Arlas nya giv: politiskt korrekt hjärntvätt

toppbild_historia-start_650x265 Mjölktransport från förr, då mjölk smakade bra utan att behöva kallas ”ekologisk”.

Det fanns en tid när mejeribjässen Arla enbart gjorde reklam för sina produkter, även om det stundom kunde gå litet över styr redan då: för några år sedan hävdades i Arla-reklamen således att ”Mjölk är livet”, vilket naturligtvis är ett problematiskt påstående.

Nu har Arla i ett anfall av akut storhetsvansinne fått för sig att företaget även skall tala om för Sveriges invånare hur de skall tänka och tycka i politiskt kontroversiella frågor. Så sker i en reklamfilm betitlad Landet Ekomjölk där förra alpinstjärnan, den lesbiska helylletjejen Anja Pärson, tillsammans med sin så kallade hustru Filippa Rådin och den senaste bebisen går ut och talar om för oss hur mycket bättre allt blivit med åren.

Ni har sett filmen många gånger i er TV-apparat, men jag repriserar den för säkerhets skull här inbäddad i en tidningsartikel:

http://www.expressen.se/mode/mode/anja-parson-och-nya-bebisen-i-arlareklam/

Anja Pärson, vars berättarröst hörs i filmen, påstås i Expressen enligt ovan ”ta ställning för ökad tolerans och ekologisk mjölk”. Filmens tema är att det ingalunda var bättre förr innan den välsignade ekomjölken hade sett dagens ljus. Det var ett Sverige som enligt den forna slalomhjältinnan befann sig i det nattsvartaste mörker:

Då det bara fanns män och kvinnor och ordet ”hen” blott betydde höna. Då man inte fotograferade maten och frågade varifrån den kom. Då män inte kramade varandra. Då landets statsminister inte var feminist. Då det inte var självklart att människor som älskade varandra kunde skaffa barn tillsammans. Då människors ursprung var viktigare än maten.

1254954_1200_675 Anja Pärson gör sin världsberömda ”Sälen”, här som reklampelare för Marabous kexchoklad.

Jag har ingenting emot att män kramar varandra om de nu skulle känna för det (senast jag själv kramade en man var i tröstande syfte vid en begravning i vintras). För egen del är dock helt OK att antalet kön var de båda som Gud skapat, att ”hen” bara betydde höna och att statsministern inte påstod sig vara feminist. Inte heller tycker jag det är något större framsteg i mänsklighetens historia, att personer av samma kön kan skaffa barn ”tillsammans” och barnen därigenom inte har en mamma och en pappa att ha som vuxna förebilder. Kan heller inte inse att matfotografering skulle vara ett jättelikt framsteg.

Påståendet att människors ursprung betydde mer än maten på den gamla onda tiden förefaller mig mycket märkligt. Vad har mat med människors ursprung att göra? För övrigt tenderar ju människors härkomst att bli allt viktigare för de politiskt korrekta åsiktspoliserna inom vänstern, för vilken du egentligen bara har rätt att öppna käften om du är ”rasifierad” – det vill säga har annan hudfärg än vit och inte har svenska som modersmål. Så vilka är det egentligen som är ”rasister”?

Enligt Anja Pärsons berättarröst har ”tiden förändrats till det bättre” och ”framtiden ser ljus ut”. Kalla mig gärna gravt efterbliven, men för mig framstår detta ljus som tämligen illusoriskt. Jag skulle inte ha något emot att sätta mig i en tidsmaskin och färdas tillbaka till, säg, året 1955.

– Då alla kunde gå ut och handla utan att riskera överfallas av knivdesperados.
– Då folk i alla åldrar kunde vistas på gator och torg utan att behöva råka ut för granatattacker eller dras in i gängkrig.
– Då mord var något sensationellt som inträffade högst någon gång om året.
– Då skolan klarade sin pedagogiska uppgift och läraryrket faktiskt var eftertraktat.
– Då invandrare förutsattes anpassa sig till svenska seder och bruk och bidra positivt till samhällsutvecklingen snarare än att leva på bidrag.
– Då en gymnasiekurs i svetsning inte räckte som utbildning för landets statsminister.

_2BE8630 ”Jag är inte bara svetsare, jag är feminist också.”

 – Då statsministern insåg att Sverige hade gränser vilka var värda att försvaras.
– Då grova brottslingar inte sågs som ”offer” utan skulle åtalas, dömas och spärras in.
– Då islamisering inte förekom och handelsresande i terrorism var ett okänt fenomen.

– Då äktenskap var en angelägenhet för en man och en kvinna och ingen ens hade hört ordet ”feminism”.

Och för den delen då alla åt en god och närande mat respektive drack närande dryck utan att behöva kalla dessa ”ekologiska”. Modern forskning har visat att den så kallat ekologiska födan inte är nyttigare än annan mat – den är till allt övervägande del en ren marknadsföringsåtgärd i vinstmaximeringens syfte. Läs mera om detta här:

https://tommyhansson.wordpress.com/2010/11/05/myten-om-det-ekologiskt-odlade/

Nåja, jag tänker inte protestera alltför intensivt mot att Arla och andra livsmedelsföretag propagerar för det ”ekologiska”, även om jag personligen ställer mig skeptisk. Det ligger trots allt inom ramen för vad denna typ av företag bör syssla med.

När företaget däremot, som i den senaste Anja-reklamen, tror sig ha den moraliska rätten att via en ”folkkär” idrottsutövare skriva folk på näsan vad de skall tycka och tänka, då går det alldeles åt helvete för långt. Arla bör hålla sig till det företaget kan bäst: producera födoprodukter och publicera recept. Den politiska hjärntvätten skall man lämna därhän.

Arla befinner sig i dagarna i nyhetsflödet också genom sin ekonomiska filosofi. Medan den betydligt mindre konkurrenten Skånemejerier har höjt ersättningen till mjölkbönderna, har Arla valt att sänka ersättningen med 25 procent samt ge sin nye verkställande direktör ett rejält lönepåslag upp till en årslön om 6,2 miljoner kronor (den förre tjänade 4,5 miljoner):

http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/trots-mjolkbondernas-kris-arla-hojde-vd-lonen

res_Bollnas_jordgubb_sidaDet finns alternativ till Arlas produkter.

Själv tänker jag definitivt börja studera vilka alternativ det finns till Arlas produkter. När det gäller filmjölk, som jag ofta inmundigar, är det Gefleortens Bollnäsfil som kommer att gälla fortsättningsvis.

Fotnot: Arla Foods är ett danskt-svenskt mejerikooperativ som ägs av 12 629 mjölkbönder i de sex länderna Sverige, Danmark, Belgien, Luxemburg, Storbritannien och Tyskland. Företagets historia och namn går tillbaka till 1881 och den första mejeriandelsföreningen på gården Stora Arla i Odensvi socken, Köpings kommun i Västmanland.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

18 kommentarer på “Arlas nya giv: politiskt korrekt hjärntvätt”

 1. Persian Says:

  Hej Tommy Hansson !
  Jag gjorde två kommentarer :
  En video till ”Nagazaki och Hiroshima”
  en kommentär till ”Myten om Ryssland”

  Tack.

 2. Persian Says:

  Förresten : om mjölk kan jag inte men om yoghurt Danone
  franska gillar jag …Hehe !

 3. Tommy Hansson Says:

  Finns många goda yoghurtsorter.

  • Persian Says:

   Hej Tommy !
   titta på den här videon fick jag från en vän /Brasilien
   Ursäkta bara , utanför ämne .

   • Tommy Hansson Says:

    Fascinerande. Det finns mer mellan himmel och jord än vi kan förklara med strikt, traditionell vetenskap.

 4. andershammarlind Says:

  Tommy, ska vi verkligen tro att lesbiska av någon naturordning är osunda, du skriver om skidstjärnan Anja och om hennes ”s.k” hustru. Men du.Låt de ha sitt. Är det något fel? Var i ligger aversionen hos dig? Bögskräck? Låt folk vara som de är. Bög/Lesbisk är förstås ingen social konstruktion utan 100% genetiskt. Kvinnan i fråga är gift med Anja och så är det bara. Fördomar av detta slag hör historien till. Eftersom jag varit uppe länge och väl i det riktiga Sverige, norr om Dalälven, har jag först nu läst vad du författat. Ja vi har ett stort flyktingproblem, vi klarar inte alls av sådana här stora volymer. Det har jag framfört länge, som du är bekant med. Och jag får, som du antar jag, mycket skit för det. Folk bryter tom kontakten. Men så är det. Väl hemma i denna kommun läser jag dina svar – uppe i norr är jag verkligen avkopplad – inser jag ditt glidande på skalan gällande ditt partis eldfängda hatare. Varför ska du försvara hatiska rasister när det som borde gälla är – nolltolerans. Dina svepande karamell formuleringar – läs överslätande – är sannerligen inte mycket med nolltolerans.
  Jag får många texter från ditt parti skickade till mig av några X men jag baxnar ändå.
  Inbördeskrig, ta till vapen, medborgargarden, göra slut på dem innan de gör slut på oss.
  Klart du känner väl till alla dessa forum, varför inte städa upp själv Tommy? Varför har du inga synpunkter på detta i ett annars väldigt stort ordflöde?

  Med hälsning Anders Hammarlind

  • Persian Says:

   Hej Tommy Hansson !
   Tycker du att miljöpartiet är homovänlig med Mehmet Kaplan?

  • Tommy Hansson Says:

   1. Jag har inte använt ordet ”osunda” om lesbiska.

   2. Visst får de ”ha sitt”. Som konservativ kristen som värnar om den traditionella familjen menar jag dock att äktenskapet definitionsmässigt är förbehållet en man och en kvinna.

   3. Ingen SDare är för inbördeskrig eller bruk av vapen. Jag har ett antal gånger på min blogg tagit avstånd från extremnationalistiska ”crackpots” av detta slag.

   • Tommy Hansson Says:

    Persian, Kaplan är väl knappast ”homovänlig” som muslim och islamist. Partiet som sådant är det dock utan tvivel.

  • Persian Says:

   varför är du så tyst Anders ?!?

 5. Tommy Hansson Says:

  Apropå MP och bögeriet. Se tredje bilden uppifrån i mitt tidigare blogginlägg här:

  https://tommyhansson.wordpress.com/2015/07/09/sd-rusar-i-nya-demoskop-surprise-katastrof-for-m/

 6. andershammarlind Says:

  Bra att du tar avstånd Tommy per ord och definition, jag har dock samma faktaunderlag som du läser i stort sett. I dina forum, SD och närstående, kan jag ta del av ta till vapen och inbördeskrig. Precis just så uttrycker sig en hel del sig i de här forumen. Som jag redan sagt, ditt partis gruppledare i Örnsköldsvik tackade för sig för att han fann väldigt mycket skit bakom den demokratiska fasaden, fernissan kallade han det. . Och här har du det jag säger gång efter annan – i dialog – det är väl så mycket brunt i ditt parti. Du förnekar och förnekar men det leder inget vart alls. Nolltolerans officiellt visst, men internt en annan intern SD-skola som råder i viss mån. Allt står att att hämta hem i de interna debatterna, vilket du väl känner till Tommy. Nu tror jag inte alls att du vill etablera förintelseläger, bygga koncentrationsläger. Nej det tror jag inte alls. Denna slutsats – ja vi bygger koncentrationsläger – är väl en vanlig centerpartistisk åsikt i Södertälje månne där man mer öppnar upp för allt.
  Men bästa Tommy, du har väldigt svårt att relatera till de här hårdföra i ditt parti kan jag se. Och varför då? Varför kan du inte bara säga som det är?

  Anders Hammarlind

 7. Tommy Hansson Says:

  Bäste Anders, du hänvisar till fora där diverse personer uttrycker ”hårdföra” åsikter.

  Då känns det onekligen skönt att veta, att sådant icke accepteras inom SD utan leder till uteslutning om det kan påvisas att åsikterna i fråga härrör från SD-medlemmar.

  Jag har sedan länge verkat för just detta: att verklig rasism och våldsmentalitet skall väck ur partiet. Det måste vara den absoluta målsättningen. Läs gärna en äldre bloggtext av mig i nämnda ärende.

  https://tommyhansson.wordpress.com/2011/04/20/rasism-ar-alltid-oacceptabelt/

 8. andershammarlind Says:

  Citat från TH; Jag har sedan länge verkat för just detta: att verklig rasism och våldsmentalitet skall väck ur partiet. Det måste vara den absoluta målsättningen.Slut citat.
  Då är frågan synnerligen kort utifrån detta citat; Hur många gånger har du aktualiserat just detta? Hur många gånger har du per åtgärd(Brev/mail/Tfn) aktualiserat just detta?
  Anders Hammarlind

 9. Tommy Hansson Says:

  Åtskilliga!

  Sedan väljer jag naturligtvis själv vilken form av åtgärder jag bedömer som lämpliga.

  Uppriktigt sagt har jag svårt att förstå varför du ger dig på just mig, som alltid varit kämpande antinazist, i den här frågan.


 10. […] Här rörde det sig emellertid långt ifrån endast om miljö- och klimatengagemang: svenska folket skulle hjärntännas att bli så politiskt korrekt som möjligt i alla möjliga avseenden. https://tommyhansson.wordpress.com/2015/08/11/arlas-nya-giv-politiskt-korrekt-hjarntvatt/ […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: