IOGT-NTO: unken människosyn, mytomani och gammal nazism

untitledPierre Andersson, chefredaktör för Accent.

http://www.accentmagasin.se/opinion/insandare-varfor-inte-sverigedemokraterna/

I nykterhetsrörelsen IOGT-NTOs stadgar kan man läsa följande: ”IOGT-NTO-rörelsens förbund är religiöst och partipolitiskt obundet.”

Rörelsen är dock inte mer partipolitiskt ”obunden” än att den gör skillnad på människor utgående från vilken partitillhörighet dessa har. Det är en ofrånkomlig slutsats för den som läser vad Pierre Andersson,  chefredaktör för IOGT-NTOs organ Accent, svarar på en förfrågan från en av sina läsare.

Mer via länken överst!

SDaren Arne O. Berglund ställer följande fråga i Accent den 14 oktober 2014: ”Hej, läste i Accent om hur partierna tycker om alkoholfrågor. Men mitt parti SD var inte med. Jag vill veta varför.”

Pierre Andersson kan i sitt svar inte avhålla sig från att ta till de verkligt moraliska brösttonerna. Man kan nästan se hur han stramar upp sig i redaktionsstolen  i ett akut anfall av godhet och ädelmod när han inleder sitt svar med: ”SD är inte som andra partier”.

Skillnaden mellan Sveriges tredje största parti, som ungefär 800 000 människor röstade på i senaste riksdagsvalet, och övriga partier förklaras av Andersson ligga i ”synen på människans lika rätt och värde”. För sagde Andersson är det nämligen ”tydligt att Sverigedemokraterna är ett parti som har såväl sina rötter som sin livsluft i rasismen”.

images Rasbiologiska frågor var på 1900-talet mycket gångbara bland de etablerade partierna.

Det är dock på visst, och för SD onekligen smickrande, sätt sant att SD inte är ”som andra partier”. Kanske är det för mycket begärt att Pierre Andersson skall känna till de flesta andra partiers uppslutande bakom etablerandet av Statens rasbiologiska institut i Uppsala 1922 och S-partiets omhuldande av en steriliseringspolitik gentemot svaga och utsatta människor, som ägde bestånd ända in på 1970-talet. Det är endast SD och MP bland nutida riksdagspartier som inte befläckas av denna skam.

Beslutet att inte låta Sverigedemokraterna delta i Accents presentation av partiernas nykterhetspolitik förklarar Andersson med att ”Det är ingen rättighet att få sin politik framförd och publicerad i Accent”. Han uppmanar sedan intresserade läsare att ”enkelt hitta informationen ändå”.

Så pösigt självgod, arrogant och intolerant kan man alltså vara om man är chefredaktör för en publikation som är officiellt organ för en organisation som gör anspråk på att vara en folkrörelse vilken därtill – uppenbart felaktigt – påstås vara ”partipolitiskt obunden”.

Chefredaktör Andersson häver sedan i sin praktfulla gudsnådelighet ur sig att ”Sverigedemokraternas människosyn” (där kom det magiska ordet!) står i ”uppenbar…konflikt” med IOGT-NTOs upphöjda människosyn. Vilken dock, som alla som läser detta säkert förstår, inte är noblare än att sverigedemokrater inte anses vara fullt lika mycket värda som andra människor.

Nu skall det i ärlighetens namn erkännas, att det inom IOGT-NTO-rörelsen finns personer som inte tycks dela Pierre Anderssons unkna människosyn. Dit hör Boris Gabrielsson, ordförande i lokalföreningen Leon Gambetta (fotnot) i Varberg, som inkluderade SD-företrädaren Erik Hellsborn bland de lokalpolitiker som inbjöds till information om alkohol- och drogpolitik i våras.

Mer via denna länk.

http://www.accentmagasin.se/nykterhet/iogt-nto-varberg-bjod-in-sverigedemokraterna/

Gabrielsson motiverar sitt inom IOGT-NTO kontroversiella beslut att bjuda in SD så här:

Finns det ett demokratiskt invalt parti som bortåt tio procent av svenska folket röstar på ser jag ingen anledning att inte bjuda in dem. När man bjuder in till ett möte om nykterhet är alla välkomna oavsett partifärg.

untitledTatuerad förbundsordförande: Anna Carlstedt.

Boris Gabrielsson får dock bassning av självaste förbundsordförande Anna Carlstedt, som käckt klämmer i med: ”Det är ett fascistiskt parti…som gärna tar organisationer som ‘gisslan’ genom att exempelvis låta sig fotograferas framför roll-uper och logotyper. Sedan går de ut med att de samarbetar med den organisationen, vilket är mycket olyckligt.”

Man kan i bästa fall möjligen ursäkta Carlstedts fullständigt grundlösa lögner med att hon eventuellt lider av höggradig mytomani, vilket är ett sjukligt tillstånd.

När nu ledande IOGT-NTO-profiler tar till orda om Sverigedemokraternas imaginära ”rasism” och ”fascism” kan det kanske vara av intresse, att något botanisera i rörelsens förflutna.  På 1930-taet sökte sig talrika nationalsocialister till organisationen. Gunnar Henriksson anför i Telgekuriren (juni 2012) följande:

Flertalet kända medlemmar hade stort utbyte med Hitler-Tyskland och kollaborerade friskt med Gestapo-avdelningen i Stockholm. Några medlemmar var även knutna till sällskap kring Canaris spionring i Trosa, vilket både den kände kriminalreportern Börje Heed och Air Force Major Robert Miller och tidigare SÄPO-chefen P. G. Vinge omvittnat.

untitled Den tyske spionchefen Wilhelm Canaris, med kopplingar till IOGT.

Enligt Henrikssons uppgifter gömde IOGT efter kriget flyende nazister, av vilka en vid en gårdsfest i IOGT-huset på Torekällgatan i Södertälje så sent som 2005 öppet skall ha hyllat Adolf Hitler.

Det vore kanske på sin plats att dagens IOGT-NTO gör upp med sitt mörka förflutna innan man anklagar demokratiska partier i Sveriges riksdag för rasism och fascism?

Fotnot: Leon Gambetta (1838-82) var en fransk revolutionär som deltog i den blodiga Pariskommunens upprättande 1871.

 

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommentarer på “IOGT-NTO: unken människosyn, mytomani och gammal nazism”

 1. Kalle Says:

  Börjar bli för tjatigt med detta eviga ”med rötterna i nazismen” ! Aldrig hör man V omtalas med rötterna i stalinkommunismen !

 2. Tommy Hansson Says:

  Dessutom stämmer det inte. Vilket det däremot gör att v har rötterna i stalinkommunismen.

  • "BjörnJägaren" Says:

   Helt rätt. Men med dårens envishet söker den lögnaktige alltid återupprepa lögnen i tron att den till slut blir till sanning, men den ende som blir övertygad är just de lögnaktiga och blinda som följer den enögde till avgrundens brant ! Exakt som i Lenins/Stalins grupp av blinda.
   Citat Karl Marx : …
   …..”Inget mänskligt offer är för stort för införandet av proletariatets DIKTATUR”,… slut citat Karl Marx.

   Se också hur V nu har avslöjats med att stödja Putin med både det ena och det andra.
   Jojo som en fd militär rysk flykting sade varnande till mig:
   ” …..Att även om man sätter på en lösnäsa på björnen, så är det likt förbaskat en farlig björn…”

   Aleksandr Soltzjenitsyn varnade i Stig Fredriksson´s sista intervju med honom, ….”Ni i väst är lurade och nu vänder jag mig speciellt till Er mina kära vänner i Sverige, NI ÄR speciellt lurade och Ni är ett primärmål, akta Er, kom ihåg vad jag säger, AKTA ER”….. slut citat.

   Han påtalade dessutom att vi borde lyssna mer på Finländarna i denna fråga. Han om nån visste vad han talade om.

 3. L. Says:

  OBSERVERA Att det kommer i föredrag under våren att mer avslöjas från fd.säk. och UndS-folk hur IOGT-NTO var intimt kopplade till NationalSocialistiska tyska SS. (IOGT = international Order of Good Temperence/Godtemplarna, som ibland felaktigt kallades för International Order of Good ”Templars”.
  NTO= Nationella Templare Orden. Allt i enlighet med utfärdade originalbreven där man felaktigt precis som Frimurarna försökte göra sig till arvtagare av den äkta extremt djupt kristna och asketiska TempelHerraOrden (som även det är ett populärt men felaktigt namn på dessa).

  Utöver detta så har man en kärna av en inre krets som fortfarande kallar sig TempelRiddarna och som symbol har en 9 uddig ”stjärna” som hämtats från den kristna kärlekens 9 delar. Återigen det en sammanblandning med det djupaste kristna som de egentligen helt saknar insikt uti. På exakt samma sätt som frimurarna blandat friskt med allsköns olika religioner till ett mischmasch så att de inte ens själva fattar vad dom håller på med.

  Likt SS och andra obskyr ohyra så hamnar man i rena ondskan på samma sätt som SS som skapade en kvasireligion byggt på extrem-Darwinismen och en närmast folkpartiskisk stolleliberal grund där människan inte är ansvarig för resultaten av sina handlingar som går i totalt strid med den kristna läran.

  Angående den kristna religionens utrotande i Hitler-Tyskland till förmån för utrotandet av sin huvudfiende Kristendomen som kallades för ”de svagas religion” så var det de kristna som var de första att interneras i Tyskland under de 5 arresteringsvågorna som sköljde över Hitler-Tyskland.

  OBSERVERA att;
  Albert Einstein sade i sitt offentliga brev i Washington Post som publicerades och under 2013-14 uppmärksammades internationellt följande: ”de enda som står upp mot denna ondskans tyranni som NationalSocialismen i Tyskland, är den kristna kyrkan, vilket imponerar djupt på mig” slut citat. brevet förevisades på amerikanska Antique Roadshow med Mark Wahlberg och skapade sensation internationellt. I Sverige,….inte ett ljud förutom att programmet visades på kanal 8 samt även på Channel ABC/US !

  Albert Einstein var djupt Gudstroende och var det som sporrade honom till sin världsledande forskning. Han har även sagt till sina forskningselever: ”Gud vill att vi skall förstå hur universum och skapelsen fungerar, men han avslöjar inte varför människan finns till, det är ett mysterium”. På frågan om vad som hela tiden sporrar honom svarade han: ” då jag tappar sugen så skönjer jag hur Guds mantel försvinner bakom nästa hörn och jag rusar då efter” slut citat.

  Sanningen är alltid uppfriskande och i lögnarnas ögon oerhört besvärande då de plötsligt står där nakna i strålkastarljuset.

  Så ”VARDE LJUS” som en gammal ”kändis” sade !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: