Måste allt HBTQ vara vulgärt, glammigt, provocerande och smaklöst?

untitled

Förlåt en yngling – men varför måste det slås rekord i smaklöshet vid praktiskt taget alla HBTQ-jippon?

Som nu senast vid XQ Gaygalan på ärevördiga Cirkus i Stockholm. Således viker Expressen den 4 februari ut förra Allsång på Skansen-ledaren Måns Zelmerlöw, nu konferencier vid nämnda gala, dels på förstasidan, dels över mittuppslaget när Zelmerlöw, ivrigt grimaserande, svingar sin nakna lekamen i en kätting som är fastgjord i en stor kula. Att numret i fråga tydligen har utrikisk förebild gör knappast det hela mer aptitligt.

Hade detta nummer förekommit i annat sammanhang än vid en gaymanifestation hade det med stor sannolikhet i alla läger sågats som exempellöst smaklöst och vulgärt, vilket det tvivelsutan också är. Endast därför att det avlevereras vid en gala av detta speciella slag möts det nu dock av alla möjliga sorters ovationer.

Zelmerlöw sägs i Expressens reportage ha inlett ”stenhårt med att kritisera Ryssland för hur de (sic) behandlar homosexuella”. Därefter kom ”nakenkuppen” som förväntas få Putin att darra i knävecken och med ett penndrag avskaffa alla olämpliga lagar. Det är bara det att det inte förekommer några monstruösa antigay-lagar i Ryssland.

Däremot har riksduman godkänt ett lagförslag om att förbjuda propaganda för homosexualitet bland barn och ungdomar, vilket inte alls är någon dum idé enligt denna bloggare. Unga sinnen skall inte behöva utsättas för ensidig propaganda för avantgardistiska livsstilar, som i värsta fall kan ge livslånga stigma. Hur vore det om Zelmerlöv och hans vänner tar reda på relevanta fakta innan de ägnar sig åt lustmord på allt vad god smak heter?

untitled Homosexuella avrättas rutinmässigt i Rouhanis Iran, men Zelmerlöw verkar inte bry sig.

Kanske borde de också överväga att protestera mot förföljelse av personer med homosexuell och därmed jämförbar läggning i länder där sådan verkligen förekommer. Jag tänker givetvis på den muslimska världen, där dödsstraff för homosexuella handlingar är vanligt förekommande – exempelvis i det Iran som blivit aktuellt i våra media i anledning av utrikesministerns besök. Men en Zelmerlöw iförd turban a là Rouhani (och ingenting annat) hade väl inte framstått som lika glammigt…För övrigt har det i ”liberalen” Rouhanis Iran hittills avkunnats 405 dödsdomar.

Jag är eljest tämligen säker på att homosexuella och andra medlemmar i HBTQ-samfälligheten skulle vinna ännu fler sympatier om deras företrädare slutade med sin konstifika tro att det är någon sorts naturlag, att allt som har med HBTQ måste vara maximalt vulgärt, glammigt och provocerande.

Om det förestående vinter-OS i Sotji och traditionella värderingar i Ryssland har jag tidigare bland annat skrivit detta:

https://tommyhansson.wordpress.com/2013/12/29/infor-sotji-os-ryssland-varnar-traditionella-varden/

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik, Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

22 kommentarer på “Måste allt HBTQ vara vulgärt, glammigt, provocerande och smaklöst?”

 1. halvgrek Says:

  Vi kommer nog få se mycket av kritik mot rysslands (enligt PK-media) s.k. ”anti-gaylagar” nu under OS och det kommer nog få mer fokus än sportprestationerna tror jag.

  Alltid ett nöje att läsa din blogg 😉

  // en södertäljebo


 2. Ursh vilken otäck mäniskosyn! Är detta vad sd står för? Tacka vet jag partiet som är en motvikt mot sd, nämnligen ID – http://invandrardemokraterna.jimdo.com/

  • Tommy Hansson Says:

   Hade varit bra om du kunnat argumentera i sak. Om du instämmer i att gaygalorna och -paraderna ofta är exhibitionistiska och smaklösa. Liksom varför HBTQ-lobbyn inte protesterar mer mot avrättningarna av homosexuella i Iran. Där kan man tala om förföljelse! Tankarna i bloggtexten står jag enbart själv för, det är min helt privata blogg. Lycka till med det hittills för mig okända partiet. Förstår dock inte riktigt vad det fyller för funktion – sjuklöverpartierna delar ju alla ID.s synsätt!


   • Om du nu är född 1951, statsvetare, humanist och journalist/författare. Borde du väl veta att alla människor idag kan välja vad dom vill se på, till och med dom flesta ha en så kallad fjärrkontroll. Med den kan man byta kanal på TV och INTE behöva se något man inte vill, för jag tror väl inte att du var på Cirkus och såg hela showen?
    Det finns alltför många fober, jag har lärt mig en ny denna vecka ”afrofob”!
    Ska du klaga när dom har sin afrikanska fester med färgglada kläder, halvnakna kvinnor och men om vart annat?

 3. Anders Says:

  Det äcklar mig hur man kan vara som dig Tommy Hansson. Usch.

 4. Var inte så snabb med att döma andra Says:

  En video av Human Rights Watch:

  Ett litet, jag betonar litet, smakprov på hur hbtq-personer behandlas i Ryssland. Varning för starka bilder.

  En fråga till ”halvgrek”: Om livssituationen för hbtq-personer är dålig bör väl anti-gaylagen absolut uppmärksammas mer än sportprestationerna? Människors livsöden går väl före sportprestationer?

  Ignorans och okunskap föder rädslor som utmynnar i sexism, rasism och homofobi. Läs på, var källkritisk, dubbelkolla fakta via oberoende källor.

  Var oerhört försiktig med att peka ut syndabockar. Det är en mycket farlig tendens har historien visat. Nazister – judar. Hutus – Tutsier. Och som vi ser i dagens samhälle: Svenskar – invandrare.

  Utbildning, ifrågasättande och ett öppet sinne är vägen till acceptans, förståelse och medmänsklighet.

  • Tommy Hansson Says:

   Tack för filmen!

   Jag dömer ingen och har heller icke ifrågasatt att HBTQ-personer drabbas på sätt som visas i filmen. Detta är verkligen avskyvärt och jag tar största möjliga avstånd från denna undermänskliga brutalitet.

   Håller givetvis helt med HRW:s talesperson som menar att de ryska myndigheterna bör agera skyndsamt mot dessa grova lagbrott.

   Lagstiftningen mot spridande av HBTQ-propaganda bland barn och ungdom är emellertid en helt annan sak. Jag finner faktiskt det helt naturligt att unga människor skyddas mot ensidig propaganda för omdiskuterade och kontroversiella livsstilar.

   Det är naturligtvis jättebra med tolerans, utbildning, ett öppet sinne etcetera. Dessvärre brukar sådant dock vara undantag snarare än regel hos HBTQ-lobbyn och denna närstående personer, vilka ofta är mycket snara med att avfärda personer med en traditionell syn på äktenskap och familj såsom varande svårartade homofober etcetera. Jag har exempelvis tvingats radera ett par inlägg från kommentatorsfältet på grund av grovt och förolämpande språkbruk.

   Fobi betyder skräck eller fruktan, och jag kan försäkra dig att du inte hittar ens tillstymmelse till sådant hos mig!

   • Var inte så snabb med att döma andra Says:

    Vad är det för ensidig propaganda som riktar sig till barn och ungdomar?

    Att det finns HBTQ-propaganda som riktar sig till ungdomar och påstås vara farlig enligt ryska staten och enligt dig är så felvridet det kan bli. Det är ju jättebra att man i alla samhällen ifrågasätter rådande normer om exempelvis kärnfamiljer och hetero-relationer. Det är extremt viktigt att det förs en dialog om detta som utmanar rådande normer och berikar människors sinnen så att de ser att det finns flera vägar att välja i livet.

    Och det är en självklarhet att ungdomar och barn ska veta om att det är helt okej och absolut tillåtet att vara exempelvis homosexuell. Det är en självklarhet att ungdomar måste kunna läsa på och införskaffa kunskap om sin sexualitet via möten, seminarier, föreläsningar, bibliotek, konserter och så vidare. Men med den här lagen försvagas öppenheten vad gäller kunskap och information om olika sexuella läggningar. Samhället polariseras. En extremt tråkig och sorglig utveckling. Vanligt med den här typen av lagar är det i länder som inte är särskilt demokratiska läs: Ryssland, Vitryssland, Iran, Nordkorea och så vidare.

    Det är en frihetskamp som bottnar i att HBTQ-personer har en del i samhället precis som alla andra. Det är inte en ensidig kamp då den rör alla och det är ingen som hjärntvättar någon annan eller dömer ut heterokärnfamiljer eller liknande. Rörde inte USA:s afroamerikanernas frigörelse under 1960-talet även vita amerikaner? Rör inte HBTQ-frågan även ungdomar? Alla berörs när det handlar om sexuell läggning även ungdomar. Och de har all rätt att utbilda sig och veta mer utan att staten ska lägga sig i deras sexualitet.

  • halvgrek Says:

   Jag tar avstånd ifrån det de gör i videon helt klart! Jag är emot att man förföljer, hotar och attackerar folk pga deras sexuella läggning, tro, politiska åskådning, åsikter etc. Det är helt fel och är inte accepterande i en demokrati.
   Sen tycker jag att du borde fråga varför de i ryssland har stiftat de här lagarna som gör att HBTQ-människor känner sig diskriminerade.
   Det kan dels bero på att ryssland är ett väldigt traditionellt land än t.ex. sverige. sen är de ju ortodoxer och den förgreningen av kristendomen är mer traditionell än t.ex protenstantismen.

   Vi är alla olika det är bara att acceptera det! Sen är ju alla länder olika också

 5. omvärldsbevkning? Says:

  Välkommen till populärluöturen (och överexploateringen av nakna kvinnliga kroppar)

  Vad lätt det verkar att rasa och förenkla när man slipper ha koll på vad som egentligen händer i världen (dvs det mycket omdiskuterade och välkända originalet till Zelmelöws parodi) och de egentliga följderna av den ryska lagstiftade homofobi som du stödjer.

  • Tommy Hansson Says:

   Så Måns hade amerikansk förlaga till smaklösheten…so what? Och jag anser inte att den ryska lagen är uttryck för homofobi. Barn och ungdomar bör skyddas från homopropaganda.

   • omvärldsbevkning? Says:

    Vad är homoproaganda? och varför skulle det vara farligt för barn och ungdomar att få höras talas om att det finns homosexuella – det är ju inte årecis så att de kommer att BLI homosexuella av det – om de inte redan var det!

    Men du fattar att det inte är en amerikansk förlaga av homosexuell vulgaritet – utan en toplistehit som spelas på radio i Sverige hela tiden? och i resten av världen.

    Han gör en parodi på en HETROSEXUELL video som vill locka hetrosexuella män att kolla på den.

 6. Tommy Hansson Says:

  Homopropaganda är givetvis sådan propaganda som framställer homosexualitet i ett entydigt positivt ljus. Givetvis är det inte farligt för någon att informeras om att ”det finns homosexuella” . Vad den ryska lagen gäller är ju dock inte neutral information utan som sagt ensidig propaganda.

  För övrigt noterar jag att du tycks köra med debattknepet att göra dig dummare än du är, innan du sen övergår till att antyda att jag är dummare än tåget..

  ”Wreckling Ball” framförs av Miley Cyrus, och eftersom det är en amerikansk artist vågar jag faktiskt påstå att Zelmis förlaga är amerikansk.

 7. Tommy Hansson Says:

  Nej, jag tycker inte att det är jättebra eller självklart att kärnfamiljen och heteronormen ifrågasätts som sker genom en störtflod av propaganda från HBTQ-lobbyn.

  Enligt min uppfattning, grundad i en huvudsakligen kristen syn på tillvaron, är äktenskapet en angelägenhet mellan man och kvinna tillkommen för att ge kommande generationer en så god uppväxt som möjligt. En sådan familj är samhällets själva grundsten och även en symbolisk bild av Guds maskulina och feminina natur..

  Alla samhällen som tillåtit ohämmad sexualitet har gått under förr eller senare. Att det finns enskilda homosexuella är inget vi kan eller bör göra något åt, låt dem leva som de vill på eget ansvar. Däremot skall man aldrig försöka inbilla någon att homosexualiteten kan bli något annat än ett avvikande beteende som inte bör uppmuntras av samhället.


 8. Om du nu är den homofobiska person som det verkar, så gjorde du väl ett eget val att se på QX-Galan eller inte? Eller är du nyfiken, kanske avundsjuk att inte få vara med?
  Jag kan jämföra den med Rysslands propagranda invivigning för vad bra Ryssland är!


 9. Kul att se att ingen gillat artikeln än!

  • Tommy Hansson Says:

   Lars Olof Åslund (LOÅ) menar att jag kunde ha stängt av QC-galan. Då vill jag påpeka: 1. Jag såg den inte på TV utan läste om den i Expressen, 2. Galan hade inte blivit mindre smaklös även om jag hade stängt av den och/eller bytt kanal.

   Jag är inte ”fob” av något slag, möjligen med undantag för korkade PK-personer som ser olika typer av påhittade /fober/fobier i varje buske. Jag håller däremot hårt på familjevärderingar och att äktenskapet per definition är en angelägenhet för man och kvinna med syftet att föra släktet vidare.

   Och ja, jag tycker OS-invigningen dels var vacker, dels visar att traditionella värderingar och familjevärderingar sätts högt i Ryssland vilket gläder mig ofantligt. Därmed inte sagt att Putins rike saknar problem.

  • Tommy Hansson Says:

   Så bra att hittade något att vara glad över.

 10. Alex Says:

  Hej Tommy.

  Vad glad jag blir att läsa och se att det finns Svenskar som är humanister och ser genom Svenska statens och medias propaganda.

  Jag själv är Rysk men har efter mer än 30 år fI Sverige fortfarande inte acklimatiserats, mest på grund av russofobin och den ”konstiga” nyhetsrapportering från Ryssland som jag dagligen ser.

  Människor som du är ett ljus i annars ett nattsvart PK-styrt Sverige.

  Ni som tror att homosexuella behandlas dåligt i Ryssland har förmodligen inte varit i Ryssland och ens besökt en gaybar, finns en del sånt även där, och det är inte olagligt.

  Gällande homosexuellas behandling i övrigt så kan vi kanske öppna våra ögon för knivhuggen i Malmö mot homosexuella för två år sedan eller attacken på pridetåget i Stockholm för några år sedan där nynazisten Marc Abrahamsson åtalades för grov misshandel bl.a.

  Men det är väl inget Svenskar vågar erkänna? Som att Sveriges statsminister åker till nynazisteegimen i Kiev och donerar 870 MSEK skattekronor?

  T.om USA åkte till Ryska firandet av 70 årsdagen befrielsen från Nazismen i form av John Kerry, UM. Den 10e Maj.

  Nä kära Svenskar, sluta rikta ert hat mot tiggare, Ryssar och Judar, era problem börjar med att er ungdom som åker och krigar med IS och SS-Azov i Ukraina.. Gissa hur de behandlar HTBQ där..

  • Tommy Hansson Says:

   Tack, Alex. Jag är inte okritisk till Putins Ryssland, långt därifrån, men försöker vara så rättvis jag kan. Förbud mot HBTQ-propaganda bland ungdom tycker jag fortfarande är en god idé.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: