Hamas-video om att utplåna Israel

Lagom till Israels nationaldag (Självständighetsdagen, som firas den 5 Iyar enligt den hebreiska kalendern, som i år inföll den 5 maj) har den palestinaarabiska terror- och islamiströrelsen Hamas släppt en otäck, animerad video med den judiska staten Israels utplåning som tema. Se länken överst.

Videon är producerad av Hamas militära gren, Al Qassam-brigaderna, och inleds med att en palestinaarabisk pojke kastar en sten som raserar hela Israel. Filmen är en illasinnad och hånfull parodi på den israeliska nationalhymnen Hatikvah (Hoppet) och visar bland annat hur judar föses ombord på skepp till Ryssland och Tyskland av maskerade Hamas-krigare. På marken ligger döda israeliska soldater.

På filmen kan man också se hur det fåtal judar som fortfarande ber vid Västra tempelmuren i Jerusalem jagas iväg och hur en israelisk flagga bränns på Tempelberget, där palestinaarabiska soldater håller vakt för att hindra judar från att ta sig upp på berget där det enligt palestinaarabisk historierevisionism aldrig funnits något tempel utan endast islamiska moskéer. Muren ersätts av ”Mughrabi Quarter”.

imagesLM4TLJ41 Medlemmar i de maskerade Al Qassam-brigaderna.

Här en israelisk kommentar från The Algemeiner till videon:

http://www.algemeiner.com/2014/05/06/for-israel-independence-day-hamas-hatikvah-parody-video-shows-jews-forced-onto-ships-to-germany-video/

Så kan det se ut när hat, illvilja, avund och missunnsamhet tar över det politiska engagemanget. Nu kan man visserligen hävda att Hamas-videon är uttryck för helt orealistiska förhoppningar, då Al Qassam på intet sätt kan mäta sig med Israels formidabla försvarsstyrkor (IDF), men den ger förvisso uttryck för Hamas oföränderliga syn som anger att Israel måste utplånas från jordens yta.

untitled Kvinnorna spelar en stor roll i IDF.

Samma Hamas, som kontrollerar Gaza-remsan, skrev nyligen under ett vänskaps- och samarbetsfördrag med den Palestinska myndigheten (PA) och Fatah som styr på den så kallade Västbanken (Judéen och Samarien), en händelse som effektivt satte stopp för alla förhoppningar om en överenskommelse mellan Israel och PA.

Envar som är vid någorlunda sunda vätskor som ser den här videon inser genast att Israel inte kan släppa på vaksamheten en sekund visavi de palestinaarabiska grupperingarna, vilkas barn från spädaste ålder får lära sig hata judar. Inför detta tiger omvärlden i stort sett still.

images8E7IH97M

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Hamas-video om att utplåna Israel”

 1. Bergfast Says:

  Hemsk video.

  Tänker ibland på varifrån de eviga viljorna till befrielse, till erövring, till krig, till övervinnande, till besegrandet, samt också viljorna till förnedringar, till hån, till förakt, till skoningslöst mördande, till våld och till dödande kommer ifrån?

  De verkar finnas i varje ny generation unga män, bland alla folk, i stort sett över hela jordklotet, och i stort sett i alla tider?

  Funderar ibland på vad som hade hänt då där i Jerusalem en gång i tiden, när Judéen befann sig under det Romerska Imperiets kontrollmakt, och den upprorsvilja, den befrielsevilja, den protestvilja som där och då genomsyrade folket, som då levde där i Judéen, israeliterna, och hur deras stolta vilja till befrielse och hur deras upprorsvilja slogs ned och deras tempel förstördes av romarna, och hur de därefter skingrades, och drevs ut just i – förskingringen – och i den eviga – diasporan – ?
  Vad hade hänt vid år 70, om detsamma hänt som när Kaifas vid omkring år -33, försökte försvara och bevara templet vid tiden för gripandet av den person som uppfattades av den romerska makten som varande en upprorsmakare, och som då istället för att hela församlingen inklusive templet, blev attackerat, blev ensam dödad, för att just hela templet och hela församlingen, som Kaifas var rädd skulle ske, skulle slippa bli attackerade och dödade?

  Alltså vad hade kunnat ske, och vad hade kunnat hända vid upproret år 70 mot romarmaktens hejdukar och skatteindrivare, om församlingen istället hade undvikit upproret? Det uppror som då alltså ledde till att templet förstördes av romarna och att just den olyckliga förskingringen av hela församlingen och hela det israeliska folket tog sin början, och de skingrades ut i en förtvivlad och hemlös diaspora?

  Tänk om de inte hade gjort något uppror mot romarriket? Tänk om de då hade kunnat ha haft kvar sin nation och sitt tempel och själva kunnat fortsätta att leva – oförskingrade – , i just sin egen nation och i sitt eget hemland?

  Kanske ett mycket stort lidande och mycket stora svårigheter då hade kunnat besparas dem i bästa fall?

  Vem vet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: