Tankar om en partiledardebatt: vår nationalmasochistiska flyktingpolitik

2287072_520_292Statsministern och hans trolige efterträdare.

Jag erkänner gärna att jag inte såg hela partiledardebatten i STV i går. Jag är för tillfället inte vid optimal vigör och det kändes roligare att titta på ”Morden i Midsomer” på TV8. Men jag slog över i några reklampauser och detta, tillsammans med vad jag inhämtat från andra håll, tycker jag räcker för att jag skall kunna avge ett låt vara skissartat omdöme.

I en debattsekvens jag såg påtalade SDs Jimmie Åkesson det orimliga i regeringens flyktkingpolitik avseende Syrien, där alla som har tillräckligt gott om pengar för att betala smugglarligor och på så sätt ta sig innanför Sveriges gränser begåvas med permanent uppehållstillstånd. Denna katastrofpolitik missgynnar Syriens verkligt utsatta och göder, som Åkesson påpekade, den organiserade smugglingsindustrin samtidigt som den tär på våra redan hårt ansträngda resurser.

Dessa kalla fakta viftade Jan Björklund (FP) bort med att en miljon svenskar emigrerade till USA på 1800-talet. En utvandrarström från Sverige för mer än 100 år sedan används alltså som argument för att vårt land nu som en naturnödvändighet måste ta emot hundratusentals välbeställda syrier. Och det räcker givetvis icke med att ge dessa tillfälligt uppehållstillstånd – nej, permanent skall det vara! De verkligt utsatta i flyktinglägren i Syriens närområde ger vår humanitära regering en spottstyver, om ens det.

TT194031_jpg_817107v530x800Alliansregeringen ger knappt en spottstyver till de verkligt hjälpbehövande i Syriens närområde.

Att det skall vara så svårt att fatta att en regerings första, kanske rentav enda, uppgift är att gynna det egna landets och dess invånares intressen. Alliansregeringen bedriver en nationalmasochistisk flykting- och immigrationspolitik som urholkar vårt lands resurser och välfärd. I stället för att ge plats åt personer som klassificeras som flyktingar enligt FNs konventioner importerar den otaliga människor vars nationella tillhörighet egentligen är omöjlig att kontrollera.

Åkesson begränsade sig i debatten dock inte enbart till immigrationspolitiken, där SD redan har den omvittnat högsta trovärdigheten av alla partier. Han visade att SD har en heltäckande politik omfattande bland annat engagemang för en levande landsbygd, skärpt kriminalpolitik och omtanke om deltidsanställda kvinnor i den offentliga sektorn.

Jimmie Åkessons debattinsats verkar ha nått avsedd effekt. I en webbundersökning arrangerad av Dagens Nyheter med frågan ”Vem gjorde bäst i från sig i partiledardebatten?” vann Åkesson klart med 40 procent jämfört med Reinfeldts 24. Jonas Sjöstedt (V) landade på 12 procent och Stefan Löfven (S) på 11. Det var nog inte många champagnekorkar som smällde på DNs webbredaktion efter det resultatet…

secondColumnJimmie Åkesson (SD): bäst enligt DNs webbmätning.

Klart sämst i DN-undersökningen var Miljöpartiets Åsa Romson med tre procent, något som förhoppningsvis visar att stödet för detta vidskepliga svammelparti med inslag av andeskådande enligt Rudolf Steiners modell, shariatänkande enligt Mehmet Kaplan och klimatalarmism som går på tvärs mot de senaste vetenskapliga rönen i bästa fall kan vara på tillbakagång.

Jag gör mig dock inga stora förhoppningar – vissa människor lär ju vilja bli bedragna.

Läser i dagens tidningar att Fredrik Reinfeldt anses ha gått segrande fram i den interna debatten mot sossarnas statsministerkandidat Stefan Löfven. Må så vara. Men hur svårt kan det vara att ”vinna” en debatt mot en av de tråkigaste debattörer som svensk politik inte sett maken till i mannaminne?

Nej, broder Reinfeldts ”seger” kommer knappast att ge alliansen fortsatt regeringsinnehav efter valet om knappt ett år. Inte med en ballast som Centerpartiet, som har en om möjligt ännu mer orealistisk immigrationspolitik än MP och inom vilket månggifte med nöd och näppe hamnade utanför partiprogrammet.

Swedes-Don-Hijab-to-Support-MuslimsÅsa Romson (till höger) förefaller omedveten om att slöjan är avsedd täcka håret.

Allt i allt bidrog partiledardebatten till att några av livsandarna har börjat återvända till min bräckliga lekamen. Om bara min högra testikel återgår till normal storlek i takt med att antibiotikakuren tar skruv är jag snart med på banan igen!

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Tankar om en partiledardebatt: vår nationalmasochistiska flyktingpolitik”

  1. Jacob I Says:

    Tommy, du har inte missat något. Denna s.k. ”debatt” dominerades av samma gamla pajkastning som ju närmare valet vi kommer blir allt mindre trovärdig. Av de 8 närvarande politikerna fanns endast en statsman: Allas vår Jimmie!

  2. Tommy Hansson Says:

    Jo, jag misstänkte att det kunde bli så. Jag kände att det inte var något jag pallade med som jag kände mig då. Såg dock tillräckligt för att kunna bekräfta ditt omdöme om Jimmie!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: