Kommunism och islam – en respektlös jämförelse

imagesACRMIAUZ – Hallå där, har ni inte hört talas om att islam är fredens religion…

För några år sedan hörde jag en svenskfödd imam berätta om hur han kom till tro på islam. Han tänkte sig islam som en human och fredlig religion, där man sitter och dricker starkt, kryddat  kaffe i små koppar och diskuterar intressanta filosofiska frågor på ett civiliserat sätt. Terrorister som bråkar och har sig har däremot ingenting med den sanna islam att göra.

Ja, gott folk, ni känner säkert igen resonemanget från uttalanden av sådana auktoriteter såsom Barack Obama och David Cameron. IS/ISIS/ISL och därmed jämställda terrorister, som ägnar sig åt massmord, halshuggningar, kvinnoförtryck och våldtäkter, är i själva verket inte alls några muslimer utan gillar bara att slakta folk på måfå. Islam är ju fredens religion!

Jag kan inte låta bli att jämföra med hur det kan låta från förespråkare av kommunismen, när dessa skall lägga ut texten om den kommunistiska ideologins företräden. Kommunism betyder ju egendomsgemenskap, ett tillstånd som minsann Jesus och hans lärjungar levde i på sin tid. Jesus var i detta perspektiv den förste kommunisten, så vad kan det egentligen vara för fel på denna nobla ideologi?

Felet med den hittills förda kommunismen är endast, att den missbrukats genom historien. Men vänta bara tills den VERKLIGA kommunismen börjar praktiseras, då…Liksom med islam. När det VERKLIGA islam börjar tillämpas, så…Som det var på Iberiska halvön för typ 1000 år sedan då vetenskap och tolerans frodades. Skit samma att de erövrande muslimska horderna dessförinnan massakrerat alla som stod i vägen eller var av annan tro.

Bry er för all del inte om att kommunismen mördat, massakrerat eller på annat sätt tagit livet av uppåt 200 miljoner människor och tagit ifrån många gånger fler deras frihet samt i sin maktutövning använt sig av anfallskrig, tortyr, inspärrningar och artificiellt framkallad svält. Att Pol Pot-regimen i Kambodja slog ihjäl människor med jordbrukshackor endast därför att de bar glasögon och därmed kunde antas sympatisera med den dekadenta västvärlden. Eller att kommunistiska diktatorer infört den värsta personkult historien skådat och som får Egyptens forntida faraoner att framstå som amatörer.

untitled Dödens skörd i Pol Pots Kambodja.

Strunt i att islam spridits med hjälp av krig och aggression sedan Muhammeds dagar och folk massakrerats, halshuggits och våldtagits på löpande band och att så fortsätter att ske i dag. Bortse från att Muhammed i Koranen uppmanade sina anhängare att halshugga de otrogna eller gifte sig med en nioåring. Strunt i att arabländernas muslimska regeringar är i full färd med att i expressfart köra sina länder i den absoluta botten.

Ty det är naturligtvis Jesus och hans lärjungar, de civiliserade kommunistiska tänkarna samt att Kuba har fri sjukvård vi bör minnas då vi tänker på kommunismen. Och givetvis är det astronomer, upptäcktsresande, språkforskare och matematiker som råkade vara muslimer vi skall förknippa med islam, inte de otrevliga självmordsmördarna eller halshuggande monstren!

 

Explore posts in the same categories: Ideologier

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

11 kommentarer på “Kommunism och islam – en respektlös jämförelse”

 1. AMH Says:

  IS är på god väg att halshugga sig in i historien bland blodtörstiga psykopater som Elizabetha Bathory, Ivan den förskräcklige, Stalin, Kejsare Nero, Adolf Hitler, Stalin, General Franco och som du sa Pol Pot. Nationalsocialismen är att se på då man vill begripa sig på vansinnet och det systematiska förtryck som islam är och alltid kommer vara. Späkning, självsvält och frivillig förnedring på ett plan så långt från ex. protestantismen som alltid märkligt nog blir smutskastat för de mest idiotiska påståenden som ex. korstågen som ju skedde under en tidsperiod då protestantismen inte ens fanns till. De som kommer med dessa anklagelser att kristendomen har varit lika våldsamt och krigiskt, de vet antagligen inte ens var deras eget huvud sitter. Islam är hat, våld, krig, förtryck, etnisk rensning och i en morbid psykopats hand blir koranen ett vapen mycket mer dödligt än ett svärd eller en sabel. Om inte politikerna i Europa inser faran med islam och i ett samarbete över gränserna får till en folkförflyttning, en deportation, av de muslimer som vandrat in i våra länder…. ja då kommer det på sikt bli mörkt och vårt Europa kommer transformeras till ett islamistiskt Eurabia. Och IS med sin iver att skapa sitt kalifat kommer naturligtvis inte nöja sig med detta om de nu skulle uppnå det. Det talas om att återerövra Spanien och Portugal. Även Cypern ska ingå i ett slags återuppstående Ottomanskt rike. Så om den handlingsförlamade Obama och marionetten Cameron i Storbritannien, stannar vid flyganfall och missilangrepp, då blir det omöjligt att få stopp på galningarna och Mellanöstern kommer bli totalt avkristnat och ett område ingen normalt funtad människa skulle vilja sätta sin fot i.//AMH

 2. Nemesis Says:

  Vilka är värst. Isis, eller Reinfeldts kadavergäng. Det är frågan. Och jag kommer inte till nåt bra svar. Skillnaden är hårfin. Slakten på VÅRT folk måste också upphöra. Annars, varför bry sig om andra folk i så fall. Är de några slags übervolk, som ska premieras på vår bekostnad. Det luktar Hitler lång väg tycker jag, eller hur…

  • Tommy Hansson Says:

   Så länge Reinfeldt och grabbarna inte börjar halshugga folk är jag nog benägen att hålla IS för värst.


 3. […] Texten ursprungligen publicerad på Tommy Hanssons blogg. […]

 4. Anders Says:

  Här är en läsvärd artikel om jämförelsen kommunism-nazism, men jag misstänker att ni som hänger här inne är alldeles för PK för att ens vilja försöka ta er till vad som står i den, precis som resten av PK-eliten (DNs marknadsliberaler, Jan Björklund och PK-maffian på Axess och Avpixlat som bara sänder ut behagliga lögner och inte tål obehagliga sanningar).

  Håll tillgodo:

  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/stefan-jonsson-alla-alternativ-till-kapitalismen-utpekas-som-onda/

  • Tommy Hansson Says:

   ”PK-maffian på Avpixlat”? Mycket har jag hört, men aldrig detta. Nåja, tyck vad du vill. Artikeln av professor Stefan Jonsson tycker jag man kan läsa med visst intresse. Din andra kommentar strök jag. Mannen på bilden i den kommentaren är ingen jag vill ha bild någonstans, faktiskt.

   • Anders Says:

    Kul att du fann artikeln läsvärd!

    ”PK-maffian” och ”PK” över huvud taget är begrepp du själv använt flitigt, så då är det väl inte mer än rätt att jag också får använda det i fri diskussion utifrån hur jag tolkar verkligheten? Enligt min åsikt finns det inget mer PK än Avpixlat.

    För övriga läsare och besökare: Mannen på ovan nämnda bild i min raderade kommentar var Anders Breivik vid rekonstruktionen av hans massmord vid Utøya. På bilden stod det i stora vita bokstäver: ”Hallå där, har ni inte hört talas om att kristendomen är fredens religion…”
    Jag hoppas att du, Tommy, inte väljer att stryka denna kommentar, utan värnar om att vi bör kunna ha fri diskussion, där också obehagliga sanningar kan få utrymme att göra sig hörda.

    Jag kan förstå att du inte vill ha en bild på en kristen terrorist och massmördare på din blogg i och med att du själv verkar ha dina sympatier åt kristendomen. Men när det gäller islam och muslimer, så visar du uteslutande bilder på terrorister och mördare som skär halsen av folk.

    Men vi kanske väntar på att den VERKLIGA kristendomen ännu?

 5. Tommy Hansson Says:

  Jo, visst får du använda ”PK-maffian” om Avpixlat om du vill. Förstår bara inte på vissa grunder. Vad Breivik skulle ha med kristendomen att göra förstår jag inte. Jesus sa enligt testamentet bland annat att man ”skulle vända andra kinden till” och många liknande saker. Breivik går ju tvärs emot detta. Jihadisterna däremot kan hämta stöd i Koranens ord om att ”halshugga fiender” och liknande.

  • Anders Says:

   Nu läser du både Koranen och Bibeln selektivt, Tommy. Du tar bara det bra ur Bibeln, och bara det sämsta ur Koranen. Dessutom tror jag du bortser ifrån att det står moderna människor (ja, även muslimer) fritt att tolka innehållet i både Bibeln och Koranen, värdera det som står och avgöra om vi tycker det är försvarbart och användbart idag, och i så fall hur.

   I Bibeln står det att – detta är inte något dåligt skämt – man ska stena ihjäl barn vid stadens port om de inte lyder sina föräldrar, och om misshandel inte var tillräckligt för att få dem att skärpa sig, jag citerar:

   ”021:018 Om någon har en vanartig och uppstudsig son, som icke lyssnar till sin faders och sin moders ord, och som, fastän de tukta honom, ändå icke hör på dem, 021:019 så skola hans fader och hans moder taga honom och föra honom ut till de äldste i staden, till stadens port. 021:020 Och de skola säga till de äldste i staden: »Denne vår son är vanartig och uppstudsig och vill icke lyssna till våra ord, utan är en frossare och drinkare.» 021:021 Då skall allt folket i staden stena honom till döds”.

   Inte nog med det. Det finns noggranna regler för hur man ska inhandla och behandla slavar (se Tredje Mosebok (Leviticus)). Kristendomen fördömer definitivt inte slaveri, det finns regler för vad som gäller om man vill sälja sin dotter som slavinna, vad som händer om man ligger med sin slavinna, eller låter ens son ligga med henne. Det står även vad som gäller vid tvångsäktenskap och mångäktenskap:

   ”021:007 Om någon säljer sin dotter till trälinna, så skall hon icke givas fri såsom trälarna givas fria. 021:008 Misshagar hon sin herre, sedan denne förut har ingått förbindelse med henne, så låte han henne köpas fri. Till främmande folk have han icke makt att sälja henne, när han så har handlat trolöst mot henne. 021:009 Men om han låter sin son ingå förbindelse med henne, så förunne han henne döttrars rätt. 021:010 Tager han sig ännu en hustru, så göre han icke någon minskning i den förras kost, beklädnad eller äktenskapsrätt. 021:011 Om han icke låter henne njuta sin rätt i dessa tre stycken, så skall hon givas fri, utan lösen och betalning.”

   Eller är kanske detta inte den VERKLIGA kristendomen? Står det mig inte fritt att stena ihjäl min son, jag tycker faktiskt att han är uppstudsig? Och min dotter har min granne sagt att han är intresserad av. Då borde jag kanske konvertera till kristendomen?

   Båda citaten är så klart orimliga, det förstår varje vettig människa. Men det finns faktiskt kristna, såsom Breivik och George Bush som tror sig ha rätt att döda och skada andra i namn av vad som står i skrifter, eller när de säger sig företräda ”det goda”. Detsamma gäller muslimer. Men de flesta kommer inte att stena ihjäl sina barn eller sälja sina döttrar som slavar. Detsamma gäller muslimer.

   • Tommy Hansson Says:

    Problemet är att citerar ur Gamla testamentet, den judiska Bibeln. Nya testamentet är kristendomens grund. Därtill var det årtusenden sedan judendomen tillämpade detta. Islam hugger fortfarande huvuden, stympar och stenar samt ägnar sig åt slaveri. Dessutom är det ju inte så övertygande att bara kunna nämna ett enda exempel på så kallad kristen terror, galningen Breivik. På den islamiska sidan har du ISIS, al-Qaida, Hamas, Boko Haram al-Shaabab,med flera som består av tiotusentaks individer.

  • Anders Says:

   Och några tänkvärda ord från Koranen angående vad Daesh/ISIS och andra mördare är för ena, som du påstår är de VERKLIGA muslimerna:

   ”[2:8] Det finns människor som säger: ”Vi tror på Gud och på den Yttersta dagen”, medan de [i själva verket] inte tror.
   [2:9] De försöker bedra Gud och de troende, men de bedrar inga andra än sig själva – och inser det inte.
   [2:10] Deras hjärtan är sjuka av tvivel och Gud låter det onda förvärras, och ett plågsamt straff väntar dem för deras ständiga lögner.
   [2:11] Och när de manas att inte störa ordningen och sprida sedefördärv på jorden, svarar de: ”Vi vill bara förbättra och ställa till rätta.”
   [2:12] Nej, det är de som stör ordningen och sprider sedefördärv men det inser de inte.
   [2:13] Och när de uppmanas att tro som andra människor tror, svarar de: ”Skall vi tro som dessa enfaldiga stackare?” Nej, det är de som är enfaldiga stackare, men det vet de inte.
   [2:14] Och när de möter dem som har antagit tron, säger de: ”Vi är [också] troende”; men när de är ensamma med sina onda ingivelser, säger de: ”Visst följer vi er – vi ville bara skämta med dem.”
   [2:15] Gud skall straffa dem för deras skämt; men Han låter dem hållas en tid i sitt trotsiga övermod, snubblande än hit än dit i blindo.”

   Från Al-Baqarah (Kon).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: