Pedofilvarning för Stockholm Pride när Södertälje kommun hissar regnbågsflagg

Stälke 28 juli 2014 009 Två regnbågsflaggor flankerar tre kommunflaggor utanför Södertälje stadshus. Foto: Tommy Hansson

Den 28 juli hissades den så kallade regnbågsflaggan utanför Södertälje stadshus. Två exemplar av den färgrika tygduken flankerade tre kommunflaggor med stadens traditionella skyddshelgon, Sankta Ragnhild, som motiv. Det är sannolikt en inte alltför djärv gissning att den väna damen grät i sin himmel över sällskapet.

Det väckte betydande uppmärksamhet när den ungdomliga kulturföreningen Molto, dominerad av miljö- och vänsterpartister, förra sommaren hissade regnbågsflaggan utanför Stadshuset i syfte att stötta Stockholms så kallade Pride-festival. Eftersom flaggningen stred mot kommunens flaggpolicy avlägsnades tygstycket illa kvickt, och moderata fullmäktigeledamoten Rolf B. Bertilsson hotade till och med att polisanmäla tilltaget.

Det krävdes dock knappast någon övermänsklig siarförmåga för att inse, att det bara var en tidsfråga innan prideflaggningen skulle tillåtas. Så skedde också denna försommar, då kommunstyrelsen respektive fullmäktige efter förslag av den rödgröna majoriteten antog en förändring av flaggpolicyn innebärande att det skulle bli möjligt att med flaggning uppmärksamma evenemang också utanför Södertälje kommun.

SD:s inställning klar SD Södertäljes inställning har varit klar hela tiden. Förutsatt att ett evenemang av betydelse går av stapeln inom kommunen ser vi inget hinder för att kommunal flaggning sker, vare sig det är fråga om ett Pride-arrangemang eller annan typ av manifestation. Däremot finns naturligtvis inga som helst skäl att flagga för ett evenemang som hålls i en annan kommun, i detta fall Stockholm.

tagebanner1 Södertäljes Pride-supporter nummer 1: Tage Gripenstam (C).

Denna inställning delas dock inte av vare sig den politiska kommunmajoriteten eller av den krampaktigt politiskt korrekta lokalavisan Länstidningen (LT), vilken hade regnbågsflaggningen som huvudnyhet i sin utgåva den 29 juli med Centerpartiets till tårar rörde gruppledare Tage Gripenstam i blickfånget. Under Pride-festivalen låter LT även sin logotyp på förstasidan ”stoltsera” med regnbågsfärgerna.

Gripenstams hållning i frågan är onekligen konsekvent, då han under en följd av år krävt regnbågsflaggning utanför Stadshuset under Stockholm Pride. Övriga gruppledares (utom KD:s Veronica Westergård) hållning är däremot nog mest att betrakta som fjäsk och undfallenhet inför den mäktiga HBTQ-lobbyn, som sedan många år för en nära nog jihadistisk kamp mot alla kritiker för att brännmärka dessa som svårartade ”homofober”.   

Det skall tilläggas att SD även motionerat i fullmäktige om att på permanent basis flagga med vår blågula nationsflagga utanför Stadshuset, på vars flaggstänger det normalt finns en EU-flagga samt fyra kommundelsflaggor. Nog borde det gå att klämma in också en svensk flagga där!

Bestämt nej av Åkesson Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, klargjorde inför årets Pride-jippo att SD säger bestämt nej till deltagande. Samma ståndpunkt har Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund visat. Åkessons inställning framgår klart av följande artikel i Expressen:

http://www.expressen.se/nyheter/akesson-bestamt-nej-till-att-delta-i-pridetaget/

620x300xKink-Headline-620x300_jpg_pagespeed_ic_HwaG9y3V1X ”Kinky” Pride-deltagare.

Och det finns sannerligen all anledning att problematisera det politiska och mediala etablissemangets skönmålning av HBTQ-livsstilen i allmänhet och Pride-evenemangen (sådana förekommer numera i en rad städer från norr till söder) i synnerhet. Det är ju faktiskt omöjligt att blunda för att HBTQ – homo-, bi-, trans- och ”queer”-sexualitet – medför betydande risker.    Detta erkänner till och med de Pride-entusiastiska miljöpartisterna Mats Pertoft, Annica Hjerling och Rodolfo Alvarez i ett debattinlägg med rubriceringen ”Pride – för allas lika värde” i LT den 29 juli:

Unga hbtq-personer har det allra svårast. De mår generellt sämre än andra ungdomar och ungefär 20 procent har utsatts för våld av en familjemedlem. 25 procent av homo- och bisexuella kvinnor mellan 16 och 25 år har försökt ta livet av sig. Hälften av alla unga transpersoner har övervägt självmord. Detta är fruktansvärda och helt oacceptabla siffror som visar en mörk verklighet.

Att Miljöpartiet och andra Pride- och HBTQ-entusiaster, trots denna oroande statistik, fortsätter att propagera för den homosexuella livsstilen är minst sagt anmärkningsvärt, eller kanske rättare: det är inte riktigt klokt. Det finns ju hur många undersökningar som helst som påvisar riskerna med denna livsstil. Enligt en omfattande studie redovisad i den amerikanska tidskriften Social Science Research (volume 41, issue 4) 2012 klarar sig barn som lever i en homosexuell familjekonstellation sämre än barn med föräldrar av olika kön:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0049089X12000610

Sämst klarar sig barn i lesbiska familjerelationer: de mår sämre, är olyckligare och har fler sociala och andra problem än andra barn samt har oftare självmordstankar.

2013-08-04-12-25-17_pride Glammigt, översexualiserat spektakel med pedofilvarning på Stockholms gator.

Pedofilvarning Det finns all anledning att instämma med Ingrid Carlqvist i en ledartext på sajten Dispatch International, som gjort en ingående granskning av Stockholm Pride 2014,  den 25 juli:

För min del får folk ha sex med vem de vill – så länge det handlar om vuxna och villiga personer. Men varför lägger staten, Svenska kyrkan och storföretag ner miljoner på att locka in ungdomar i en livsstil som är minst sagt självdestruktiv – utan att informera om riskerna? Det är en fråga som vi måste diskutera.   

En sak står fullständigt klar, och det är att från Pride och dess vanligaste påhejare kan vi inte räkna med någon som helst problematisering när det gäller HBTQ-livsstilen. I årets Stockholm Pride förekom tvivelaktiga inslag med tydlig pedofilvarning. Så lockade Pride Ung personer från 13 till 29 år att fritt umgås med varandra – det krävs ingen större fantasi att räkna ut vad detta kan leda till. Vidare fanns inslag såsom Pride Kinky med hoppande, mänskliga hundar. Prides karaktär av översexualiserat och vulgärt spektakel består.   

20145101954498210801073_sbig Svenska kyrkan propagerar för HBTQ och Pride.

Riksförbundet för sexuellt likaberättigande (RFSL) hade under 1980-talet helt öppet något som kallades Pedofila arbetsgruppen, som bland annat ville slopa 15-årsgränsen för sexuellt umgänge. Årets Pride-satsning visar att denna pervogrupp förmodligen inte har så långt kvar tills dess intentioner förverkligas.

Det finns allt fog att undra vad Pride-ivraren Tage Gripenstam och övriga fem gruppledare i Södertälje som tillstyrkte Pride-flaggning anser om detta. Man kan också undra vad vederbörande tycker om dessa programpunkter under årets Stockholm Pride:

10350602_10152349327500674_6805356226658192397_n

 

 

 

 

 

Explore posts in the same categories: Pridefestivalen

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

24 kommentarer på “Pedofilvarning för Stockholm Pride när Södertälje kommun hissar regnbågsflagg”

 1. susitar Says:

  Varför mår hbt-ungdomar så dåligt? Det kan ju omöjligen ha att göra med personer som du som bemöter dem som onormala och vill att deras läggning eller könsidentitet tystas ner? Personer som känner sig utanför, eller känner sig illa bemötta löper givetvis risk för att bli deprimerade. Lösningen är alltså inte att göra narr av alla som inte är som en själv, utan att välkomna dem, acceptera dem och fråga hur de mår.

  Man blir heller inte homosexuell eller transperson av att höra talas om det. Alltså blir det hela ditt resonemang av att ”locka in ungdomar till en homosexuell livstil” fel. Just att det existerar icke-straighta i en värld fylld av hetero-propaganda visar ju att det inte går att övertyga folk att bli något sådär bara.

  Pedofila arbetsgruppen finns inte längre och har inte funnits på länge. Vad skulle dagens Pride ha med detta att göra?

  • Tommy Hansson Says:

   Frågan om varför HBTQ-ungdomar ofta mår dåligt är som jag ser det komplex. Jag är inte ute efter att ”göra ner någon” men däremot att påtala, att den livsstil det här är fråga om är riskfylld.

   AIDS och HIV spreds som bekant över världen för några årtioneden sedan till följd av promiskuösa aktiviteter i homosexuella bastuklubbar i USA, främst San Francisco. Så vitt jag förstår är homosexuella män och sprutnarkomaner uppenbara riskgrupper härvidlag än i dag.

   Dessutom visar undersökningar, såsom den jag länkar till i min text, att barn i homosexuella familjekonstellationer får avsevärt fler sociala och sjukdomsrelaterade problem än i familjer med en pappa och en mamma.

   De här avigsidorna kommer nästan inte alls fram i den dagliga propaganda för hur underbart det är att vara homosexuell eller transperson vi översköljs med, så jag tycker det behövs information om detta. Därav mitt bloggande i dessa frågor.

   Om ingen blir HBTQ-person av att ”höra talas om det” skulle det väl knappast uppmanas till att pröva detta, något som Pride-folket gärna gör. Inte heller skulle nog Miljöpartiet bära runt banderoller i Pride-festvalen med texter som ”Öppna för förslag”. Att homosexualitet alltid är medfödd och därmed genetiskt betingad är en myt, som nog dock är lite på dekis numera.

   Fast att ”höra talas om det” räcker förmodligen inte. Det är ju heller ingen neutral information som väger homosexualitetens positiva och negativa sidor mot varandra Pride-besökarna får sig till livs: det är i stället en aggressiv propaganda för HBTQ-levernets välsignelser.

   Nej, Pedofila arbetsgruppen finns inte längre, men att den över huvud taget funnits är ju illa nog. Ungdomsavdelningen Pride Ung vänder sig till ungdomar mellan 13 och 29 år, varför jag ser anledning till en uppenbar pedofilvarning här.

   • susitar Says:

    När kom du på att du var heterosexuell (vilket jag gissar på att du är)? Antagligen i åldern mellan 13-29 år. Därav Pride Ung. Handlar inte om att ”förföra ungdomen”. Handlar om att kan en tonåring bli mobbad i skolan för sin sexuella läggning, så bör den tonåringen även ha en säker plats med likasinnade som motvikt.

    Pride handlar inte om att uppmuntra folk att bli hbt. Visst, det kan verka så utifrån, speciellt med Mian Lodalens bok och så. Men det handlar om att uppmuntra folk som redan är hbt att våga vara sig själva. Detta är en rätt som jag inte tycker går att förhandla om. Ingen väljer att bli att homo- eller bisexuell, även om det antagligen finns många faktorer (så som hormoner etc) som påverkar det på något vis.

    Den där studien om att barn till lesbiska skulle ha det värre känns märklig, med tanke på att jag har hört exakt det motsatta.
    http://content.time.com/time/health/article/0,8599,1994480,00.html

    Har du varit på Pride? Jag hade mycket negativa åsikter om Pride när jag bara hade sett paraden, och resten var sådant jag läste om i tidningar. Det finns vissa problem än, kommersialiseringen av Pride t ex. Men att Pride är brett, välkomnar alla (förutom rasister o. dyl.) och uppmuntrar folk till att vara sig själva och ta vara på sina rättigheter, det är något fint tycker jag.

    Det är ingen aggressiv propagande för att det skulle vara BÄTTRE att vara icke-straight. Om det är någonstans, så är det på Pride man hör om hbt-ungdomars självmordsstatistik. Det handlar helt enkelt om att få vara sig själv. Även heterosexuella får gå på festivalen, vet du. 😛

 2. Tommy Hansson Says:

  10350602_10152349327500674_6805356226658192397_n

  Pridefestvalen vänder sig till unga också med mycket grovt och i vissa fall rent stötande sex. Analsex ökar riskerna för AIDS/HIV, hepatit, syfilis, gonorré, klamydia, ändtarmskomplikationer etcetera.

  Det är den bistra sanningen. Helt oansvarigt att inte informera ungdomar om detta.

  • marcus Says:

   På vilket sätt ökar analsex risken för överföring av smitta? HBTQ har drivit frågan om skydd länge. Den senaste forskningen visar på att 55% av de nya fallen är smitta mellan heterosexuella, endast 7% blodsmitta från sprutnarkomaner. Så bloggarens slutsatser att hbtq springer runt som stor spridare, är att betrakta som trams och okunskap. Så snälla ta reda hur det ligger till. Kanske snart dax för hetro folket att dra in snoppen eller stoppa in den i en kondom innan ni stoppar in den. Vi hoppas att hetro folket snart slutar sprida denna sjukdom vidare.

  • marcus Says:

   Fast du skriver ju att det är uppenbara risker med sex mellan män, fast i det moderna Sverige är det idag för hetro sex ännu större riskgrupp. Kanske dax du går ut med en rättning.

   • Tommy Hansson Says:

    AIDS-epidemin började i homosexuella bastuklubbar i San Francisco på 1970-talet. Vad jag skrivit är att analsex är riskfyllt. Det förekommer i synnerhet mellan homosexuella män.

 3. Carl Says:

  Vilken slutledningsförmåga du har Tommy!

  ”Att homosexualitet alltid är medfödd och därmed genetiskt betingad är en myt, som nog dock är lite på dekis numera.”
  -vad har du för källa på det?

 4. öppensinnad Says:

  Du är ju både trångsynt och dum i huvudet!

  • Tommy Hansson Says:

   Det är naturligtvis resandens ensak att kalla mig vad man vill. Men dina epitet kanske inte är så lämpliga om du vill kalla dig ”öppensinnad”.

 5. Tommy Hansson Says:

  Carl: Du kanske vill precisera vilket påstående du syftar på?

 6. Tommy Hansson Says:

  Observera att jag skriver att det är en myt att homosexualitet ALLTID är medfödd/genetiskt betingad. Om det var så skulle inte vissa personer kunna övergå från att vara homosexuella till heterosexuella och vice versa. Jag har både träffat och läst om sådana.

  Om inte möjligheten fanns att ändra sin sexuella identitet skulle knappast Mian Lodalen och Matilda Tudor uppmana heterosexuella kvinnor att bli lesbiska.

  Här en länk till SD-HBT:s syn på Pride:

  http://nyheter24.se/debatt/774220-sd-hbt-om-pride-hbt-personer-ska-inte-visas-upp-som-ett-djur-pa-cirkus

 7. Jens A Says:

  Deppiga HBTQ-ungdomar är väl inte deppiga för att de är rädda att få AIDS? Det tror inte du heller på.

  Och pedofila arbetsgruppen på 80-talet är en bisarr grej, men jag har fått för mig att det är 2014 och att pedofila arbetsgruppen inte deltog i arrangemanget? Du fattar väl själv att SD inte vinner några röster på trams, ändå är trams det bästa ni vet. Jag får känslan av att du ser dig själv som någon som säger sanningar som andra politiker försöker mörka, men jag läser bara trams, en bitter gubbe som älskar att bada i trams. Det är märkligt att ni sanningssägare är så lika alla andra politiker.

  • Tommy Hansson Says:

   Vem vet vad de deppar för? Nånting är det uppenbarligen. Nej, Pedofila arbetsgruppen finns inte, men dess ande lever kvar i högönsklig välmåga även fast vi råkar skriva 2014.

   Hur man sedan skall definiera vad som är ”trams” och inte kan man säkerligen diskutera, men att SD skulle vinna särskilt många röster på att svälja Pride med hull och hår tror jag inte mycket på. Snarare lär vi nog förlora en del.

   Tja, var och en skriver väl om det som intresserar vederbörande. Så även jag. Upp till var och en att godta eller förkasta och att kalla mig för ”bitter gubbe” om det känns bra.

   Gubbe är jag förvisso men känner mig inte särskilt bitter.

 8. marcus Says:

  Sverigedemokraterna har tydlig pedofil varning, det svider i hjärtat att läsa att föra ihop ungdomar som har sympatier för SD. Hur kan ungdomar 13-29 umgås ihop? Förutom i pedofilisammanhang.
  https://formular.sverigedemokraterna.se/sdu/medlemsansokan/

  • Tommy Hansson Says:

   Tja, det borde väl i så fall gälla samtliga partiers ungdomsförbund. Vad jag vet brukar det inte förekomma propaganda för ”kinky sex” i SDU-sammanhang.

 9. JL Says:

  Du vet ju inte ens att RFSL har bytt namn… RFSL – Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.


 10. […] Priderörelsens synnerligen betänkliga inblandning av barn i sin propagandaverksamhet ger dessutom obehagliga (och kriminella) pedofiliassociationer som man bör vara både blind och döv för att inte notera. https://tommyhansson.wordpress.com/2014/07/29/pedofilvarning-for-stockholm-pride-nar-sodertalje-komm… […]


 11. […] Jag tycker mot den bakgrunden inte jag var helt fel ute när jag i en bloggtext utfärdade pedofilvarning för Pride-programmet 2014: https://tommyhansson.wordpress.com/2014/07/29/pedofilvarning-for-stockholm-pride-nar-sodertalje-komm… […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: