”Tusentals moskéer över hela världen propagerar för ISIS”

https://www.youtube.com/watch?v=8coZIHX2mg0

Det brukar ibland hävdas att det bara är en liten minoritet muslimer som stöder islamistiska mördarband såsom IS/ISIS/ISIL, som just nu anställer stor förödelse i Irak och Syrien både avseende människoliv – deras offentliga avskärningar av huvuden, korsfästelser och massakrer på män, kvinnor och barn har upprört hela den civiliserade världen – och historiskt-kulturella värden.

untitled Ayad Jamal al-Din avvisar islamismens anakronistiska syn på islam och förespråkar en civil stat där alla är lika inför lagen.

Så är nu inte riktigt fallet. Ayad Jamal al-Din, en prominent irakisk intellektuell som 2005-10 var ledamot av Iraks parlament och även är shiitisk präst, hävdar i en intervju genomförd i år att stödet för IS är betydligt mer utbrett än så:

Det finns tusentals moskéer över hela världen som preparerar människor för att ansluta sig till ISIS. Det är inte bara några få människor eller moskéer som ägnar sig åt detta. De vill se ett återupplivande av kalifatet. De tycker att islams förflutna för 1400 år sedan var bättre än den verklighet vi lever i i dag.

Ta del av intervjun via länken överst!

Al-Din avvisar denna anakronistiska syn på islam och vill i Irak se en civil, modern stat där alla är lika inför lagen i stället för den religiösa statsbildning som ISIS förespråkar, vilken bygger på sharia och fiqh, den islamska rättsvetenskapen som söker lösningar på lagproblem som inte klart regleras via Koranen.

Ayad Jamal al-Din, född 1961, menar vidare att det är helt nödvändigt att upprätta en nationell enhet och en nationell armé som inbegriper alla de folkslag och religioner som existerar i Irak. Han poängterar även att islam, även om han i egenskap av shiitisk präst menar att denna religion i grunden kan anses vara fredlig, har ett våldsamt förflutet.

Det är givetvis välkommet när en modig muslim som Ayad Jamal al-Din tar bladet från munnen och varnar för det utbredda stödet för ISIS i den muslimska samfälligheten och förespråkar moderna värden. Samtidigt skulle man önska att fler muslimer än han hade kuraget att göra detta. Under alla omständigheter är det av yttersta vikt att världens säkerhetstjänster – också svenska SÄPO – tar hans varningsord på allvar.

untitled Stora moskén i Stockholm: forum för antisemitism och hatpredikanter.

Det är redan känt att Stora moskén på Södermalm i Stockholm, liksom flera andra större och mindre moskéer och andra muslimska centra i Sverige, har fungerat och sannolikt alltjämt fungerar som propagandacentraler för antisemitism och jihadism. Genom deras försorg har troligen hundratals unga personer från Sverige anslutit sig till jihad i länder som Irak, Syrien och Somalia.

Detta är ett allvarligt hot mot Sveriges frihet, demokrati och säkerhet. Problemet förvärras av, att den som börjar rota i detta komplex säkert som amen i kyrkan (ursäkta uttrycket) utsätts för anklagelser om så kallad islamofobi från den samlade politiska korrekheten inom politik och media.

Här kan man läsa om antisemitisk verksamhet och uppmaning till heligt krig vid nämnda moské:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=742418

Jag kan i sammanhanget inte låta bli att avsluta med att länka till Jimmie Åkessons berömda debattartikel i Aftonbladet i september 2009, där SD-ledaren belyser det hot som islamiseringen innebär för Sverige och Europa, som rimmar väl med vad Ayad Jamal al-Din nu säger:

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

 

 

Explore posts in the same categories: Islamism

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommentarer på “”Tusentals moskéer över hela världen propagerar för ISIS””

 1. larsnilsson Says:

  (Kämpar i samma anda … Synlighet GER resultat
  … tror att många här är intresserade)

  Nu kan ni göra skillnad:
  http://www.skrivunder.com/nytt_lucia-beslut_i_sverige_nu

 2. benke Says:

  Förhoppningsvis så har SÄPO (eller dess nya namn) civila poliser som infiltrerar moskéer vart än de finns i Sverige. När vanliga muslimer inte står upp för sin religion och försvarar den emot islamofascisterna så kan det bara bero på två saker. Antingen är de inte pålästa vad vissa extremister gör i deras namn, eller så håller de med om det. Frågan är alltså om de är okunniga eller medhjälpare i mördandet. Jag är inte imponerad av muslimer även om jag vet att det finns bra människor där också.

  Tänk om det det fanns kristna eller judiska grupper som halshögg individer som lämnade deras religion. PK vänstern skulle vara utom sig i sin förnumstighet. När det då handlar om muslimextreminster så vågar de intet annat än att hålla med. De vet att kristna och judar inte är ett hot medan islamfacsister är ett hot.

  Vi har två problem. Det första är att journalister är fega, det andra är att journalister ofta är kommunister eller miljömuppar som inte vet någonting. Annat än att de ofta kryper inför tyranni.

  Det islams hatpredikanter kan hoppas på är PK i Sverige. PK är vår civilisations undergång. Det kommer inte att ske idag eller i morgon, men det kommer att ske om vi inte tar vårt förnuft tillfånga. Vi har inte en chans emot vänsterns PK om vi inte kan bemöda oss att möta dem i debatten och samtalet och samtidigt beskriva hur tunt demokratin värjer sig närt det kommer till Politisk Korrekthet. PK är detsamma som vänsteråsikter och intet annat. Men vem förstår det när många i Sverige sitter och tittar på Rapport och Aktuellt och gör statstelevisionens åsikter som sina egen.

  • Tommy Hansson Says:

   Och som en röd tråd i vänsterns, och kanske även borgerligas, syn på araber/muslimer finns det outtalade rasistiska synsättet att ”vi kan inte begära för mycket av dem, de begriper inte bättre eftersom de är stora barn”.

   Jo, vi får innerligt hoppas att SÄPO tar detta på allvar och vidtar de åtgärder som är nödvändiga inklusive infiltration. Fast det kanske bedöms som icke politiskt korrekt?


 3. […] Förutom stödet från de militanta grupperingar som refereras till ovan bör man lägga det stöd som utgår från tusentals, kanske tiotusentals, moskéer över hela världen varav ett flertal i Sverige. Om detta har jag tidigare skrivit följande: https://tommyhansson.wordpress.com/2014/10/24/tusentals-moskeer-over-hela-varlden-propagerar-for-isi… […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: