Vänstern har alltid haft svårt för judarna

Jews_forced_to_march_with_star_KristallnachtNazisterna tvingar tyska judar att tåga bakom en stor davidsstjärna i samband med Kristallnatten 1938.

http://www.expressen.se/kvp/kultur/kristallnatten-ar-for-alla–utom-judar/

Ovan en länk till en av de bättre artiklar jag läst på länge. Den är skriven av den judiske barnläkaren, barnpsykiatrikern, jiddischexperten och debattören Salomon Schulman (född 1947) och publicerad i Kvällsposten i anledning av högtidlighållandet av Kristallnatten den 9 november.

Den tar upp fenomenet med att när vänstern någon gång i något sammanhang tar upp judarna så gör den det som en ursäkt för att manifestera sin mening om något annat och för vänstern betydligt viktigare grupperingar. Kristallnatten är ett eklatant exempel på detta.

Schulman skriver insiktsfullt som motivation till varför han inte tänker delta i den vänstermanifestation han fått inbjudan till:

Vänstern har som vanligt svårt för judarna. Tidigare om åren har denna dag använts som en förevändning för att ta upp palestiniernas situation, vad nu denna har att göra med Kristallnatten…Men när jag ser denna vänsters så gott som fullständiga förbiseende av judarna i sitt pompösa program för Kristallnatten, så ser jag också en gammal tradition väckas till liv. Kommunismens slakt av inte bara judar utan även av den judiska kulturen, särskilt då Auschwitz fortfarande stod som en vedervärdig symbol och inte bara som en ikon för den Förintelse som drabbade just judarna.

Kristallnatten för 75 år sedan drabbade de facto endast judarna och inte någon annan gruppering. Nu använder vänstern och även till viss del liberaler i och utanför Folkpartiet judeförföljelserna som en ursäkt för att manifestera mot en rad andra saker: vad som kallas islamofobi, förföljelse av romer, behandlingen av palestinier i Israel etcetera.

schulma2Salomon Schulman anser att vänstern ”har svårt för judar”.

Vänstern har ju, som Schulman inledningsvis så riktigt fastslår, av tradition och ohejdad vana svårt för judar. Detta beror enligt min mening på att judarna är en i stora drag sammansvetsad grupp med en egenartad på religionen grundad tradition som hållits vid liv genom tusentals år. Inom judenheten finner vi även en uppsjö av konstnärlig och vetenskaplig talang och skaparkraft, intelligens och en fint utmejslad fallenhet för den individuella prestationen.

Det är självklart att ett materialistiskt koncept som det kommunistiska/socialistiska med dess anspråk på makthegemoni inte ser – eller kan se – ett sådant formidabelt hot mot den egna livsåskådningen och den egna praktiken med blida ögon. I världens första kommunistiskt styrda stat, Sovjetunionen, drog boljsevikerna nytta av judarna till en början, men sedan blev den antijudiska inställningen stegvis allt mer outrerad.

I slutet av sitt vedervärdiga liv planerade Josef Stalin, som framhållits av bland andra den ryske historikern och författaren Arkadij Waxberg, en omfattande judeförföljelse. Som det nu föll sig hann Stalin ”bara” med att avliva några tusental judiska läkare, jiddischauktoriteter och andra kulturpersonligheter innan han avled. Efter Andra världskrigets slut igångsattes vidare  på initiativ av Stalin omfattande antijudiska aktioner i exempelvis Tjeckoslovakien, Ungern och Polen. I det sistnämnda landet genomfördes en utrensning av judarna så sent som 1968.

stalin_wallpaperStalin planerade en egen judeutrotning men hindrades av döden.

Vidare i Salomon Schulmans text:

Inte heller vill våra antirasister beröra den antisemitism som i så hög grad vidlåder Malmö, där hatbrotten mot just judar når en omfattning som fått åtminstone omvärlden att vämjas.

Framförallt vill varken vänsterinriktade eller liberala aktivister låtsas om, att antisemitismen i Malmö uteslutande är ett importerat fenomen från Mellanöstern vilket underblåsts icke minst av kommunalrådet Ilmar Reepalu (S) som ger fullständigt fanken i judarna så länge hans muslimska väljare hålls på gott humör. Inte heller har Reepalus socialdemokratiska partivänner i Malmö eller Stockholm gjort någonting för att hejda hans antisemitiskt färgade blamager. Möjligheten finns att de håller med honom.

Explore posts in the same categories: judenheten

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

10 kommentarer på “Vänstern har alltid haft svårt för judarna”

 1. anders Says:

  Jaså vilka satt då med och styrde i det stora landet i öst? Judarna som dessutom tog över efter mordet på Tsarfamiljen. Vikket skitsnack på denna blogg

 2. Tommy Hansson Says:

  Det fanns ett antal judar med de styrande bolsjevikerna. Där fanns även ryssar, georgier, kazaker, polacker, balter…Frågan är då varför du just slår ned på judarna.

  • anders Says:

   Så judar i USA stöttade inte dem alls? Tommy det är pinsamt att se dina blindhet inför fakta

   • Tommy Hansson Says:

    Frågan om bolsjevikkuppens finansiering är inget jag alls tar upp i den här texten. En intressant fråga är det dock. Det fanns sannolikt kommunister, socialister och även rika företagare med röd livssyn som stöttade dem från en rad länder, även Sverige. Den svenske juden Olof Aschberg – ”röde bankiren” – var en av dem. Det vore väl bra om du kunde vidga perspektivet något.

 3. Stolt Says:

  Ja, det är säkert sant att judarna var hatade av kommunister. Å andra sidan var många av de första kommunisterna judar, kommunismen startade av judar.

  Men sen är det frapperande hur vidrigt det kan vara när människor bestämmer vilka människor som är ”rätt” och vilka som är ”fel” och urvalet är vilken religion man har.

  I vissa länder är det judarna som är roten till allt ont, i andra är det Zigernarna, i andra länder är det muslimerna, i andra länder är det Svarta, i andra länder är det kristna.

  Men roten till hatet är det samma. Rädslan för människors frihet.
  En maktelit vill tala om för alla andra att VI är rätt och NI är fel.
  Vi mot dom.

  Judarna for illa av nazister och kommunister och även i Sverige var judarna hatade av många högerextrema grupper, t.ex av Sverigedemokraterna innan Kent Ekeroths gäng tog över.

  Då såg man nämligen en vinstmaskin i att vara vän med Israel och utmåla muslimerna som roten till allt ont. SD var väldigt tydliga med sitt judehat på 80-90-talet. Då fanns inte det muslimska hotet så tydligen. Då var det invandrare från Europa och svarta.

  Hatet mot de som är annorlunda finns överallt. Kommunister. Feminister. HBTQ. Sossar. PK. Batikhäxor. journalister. Media.

  För att bli stark inom gruppen. Oavsett vilken grupp det är. Så måste gruppen ha en fiende. I sovjet var det judar och kapitalister.
  I Tyskland var det socialister, judar och bögar.
  Förr i Sverige var det judar, kapitalister. svarta. Idag har det svängt idag är det sjuklöverna, media, muslimer och somalier.

  Om några år kommer det kanske vara kineser som tar över världen?

  Det gemensamma är att folk inte låter andra folk leva sina liv. Att vissa människor får bränsle av att hata. Leta upp artiklar för att sprida fördomar och hat.

  Jag lider med sverige och vilket petimeterland vi blivit. Var finns stoltheten över att vara svensk utan att för den skull vara rasist?

 4. Anna C Says:

  Judarna som grupp har drabbats och drabbas än i dag, men det riktigt obehagliga är att en sluten elit, där många är judar, varit och är? beredda att låta andra judar bli bondeoffer för ett ”högre” mål.

 5. Tommy Hansson Says:

  Stolts beskrivning av SDs förhållande till judar är helt igenom grundfalsk. För SD är det självklart att engagera sig för Mellanösterns enda demokrati, Israel, samt ta ställning mot en växande antisemitism som är importerad från Mellanöstern och utövas av muslimska trosbekännare.

  Om vi skall tala om Stolts och hans meningsfränders rädsla så är den blott alltför uppenbar. En rädsla och ibland ett galopperande hat för/mot alla som vågar ifrågasätta den politiska korrektheten och en invandringspolitik som leder till ökad segregation, brottslighet och rasism.

  En rädsla för kvinnor som inte påstår sig vara feminister, för ifrågasättarna av klimatevangeliet, för kritikerna av HBTQ-lobbyn, för de som utmanar PK-media och säger beska sanningar.

  Det finns ett ordstäv som jag tror passar rätt bra på Stolt et consortes: Städa upp framför din egen dörr innan du uppmanar andra att städa upp framför sina!

 6. Abrac Says:

  Väl, Mött – Tommy… Kan det vara du som är – gift med – >Rittva< "Läkeörternas DrottningBengtsforsPierre Häggström< – grundaren av – partiet – PMS – numera – RMS ("Sök"!)
  Av en händelse fann jag dig efter att ha sökt en annan – "HanssonZionismenIsraelEU – så skrämde man skiten ur folken och på så sätt framtvingade man fram detta resultat – en fet krutdurk till ett då framtida – WW3…

  ”Sök” på – >Albert Pike – & WW3IslamTrettonde stammen< gjorde ett gott jobb – där borta i östern – Jomenvisst!
  Än, i dag – vill jag lova… Hö, hö…

  Pax V! (för VendettA!)
  Ps. finns webbplats – – "Sök"! Ds.

  • Tommy Hansson Says:

   Du misstar mig nog för nån annan. Jag är änkling sedan snart fyra år och min fru hette inte Rittva.


 7. […] Javidis eklatanta antisemitism är blott ännu ett i den oändligt långa rad av exempel som visar hur svårt vänstern har för judarna i allmänhet och staten Israel i synnerhet. https://tommyhansson.wordpress.com/2013/11/11/vanstern-har-alltid-haft-svart-for-judarna/ […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: