Lättkränkt riksbög ojar sig

http://www.expressen.se/kultur/toppnyheter-/framlingarna/

Vissa blir aldrig nöjda.

Här har Jonas Gardell, 50, arbetat i flera årtionden på att bli Sveriges riksbög. När han så uppmärksammas precis som sådan duger det inte. Då blir Gardell upprörd. På Expressens kultursidor i dag den 24 januari – länk överst – ojar han sig över att konferencieren Sissela Kyle skojar till det litet på Guldbaggegalan:

”Ursäkta, kan en gammal människa få unna sig en sprallig homofil på måndagkvällen!”

I den gardellska litanian är det ingen hejd på hur synd det är om honom och andra så kallade komiker, av vilka några tvingas utstå skämt och annat ofattbart lidande på grund av sin mörka hudfärg som Gardell fattat saken. ”Samhället har fortfarande inte vant sig”, klagar den stackars stenrike 50-åringen.

04s05-markjonas-20__mngl_20110604ab5x036,nje_1_indd_2885 Riksfjollorna Mark och Jonas.

Gardells tårdrypande tyck-synd-om-mig-nu-drapa är i mitt tycke bara löjlig. Under decennier har karln alltså på ett aggressivt utåtagerande sätt byggt upp sin image som extremt fjollig riksbög samt på ett hänsynslöst intolerant sätt gisslat alla som inte varit med på noterna som homofober, rasister, fascister etcetera. Dagligdags skämtar därtill Jonas och livskamraten Mark om sin sexuella läggning på Twitter.

Att herr riksbögen och hedersdoktorn nu går i taket när han utsätts för ett kanske inte särskilt begåvat men dock tämligen harmlöst skämt av en kvinnlig komiker på grund av den image han själv tålmodigt byggt upp, bekräftar endast vad jag redan visste: Gardell är pinsamt lättkränkt och egotrippat hyperkänslig. Att han inte är särskilt förtjust i kvinnor visste vi redan.

Det verkar inte räcka för Jonas Gardell att kunna linda stora delar av samhällslivet runt sitt lillfinger: tilldelas hedersdoktorat för pekoralskriverier om Jesus, bli erkänd som genial komiker och som kronan på verket hyllad som Seriös Författare. Minsta dissonans i hyllningskören räcker för att Gardell skall börja ondgöra sig över hur förföljd och hånad han är.

Tro honom inte. Trots sin grimaserande flåshumor saknar Jonas Gardell uppenbart humor, det är hela saken. I alla fall när den går ut över honom själv.

Explore posts in the same categories: HBTQ-frågor, Media

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Lättkränkt riksbög ojar sig”


  1. […] Jonas Gardell, en yngre bror till den islamälskande kommunisten och professorn Mattias Gardell, är en prisbelönt författare som bland annat blivit teologie hedersdoktor i Lund på grund av pekoralskriverier om Gud och Jesus men är i grunden en ständigt grimaserande tramskomiker. Själv saknar han dock humor, åtminstone när den utövas på hans egen bekostnad. Kroniskt lättkränkte Gardell var således inte alls road, då konferencieren Sissela Kyle vid Guldbaggegalan för några år sedan kallade Gardell ”sprallig homofil”. https://tommyhansson.wordpress.com/2014/01/24/lattkrankt-riksbog-ojar-sig/ […]


  2. […] Jonas Gardell, en yngre bror till den islamälskande kommunisten och professorn Mattias Gardell, är en prisbelönt författare som bland annat blivit teologie hedersdoktor i Lund på grund av pekoralskriverier om Gud och Jesus men är i grunden en ständigt grimaserande tramskomiker. Själv saknar han dock humor, åtminstone när den utövas på hans egen bekostnad. Kroniskt lättkränkte Gardell var således inte alls road, då konferencieren Sissela Kyle vid Guldbaggegalan för några år sedan kallade Gardell ”sprallig homofil”. https://tommyhansson.wordpress.com/2014/01/24/lattkrankt-riksbog-ojar-sig/ […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: