Demokratin måste alltid försvaras!

IMG_1342Låt oss värna om vår svenska demokrati – låt inte pöbeln bestämma!

http://www.youtube.com/watch?v=yjm8GhiuZ7A

Det finns få saker som gör mig så upprörd som när vissa självpåtagna smakdomare inom livets olika områden talar om för oss hur vi skall förhålla oss till saker och till. Som alla vet finns det gott om den sortens individer i vårt samhälle, icke minst i medierna.

De talar om för oss att vi inte får hysa vissa åsikter och än mindre uttrycka dessa i ord och handling. De tillhör den politiska korrektheten och predikar att säger du si eller så, gör det eller det, så förtjänar du bara spott och spe och kallas än det ena, än det andra.

Det finns en militant förgrening av denna politiska korrekthet – jag brukar i sammanhanget tala om godhetskamarillan – som vill hindra politiska meningsmotståndare att manifestera sitt synsätt genom att ägna sig åt mötesstörningar och stundom naket våld.

Den 5 november fick vi uppleva ett sådant exempel vid SD-ledaren Jimmie Åkessons boksignering på Nytorget på Södermalm i Stockholm. En pöbelmassa om något hundratal personer förde oväsen och bombarderade de misshagliga personerna med anknytning till Sverigedemokraterna med ägg och golfbollar.

En tidigare brottsdömd kvinna på yttersta vänstra extremkanten lyckades därtill ta sig ända fram till Åkesson och placera en tårta i ansiktet på honom. Därmed ville hon förnedra en känd representant för politiska åsikter hon fann oacceptabla. Det är inget som säger att inte tårtan nästa gång ersatts av en bomb eller granat. Tilltaget har framkallat kritik från höger till vänster men också rönt en del applåder från bland andra extrema feminister.

Angreppet på Jimmie Åkesson och den skränande pöbeln på Nytorget visar att demokratin och yttrandefriheten aldrig får tas för givna utan ständigt måste försvaras mot dess belackare vare sig dessa är kommunister, fascister, nationalsocialister, islamister, anarkister eller tillhör den förment demokratiska sfären. Det är också viktigt att komma ihåg att även omdemokratiska krafter har rätt att utrycka sina åsikter så länge de inte tillgriper våld eller andra olagliga medel.

Överst i bloggtexten återfinns en länk till en viktig, drygt två minuter kort film producerad av Sverigedemokraterna som tar upp det överhängande problemet med demokratin och dess belackare på ett utomordentligt relevant och fint sätt. Se den!

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: