SD får 8 procent i YouGov inför EP-valet

http://yougov.co.uk/news/2014/05/12/swing-eurosceptic-right/

Valet till Europaparlamentet (EP) den 25 maj kan visa sig bli en riktig chock för EU-entusiasterna. En ny opinionsmätning företagen av mätinstitutet YouGov visar således att EU-skeptiska partier går starkt framåt i Europa. Klicka på länken ovan för mer information.

För Sverigedemokraternas (SD) del noteras 8 procent, något som visar att SD har goda möjligheter att kunna placera sina båda toppkandidater Kristina Winberg och Peter Lundgren i Europaparlamentet. Mätningens resultat, som i stort mörkats av svenska media, offentliggörs samtidigt som SD drar i gång sin tunnelbanekampanj i Stockholm mot det organiserade tiggeri som möjliggörs genom EUs öppna gränser och fria rörlighet.

sd2

EU-entusiasterna tenderar att tillgripa den försåtliga taktiken att sätta likhetstecken mellan Europeiska Unionen och Europa, vilket ger dem möjlighet att skälla alla EU-skeptiker för att vara ”emot Europa”. Moderaternas EU-valfilm ”Vi tror på Europa” är ett sådant exempel:

http://www.dagensopinion.se/h%C3%A4r-moderaternas-eu-valfilm

Naturligtvis är detta så tokigt det kan bli. SD tror också på Europa, som legat där det ligger sedan urminnes tider långt innan någon tänkte tanken om ett Europas förenta stater. EU är inte Europa. Att idka handel och annat mellanfolkligt utbyte med de europeiska länderna är dock en självklarhet.

Precis som Norge, Island och Schweiz gör utan att vara med i EU.

 

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik, Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “SD får 8 procent i YouGov inför EP-valet”

  1. benke Says:

    Det blir en röst på SD i EP valet. Nu är jag ju för öppna gränser och fri rörlighet men samtidigt emot tiggeriet. Att det förra inte emotsäger det senare torde vara självklart. Med andra ord så vill jag har kvar öppenhet men ser gärna att vi blir av med fullt vuxna människor som är helt arbetsföra och kan sörja för sig själva men som ändå sitter och tigger. Här i Göteborg så betalar skattebetalarna dessutom för dessa människor så att de kan ha en camping när de är här och tigger.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: