Guvernör Månstråle bannlyser termerna ”man” och ”hustru”

untitled Jerry Brown förbjuder användningen av ”man och hustru” i Kalifornien.

http://teapartyorg.ning.com/forum/topics/california-governor-signs-bill-replacing-words-husband-and-wife?id=4301673%3ATopic%3A2928515&page=3

Kaliforniens guvernör Jerry Brown, som 2010 efterträdde Arnold Schwarzenegger på denna post, godkände i mitten av juli ett lagförslag som gör det olagligt att referera till parterna i ett äktenskap som ”man” och ”hustru” (husband and wife). I stället skall ”maka/e” (spouse) användas.

Lagändringen kommer till stånd i syfte att anpassa USAs största delstats lagstiftning till de samkönade ”äktenskap” som legaliseraders 2013, sedan landets högsta domstol underkänt ett förbud häremot som godkänts av väljarna.

Lagen, betecknad SB 1306, träder i kraft den 1 januari 2015 och är ett uttryck för att homosexuella ”äktenskap” numera är lagliga i Kalifornien efter ett drygt årtiondes juridiska strider.

Det var förra året som USAs högsta domstol anslöt sig till ett beslut i en lägre domstol om att förklara förbudet mot samkönade så kallade äktenskap som icke förenligt med landets konstitution.

Lagen som nu godkänts av guvernör Brown hade lagts fram av den öppet homosexuelle delstatssenatorn Mark Leno, född 1951, från San Francisco, som hävdar att lagen är nödvändig för att uppdatera delstatslagen:

…every loving couple has the right to marry in California. The legislation removes outdated och biased language from state codes and recognizes all married spouses equally, regardless of their gender.

untitled Den homosexuelle delstatssenatorn Mark Leno.

Leno, liksom Brown representerande det demokratiska partiet,  har byggt hela sin politiska karriär på att ta initiativ och lägga fram lagförslag som rör homosexuella frågor.

Edmund Gerald ”Jerry” Brown, Jr., född 1938, var guvernör i Kalifornien första gången 1975-83 och begåvades 1976 med smeknamnet ”guvernör Månstråle” (Governor Moonbeam) av den Chicago-baserade krönikören Mike Rokyo.

Orsaken var att Brown enligt Rokyo föreföll attrahera the moonbeam vote, det vill säga unga, idealistiska och icke-traditionella väljare. Browns godkännande av Lenos lagförslag, som slutligen gör upp räkningen med det traditionella äktenskapet mellan man och kvinna (något annat är inte tänkbart i Guds ögon), bekräftar naturligtvis Browns ställning som guvernör Månstråle.

När Jerry Brown tillträdde som Kaliforniens guvernör 1975 efterträdde han den senare presidenten (1981-88) Ronald Reagan på denna post. Reagan i sin tur efterträdde Browns fader, Edmund Gerald ”Pat” Brown, Sr. Brown juniors politik är identisk med den linje som förespråkas av president Barack Obama – se denna text som jag skrev för några år sedan:

https://tommyhansson.wordpress.com/2009/01/22/obama-bekanner-farg/

 

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Guvernör Månstråle bannlyser termerna ”man” och ”hustru””

  1. peter wehlin Says:

    Hej, Tommy Hansson! Jag vill bara tacka Dig för Dina fina bloggar! Peter Wehlin

    Date: Fri, 26 Sep 2014 08:25:16 +0000 To: peterwehlin@hotmail.com


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: