tittade på mig. jag gick uppför backen igen och tog sen av till höger och gick mot fängelsets huvudingång där gick jag sen över den gamla järnvägsövergången och jag gick mot ett högt plank. Jag ställde mig bakom planket och tittade mot fängelset sen tog jag fram kameran jag fått låna av Ants Kippar. En soldat tittade åt mitt håll och jag duckade snabbt bakom planket. Sen såg jag genom en springa i planket att han tittade bort igen, jag tog då 10 snabba foton på en minut. Sedan gick jag snabbt tillbaka till Baltijaam för att åka tillbaka till centrum igen hela tiden höll jag ögonen öppna efter skuggor. Ann-Mari Piret PS Herbert Murd är idag min facebookvän och han har tackat mig stort för att jag tog denna enorma risk med att försöka få ta på honom i Patareifängelset då KGB kunde vara efter och arrestera mig när som helst PS Herbert är medlem i Svenska Memorial


 9. INFO //

  Tack Tommy Mvh Ann-Mari Piret


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: