Det organiserade tiggeriet: en svensk skamfläck!

images Fattiga analfabeter utnyttjas av dem som organiserar tiggeriet.

http://www.dn.se/sthlm/sa-tvingar-de-tiggarna-att-betala/

”Jag betalar 1.000 för platsen, 2.000 för resan hit och 1.000 för en plats att sova.”   

Så kan kostnaderna se ut för en tiggare med hemvist i Östeuropa som kommer hit för att, som vederbörande tror, tjäna grova pengar. Detta enligt en artikel i Dagens Nyheter den 4 oktober. Se länken ovan.

Vidare i DN-artikeln:

 Det finns personer som tar betalt för att forsla hit ivriga, fattiga människor med stora drömmar från Rumänien och Bulgarien – och som kräver upp till 2.000 kronor för att ge dem en plats att tigga på stadens gator. 

Det uppges vidare att tiggare som gått till polisen berättat att det finns män som erbjuder resor till Sverige med löften om att det finns stora pengar att tjäna. Men det är inte gratis: ofta är personerna skuldsatta upp över öronen innan de ens hunnit slå sig ner för att tigga.

Flyktingorganisatörerna har ofta en lätt uppgift i att övertyga de fattiga och utsatta människorna om det lönsamma i att ta sig till Sverige, eftersom de senare oftast är analfabeter och varken kan läsa, skriva eller räkna.

Inte heller de personer som tagit sig hit på egen hand får vara i fred för dem som ser en chans att profitera på deras utsatthet. Okända män kommer enligt DN-reportaget och kräver dem på 1.000 – 2.000 kronor för en plats på vilken de kan sitta och tigga. Uppgifter om detta har kommit från tiggare i Kista och Nyköping.   

images580GSACP SD drev en kampanj mot det organiserade tiggeriet inför EP-valet i år.

Enligt reportaget var två systrar skyldiga sammanlagt 9.000 kronor för resa, plats och logi innan de ens hunnit sätta sig ner och börja tigga. Villkoren var hårda – de skulle betala halva skulden efter två veckor. Dagsinkomsten uppges ligga på runt 100 kronor.

Bienvenido Flores, som arbetar med EU-migranter som kommer hit som tiggare, säger enligt DN att han vänt sig till myndigheterna om utnyttjandet av tiggarna, men uppger sig vara besviken: ”De har inte varit särskilt engagerade.”

Orsaken till ointresset är inte särskilt svår att lista ut: i Sverige är det inte politiskt korrekt att hävda att det alltmer utbredda tiggeriet är organiserat. Myndigheterna  och polisen vill för allt i världen inte framstå som att de står på samma sida som Sverigedemokraterna, som är det enda partiet som kräver förbud för organiserat tiggeri.

Även om allt tiggeri sannolikt inte är organiserat, visar Dagens Nyheters reportage att tillräckligt mycket är det för att det borde leda till ett ramaskri bland alla som ogillar exploatering av fattiga och utsatta människor.

images

Det är hög tid att Sverige börjar tänka i samma banor som våra nordiska grannländer och förbjuda det organiserade tiggeriet, vilket möjliggörs av EUs så kallade fria rörlighet. Det ogenerade utnyttjande av fattiga och försvarslösa människor som nu sker är en skamfläck för Sverige – det borde också andra än vi sverigedemokrater inse!

Explore posts in the same categories: Tiggeri

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Det organiserade tiggeriet: en svensk skamfläck!”

  1. lassekolja Says:

    Våra förfäderlyckades genom hårt arbete avskaffa tiggeriet i Sverige, då finns ingen som helst anledning att återinföra det och absolut inte utifrån. Att Frälsningsarmén försöker ”hålla grytan kokande” är en helt annan sak!

    • Tommy Hansson Says:

      Amen till det. Samhället förslummas alltmer tack vare den ohejdade immigrationen, som tiggeriet är en beklaglig del av. FA gör givetvis ett bra jobb.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: