Hamas dödskult känner inga åldrar

Hamas, som haft makten i Gaza-remsan sedan området gavs självständighet av Israel 2005, är en islamistisk organisation med en naziinspirerad ideologi. Om man skall karaktärisera dess bärande koncept så ligger ”dödskult” nära till hands.

Ty Hamas målsättning är inte bara att döda så många judar som möjligt i alla åldrar. Det mest ärorika för en Hamas-medlem är yttermera att dö i kampen för att utplåna Israel, att bli en martyr med gratisbiljett till islams himmel.

Att martyrskapet inte känner några åldersgränser framgår med förfärande tydlighet av ovanstående video, som producerats av Hamas i Gaza. Palestinaarabiska barn i tioårsåldern berättar här om hur stolta de är över äldre släktingar som uppfunnit raketer som skickas mot Israel eller lidit maryrdöden. De berättar också hur glada de själva skulle bli om de fick vidkännas den stora äran att dö i kampen mot Israel.

800px-flickr_-_israel_defense_forces_-_picture_of_child_suicide_bomber_found_in_hebron Foto på barn som självmordsmördarbombare som de israeliska försvarsstyrkorna hittade i Hebron.

Det är den här dödskultmentaliteten som ligger bakom den nuvarande konflikten i Gaza. Det är svårt att se hur det någonsin skall kunna bli fred i den här delen av världen, där den ena sidan inte bara vill döda maximalt antal motståndare utan desslikes vill se så många av de egna som möjligt dö martyrdöden.

Här hemma fortsätter Hamas-anhängare i och utom vänsterrörelsen inklusive Socialdemokraterna att pumpa ut propaganda mot Israel, som parallellt med den pågående markoperationerna i Gaza fortsätter frakta in förnödenheter till Gazas civilbefolkning samt vårda skadade ur dessa i sina fältsjukhus, samt stödja Hamas dödskult. Snuskigt är vad det är.

 

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: