Tiggareländet i Södertälje: Polisen bryr sig inte om livsfarligt läger på Trafikverkets mark

IMG_0907 Ett tåg susar förbi i hög hastighet – några få meter från ett romskt tiggarläger. Foto: Privat

Lördagen den 30 maj konstaterades att romer gjort intrång och olagligen slagit upp ett läger på ett område som tillhör Trafikverket på Kvedestavägen i Pershagen i Södertälje kommun. Det rörde sig sannolikt om tiggande så kallade EU-migranter från Rumänien.   

Uppgifter om intrånget publicerades enligt sajten Avpixlat http://avpixlat.info/2015/05/31/politiskt-korrekt-polishantering-nar-romer-gjorde-olaga-intrang/ på polisens webbsida vid 21-tiden på lördagkvällen, där det klart framgår att det är fråga om ett romskt läger.

Det framhölls också att en anställd vid Trafikverket konstaterat att intränglingarna vandaliserat på området genom att bryta upp en järvägsbom.

10342759_1002480226429827_8484854591959741628_n Lägerinvånarna har vandaliserat en järnvägsbom. Foto: Privat

När den anställde skulle försöka laga bommen blev han emellertid hotad av upprörda romer och kände sig tvungen att avbryta arbetet.

En stund senare hade polisnotisen uppdaterats. Då hade ordet ”romer” strukits och ersatts av ”personer”. Den politiskt korrekta/korrupta – välj valfritt ord – dementimaskinen hade med andra ord satts i verket för att hindra allmänheten att få kunskap om från vilken folkgrupp personerna som begått de brottsliga handlingarna kom.

Polisnotisen avslutas med följande ord: ”Känd bosättning. Ingen åtgärd från polisen.”   

IMG_0863 En del av lägret. Foto: Privat

Normalt vidtar polisen vid ett fall som här beskrivits följande åtgärder: man avhyser personerna från platsen, dokumenterar därefter brottsligheten i fråga för att få bevis för en kommande rättegång samt griper och eventuellt anhåller påträffade, misstänkta personer.

Inga av dessa åtgärder vidtogs av polisen i nämnda fall. De lagar som gäller i Sverige – i det här fallet rörande olaga intrång och vandalisering – anses uppenbarligen inte gälla tiggande romer från Rumänien.

Det skall tilläggas att tiggarlägret är placerat i omedelbar närhet av ett järnvägsspår för höghastighetståg. Denna belägenhet gör risken för personskador och även dödsfall uppenbar. Tågtrafiken riskerar även att drabbas av förseningar på grund av obehöriga personer som uppehåller sig i spårområdet, en allt vanligare förseningsorsak för tågen under senare tid.

IMG_0865 Husbygge på gång. Foto: Privat

Personer som inspekterat tiggarlägret på plats uppger för denna bloggare att förhållandena är mycket ohygieniska för att inte säga rent snuskiga, och att en kraftig stank av avföring, urin, sopor med mera råder på platsen. Dessutom håller man på att uppföra en byggnad, något som kräver byggnadstillstånd från kommunen.

Naturligtvis bör polisen ingripa snarast mot eländet och sluta upp med att skriva webbnotiser som är mer ägnade åt att dölja än att klarlägga sanningen, något som normalt tänkande människor ändå genomskådar. Fast det får väl bli en nåd att stilla bedja om.

Ordningsmakten tycks i dag vara mer angelägen om att ta sig bra ut i media och inhösta applåder från det politiska etablissemanget och våra godhetsfascister än att bekämpa brott.

Till sist upphör jag aldrig att förbluffas av de människor som med ett nöjt leende på läpparna ger pengar till tiggarna och därmed får en personlig godhetskick. De understöder aktivt de kriminella ligor som utnyttjar dessa människor och bidrar till att förlänga deras utsatthet och lidande. Dessa människor borde skämmas i stället för att känna sig goda och fina.

Explore posts in the same categories: Organiserat tiggeri

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “Tiggareländet i Södertälje: Polisen bryr sig inte om livsfarligt läger på Trafikverkets mark”

 1. malmobon Says:

  Oftast är det människor som ger för dem har ett gott hjärta och tror dem hjälper.
  Brukar fråga dessa efter dem gett, om det kändes bra att förankra människor i denna nedvärderande situation.
  Finns organisationer som hjälper dessa där nere, och det är korrupta politiker, tjänstemän som inte ser till att EU-stöd på flera miljarder inte når ut till dessa.
  Frågan är bara om dem vill arbeta.
  Deras kultur är djupt förankrad i traditioner med klanledare.
  Bara genom utbildning och satsning på dessa går det få ur dessa från sina eländiga förhållande.
  Samma text gäller f.ö. muslimer som lider av psykosocial sjukdom,
  där det genom familjebildningen indoktrineras i en politisk lära.
  Bara genom utbildning och upplysning i unga år går det förändra.

  • Tommy Hansson Says:

   Jag gav en manlig tiggare en cigarrett en gång, han gestikulerade att han var röksugen. Han tog ciggen men fortsatte gestikulera. Efter vad jag förstod ville han att jag skulle gå in i den närbelägna Pressbyrån och handla något att äta åt honom. Jag gav honom lillfingret, han ville helst ha hela handen. Han fick inget mer.

 2. Georg Says:

  En svensk var otacksam mot mig en gång. Jävla svenskar.

 3. Tommy Hansson Says:

  Ingalunda. Har helt enkelt svårt att se relevansen i det du skriver.

  • Georg Says:

   Antagligen anser du att din episod med en enskild tiggare har bäring på alla tiggare. Då borde väl min episod med enskild svensk ha bäring på alla svenskar.
   Analogi kallas det, Mr Ph D.

   • Tommy Hansson Says:

    Inte anser jag det. Du tillskriver mig åsikter jag inte har. Kallas ”halmgubbe”. När har jag skrivit ”jävla tiggare” till exempel?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: