När konspirationsteoretikerna kom till himlen…

 

images Sankte Per (det vill säga aposteln Petrus) med nyckeln till himmelriket.

Kanske dags att lätta upp bloggen med en liten historia som åtminstone jag finner väldigt rolig och lärorik. Man skulle till och med kunna hävda att den är sedelärande. Såg den på ett USA-baserat samtalsforum jag är med i och vidarebefordrar den gärna i svensk språkdräkt.

Två obotliga konspirationsteoretiker (med engelskt språkbruk truthers) dog med några dagars mellanrum av helt naturliga orsaker. Snart fann de sig vara vid himlens pärlebeströdda port och stod inför Sankte Per med himmelrikets nyckel i en kedja runt halsen.
– Välkomna till himlen, mina vänner, hälsade Per glatt de båda nytillkomna konspirationsteoretikerna. Jag har en liten överraskning åt er – ni skall få äran att träffa självaste Gud fader!

Varpå Sankte Per låste upp portarna. I en guldskimrande sal satt där sjävaste Gud, världsalltets skapare som givetvis vet allt, på en juvelbesatt tron i massivt guld. Jesus på hans högra sida såg roat på. Gud vände sig till de nytillkomna och sade:

untitled Kennedys mördare: Lee Harvey Oswald.

– Trevligt att se er här – jag hoppas ni skall trivas. Först måste jag dock klara ut ett par saker med er som ni kanske inte blir så jätteglada över att höra. För det första: president John F. Kennedy sköts till döds av en ensam attentatsman som hette Lee Harvey Oswald. Han agerade helt på egen hand. För det andra: USA placerade verkligen tre män på månen 1969. Det var ingen filminspelning i en ateljé på jorden. Och för det tredje: World Trade Centers tvillingtorn rasade samman den 11 september 2001 i ett terrordåd som planerades och utfördes av al-Qaida, inte av USAs regering.

Våra vänner ser i det läget ganska skakade ut. Slutligen utbrister den ena av dem till sin kollega:
– Vad var det jag sade? Det går ända upp till högsta toppen!

Den som har öron den höre.

Explore posts in the same categories: Humor

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 kommentarer på “När konspirationsteoretikerna kom till himlen…”

 1. EL Says:

  Helkul, Tommy!

 2. L. Says:

  Ha ha ha riktigt uppfriskande…. Tack för det Tommy det satte fart på skrattmusklerna ordentligt…!

 3. Tommy Hansson Says:

  Ja, den är väl bra!

 4. Anders Hammarlind Says:

  Eftersom du är rätt klok Tommy, varför alltid hacka på den här s.k kommunistteatern? De måste ju även de finnas i vår tanke, Vara brett skolade och kloka. Sen kan vi ju tycka att det är skit eller riktigt bra/uselt , men bredden måste vara och få finnas.
  Tom kommunister måste få plats – de har ju något att säga. Men nu är inte Teatern i vår stad bara ett kommunistfäste – de har mycket bra och intressant att säga oss. Ska vi bara vara nickedockor och titta på Måns Z ?
  Vi behöver alla de facto allas åsikter utifrån att vi lever i en nyliberal demokrati. Även åsikter som vi tycker är skit ska vi inte ta bort, Respekt för andra åsikter är viktig, där sviker du och blir rabulist. Därför jag är jag förundran över din brist på respekt inför teatern. Låt Oktober göra det som de är riktigt bra på. Kan du inte bara sluta vara hårdför höger? Låt de spela det de vill? Varför ska du hugga ner på proletariatets verklighet? Och du vet ju väl vad proletariatets verklighet är i dessa dagar. Så sluta hetsa mot Teatern – låt dem hålla på- fokusera istället på det väsentliga och var mer öppen. Till och med Herbert Tingsten älskade den röda teatern – det satte frågorna i centrum. Han krävde aldrig stäng Teater-skiten. Han var europeiskt intellektuell – tänk dig det Tommy. Teatern, även om den är röd, behövs och Tingsten var helt rätt; Tom röd teater berikar oss.

  • Tommy Hansson Says:

   En kommentar brukar väl normalt handla om den aktuella bloggtexten?

   Nåväl, jag kan svara ändå. Och det blir ett kort men kärnfullt svar: jag gillar inte vänsterpropaganda i någon form. Låt de spela vad de vill, säger du. Visst. Men inte på kommuninvånarnas bekostnad, säger jag.

   • Anders Hammarlind Says:

    Du själv är ju finansierad av oss skattebetalare här i kommunen. Menar du på fullt allvar att jag ska klaga på att du har penningsupport från oss skattebetalare? Nej, det gör jag inte. Jag ser det så här; Tommy Hansson, pröjsa för hans engagemang? Det behövs. Alltså TH och hans engagemang. Kommunistteatern – jo samma sak. Betala för dem också. Sen vill jag inte riktigt skriva under att Oktober – trots namnet – är ren och skär kommunist verksamhet. Men alla behövs, Även Tommy H som den teater han föraktar. Samhället behöver denna bredd och så respekt för att alla inte tycker lika, det ska vi inte behöva göra. Oktoberteatern är bra för bredden och den skärpta intellektuella vakenheten. Som Tingsten sa då han såg Brechts pjäs; Kommunismen eller döden. Naturligtvis väl mycket i övermod men även radikala samhällskritiker har mycket att tillföra och inför borgerliga. Stöd Oktober istället för att lalla runt i gamla antikommunistiska radband. Alla behövs i ett samhälle även om nyliberalerna föraktar det här öppna samhället och kommunistätare gör egentligen samma fel. Glömmer vikten av samspel, tolerans och så slår vi inte ihjäl varandra – eller hur?

 5. Georg Says:

  GUD: ”Och det låg aldrig något den här galna Eurabia teorin”

 6. Tommy Hansson Says:

  Väldigt vad du var ilsk, Hammarlind!

  Min enkla åsikt är att lokalpolitiker behövs, inte politiskt korrekta propagandateatrar. Du verkar ha svårt för det och det får naturligtvis stå för dig. Skulle betydligt hellre vilja se t ex den förnämliga Södertäljeoperan som stadsteater än Oktober, som sparkades ut från Malmö 1978 för att de var för röda men togs emot med öppna armar i Södertälje.

  Jag är en stor beundrare av Tingsten men köper som konservativ inte allt han stod för som liberal. Som t ex avskaffande av ordensväsende och monarki. Vad han tyckte eller inte tyckte om Brecht bryr jag mig mycket litet om.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: