Den lallande idiotin: något om världsreportern Heimerson

Staffan Nej, det där var inte så lyckat, Staffan Heimerson.

Ikväll när jag åkte hem med bussen från Östertälje station hade föraren radion på. Vad som vällde ut ur den var så pass anmärkningsvärt att jag bara måste få göra en skissartad recension här och nu. Jag kommer inte i håg vad programmet hette men väl vem huvudaktören var.

Det var ingen mindre men heller ingen större än den bedagade så kallade världsreportern Staffan Heimerson, som fyller 80 år i november. Jag har ett personligt minne av denne säregne man, som undantagslöst låter och beter sig som om han satt inne med hela sanningen och behandlar alla som ännu ej insett detta självklara faktum som fullkomliga imbeciller.

Det var när jag någon gång runt 1972-73 stod och sålde tidningar och rockslagsmärken, bland andra ”Stoppa vänsterextremismen” och ”Sverige-Amerika-märket”, på Drottninggatan i Stockholms innerstad. Heimerson, iklädd ljus trenchcoat enligt bästa världsreporterkod, stod en stund och tittade storögt på oss yngre aktivister i den tvärpolitiskt antitotalitära organisationen Demokratisk Allians (DA).

Till slut sa han: ”Vad är det här för djävla fascister?” och dröp sedan av. Heimerson hade uppenbarligen inte sett våra märken med texten ”Kommunism, fascism, nazism – nej”. Han hade väl inte sinaläsglasögon på sig.

Heimerson lät inte mindre pompös och överlägsen när han i radion nådigt lät sig intervjuas av en yngre kvinna, som hänvisade till en krönika  i Aftonbladet nyligen där Heimerson pladdrar på om den nya ”svenska fascismen” som vi skapar själva genom vår – ja, Heimerson drog hela svenska folket över en kam – skepsis gentemot den pågående massinvandringen.

Den som till äventyrs vill och orkar läsa Heimersons aktstycke kan göra det via denna länk:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/staffanheimerson/article21291794.ab

tumblr_my2yscTAqI1sic2lyo1_1280 Svenskarna: fascister utan Mussolini?

Enligt världsreportern var det enormt främlingsfientliga svenska folket på väg att med full fart göra sig själva till fascister. Därmed skulle vi vara ett strå vassare än italienarna, som behövde en Mussolini för att åstadkomma samma sak. Jag baxnade – Heimerson tycks helt ha missat att Sverige förmodligen är det minst rasistiska och främlingsfientliga landet på denna jord:

https://tommyhansson.wordpress.com/2013/11/03/sverige-varldens-minst-rasistiska-land/

Den kvinnliga reportern försökte försynt, ja hon hade ju äran att prata med en världsreporter och föreföll litet tagen av stundens allvar, lirka ur Heimerson om det ändå inte fanns något negativt med den omfattande invandring som för närvarande pågår. Om det inte fanns fog för den oro många känner inför det faktum att de ekonomiska resurserna inte räcker till för både ett utbyggt välfärdssystem och massinvandring. Att det saknas bostäder och jobb.

Nejdå, det fanns blott och bart fördelar med invandringen vidhöll Heimerson med den drucknes envishet (och det är väl känt att den mannen tagit sig en och annan stänkare únder årens lopp), inte den minsta lilla nackdel. Vi stackars bonniga, fascistiska svenskar skall knipa käft och vara tacksamma för de ”flinka fingrar och snabba hjärnor” – världsreportern upprepade för säkerhets skull denna fras några gånger – vi begåvas med genom den gudasända invandringen.

Jag kom osökt att tänka på de ”flinka fingrar” från Eritrea som knivhögg två svenskar från samma familj på IKEA i Västerås till döds härförleden. Eller de ”snabba hjärnor” från Rumänien och Bulgarien vars ägare  sitter på ändan hela dagarna och profiterar på svenskarnas godtrogenhet och nu tydligen också behöver instrueras i hygien och sexualliv (se länk nedan). Eller kanske de ”flinka fingrar” från Somalia som höll fast en flicka på en Finlands-båt så att ett helt gäng kunde gruppvåldta henne.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/807976-tiggande-kvinnor-ska-erbjudas-sexkurs-och-kondomer

illegala-invandrare Inga problem enligt Heimerson – ju fler desto bättre.

Det är oomtvistligt att invandringen generellt betytt mycket för Sveriges utveckling genom historien. Tyska köpmän, skotska militärer, vallonska bergshanterare samt sydeuropeiska och nordiska industriarbetare har spelat stora och positiva roller i vår historia. Vi har heller inte tvekat att ge människor från olika oroshärdar på jorden en fristad undan förföljelse och andra umbäranden. Det kan vi vara stolta över.

Vem som helst som inte snöat in på en förutfattad mening om att precis ALL invandring är välsignelsebringande kan dock se att vi har problem. Genom automatiskt permanent uppehållstillstånd till alla syrier har Sverige blivit en magnet för hela Mellanöstern och Nordafrika, ty vem kan kontrollera att alla som uppger sig komma från krigets Syrien med dess gasbombningar, halshuggningar och massvåldtäkter kommer just därifrån?

Noga taget ingen – identifikationshandlingar är det ju bara var tionde asylsökande om ens det som har. Vi har heller inga som helst garantier för att det inte bland flyktingströmmarna finns en och annan halshuggare, gasbombare och massvåldtäktsman från den så kallade Islamiska staten (IS) som vill upprätta kalifatet på svensk mark med sedvanliga metoder hämtade direkt ur den heliga Koranen när tiden anses mogen.

Så nog har vi svenskar anledning känna oro, dels inför massinvandringen i sig, dels inför den regering och den borgerliga så kallade opposition som inom ramen för Decemberöverenskommelsen låter den fortsätta i ohejdad skala och ohejdat tempo. Dock inte enligt Staffan Heimerson. Han anser att vi skall hålla käften och tänka på att 12-14 miljoner etniska tyskar vällde in i det som återstod av Tyskland efter senaste kriget från tidigare polska områden som intagits av Sovjetunionen. Preecis som om det skulle kunna gå att ens tänka på att jämföra de olika historiska situationerna.

Vi bör också, menade han i radioprogrammet, beundra den goda och fina tolerans han visade redan som ung, då han tyckte det var SÅ spännande och trevligt att betrakta en sikh i turban i hemstaden Ängelholm (Heimerson är eljest född i Karlstad). Vad som irriterar fanatiskt onyanserade immigrationsförespråkare som Heimerson är inte enbart att Sverigedemokraterna växt sig så starka, även om detta nog också spelar in, utan att även personer från andra partier, borgerliga ledarskribenter med flera så smått tycks börja inse att retoriken med att ”invandring berikar” och ”tack för att ni valde Sverige” nog inte täcker in hela invandringproblematiken.

invandring-2 Fredrik Reinfeldt hade sin prioritering klar.

Om det vore så skulle ju kommunerna stå i kö för att få inhysa så många immigranter inom sina landamären som bara vore möjligt. Jag tror inte ens Staffan Heimerson kan se dessa köer någonstans vart han än beger sig i Sverige. Vare sig i Ystad eller i Haparanda eller däremellan. Fakta eller logik är dock inte något som bekymrar Heimerson det minsta. Ju fler som kommer hit desto bättre, lallar han i telefon till nämnda radioprogram med dess högaktningsfulla studioreporter. Som ändå kunde upplysa värdsberömdheten om att lyssnare som var kritiska till massinvandringen samt kritiserade Sveriges Radio för bristande opartiskhet hörde av sig hela tiden.

Just det: ju fler desto bättre. Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir. De har ju så mycket att tillföra, dessa analfabeter från Somalia, Afghanistan och Eritrea som hört att de kan få livstids försörjning i Sverige utan att behöva göra ett handtag till i sitt liv. Visst, det slinker med en och annan högutbildad läkare och ingenjör också – men hade de egentligen inte behövts bättre i hemlandet?

Jag utesluter inte att Staffan Heimerson kan ha skrivit något bra och värdefullt vid något tillfälle. Tipsa gärna denna bloggare om det i så fall. Det jag hörde i bussen på väg hem från stationen var emellertid något annat. Det var den uppblåsta idiotin som bara pladdrar på utan rim och reson.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

44 kommentarer på “Den lallande idiotin: något om världsreportern Heimerson”


 1. Sammanfattat dagens problem bra.
  Det som saknas är massmedias betydelse för hur denna vansinniga migration har tillkommit.
  ALLT vände då Tobias Billströms aktieaffärer i gruvbolaget Northland granskades av media.
  I samband med denna upprullning som vi f.ö. ännu inte fått svar på, så bestämde sig Reinfeldt & Co för att ge Syrier PUT.
  Ingen har tagit tag i detta, så vitt jag vet.
  VARFÖR BLEV HELA DEN ETABLERADE MASSMEDIA TYST???

 2. Tommy Hansson Says:

  Kan hålla med om att medieanalys saknas. Dock är detta inte ett försök till allsidig belysning av immigrationsproblematiken, utan mer att se som en omedelbar reaktion gentemot Heimersons svammel.

  Teorin om Billströms affärer och deras betydelse för PUT till syrier är tankeväckande men knappast korrekt, som jag ser det. Den invandringsvänliga politiken var ju cementerad långt innan detta skedde.

  Det var väl heller inte ”Reinfeldt & Co” som tog beslutet, utan Migrationsverkets GD.

 3. Georg Says:

  ” som om det skulle kunna gå att ens tänka på att jämföra de olika historiska situationerna”
  Vilka andra historiska situationer vill du jämföra med? Som konservativ anser du väl att vi kan lära av historien?

  • Tommy Hansson Says:

   Ingen som jag kommer på nu i alla fall. Den svenska situation vi har för tillfället är nog tämligen unik.

   Ja, inte många, konservativa och/eller andra, ifrågasätter väl att vi kan och bör lära av historien.

   • Georg Says:

    Men det finns väl ett otal exempel på stora migrationer i historien? Kan du ge ett exempel som stärker din tes hur invandringen kommer påverka vårt land? (Att vara Ph D i statskunskap förpliktigar ;-))

  • Persian Says:

   Hej mister Georg !
   kan du svara på frågor av Tommy Hansson den
   12 august ,2015 ”Myten om Ryssland som spärr mot
   muslimskt inflytande”
   Tack , mister Georg, vågar du ?

 4. Tommy Hansson Says:

  Tja, den vita kolonisationen av Nordamerika befrämjade väl inte precis ursprungsbefolkningens villkor och traditionella sätt att leva.

  • Georg Says:

   Det var i sanning fruktansvärt. Skottpengar på native americans och utrotning av hela folkslag.

   På vilket sätt anser du att det är mer relevant att jämföra Sveriges situation med native americans, än med Heimerssons Ostpreussen exempel?

   • Tommy Hansson Says:

    Det visar att det inte brukar bli så bra när kulturer främmande för den inhemska väller in och ständigt kräver utrymme och eftergifter.

  • Persian Says:

   Hej ! Tommy Hansson , de första native americans ,var vita
   människor som blev utrotning 9.000 år sen och MORMON
   böcker har rätt !
   Det kallas KENNEWICK MAN

 5. Georg Says:

  En mycket stor andel av olyckan för native americans var att de saknat kontakt med omvärlden sedan urtiden när européerna kom och var därför helt oskyddade mot smittsamma sjukdomar från Europa.
  Hur relaterar du det till dagens svenska situation?

  • Persian Says:

   Tack,Tommy Hansson du har vunnet en gång till .

   • Persian Says:

    Här är en video av 60 minutes som bevisa att Mormon böcker
    har rätt och det fanns en vita folket i USA före indianer ,
    9.000 år sen !

 6. Tommy Hansson Says:

  Georg, infödda svenskar är nog tämligen ”oskyddade” mot muslimska fundamentalister, Det är en företeelse som tidigare varit tämligen okänd i Sverige, där vi traditionellt hållit oss med religionsfrihet och trosmässig tolerans. Okända begrepp för en rättrogen muslim..

  Därtill är vi nu på grund av massinvandringen på väg att importera sjukdomar som tidigare varit utrotade såsom TBC. Vägglössen är tillbaka. För övrigt ser jag ingen poäng i att driva parallellerna mellan Nordamerika och Sverige in absurdum, på många sätt är vår nuvarande situation med svängdörrar i stället för bevakade gränser unik.

  När det gäller den tyska invandringen till Tyskland från Polen i samband med krigsslutet underlättade naturligtvis det faktum att immigranterna var etniska tyskar, något som Heimerson bortser från.

  • Georg Says:

   Tycker du att etniciteten tysk kanske hade vissa problem alldeles efter andra världskriget? Vilka hade mest demokratiska värderingar: ostdeutschen eller dagens flyktingar?

   • Tommy Hansson Says:

    I Tyskland var väl denna etniska identitet snarast en fördel. Frågedelen om de mest demokratiska värderingarna har jag inga synpunkter på.

 7. Georg Says:

  Ska vi lära oss av historiens exempel, måste vi kunna jämföra ingångsvärden på olika historiska skeenden, för att se vilket skeende som är mest likt dagens situation. Då tycker jag nog att du har en uppförsbacke om du anser att Nordamerikaexemplet skulle lära oss mer än Ostdeutschen exemplet.

  Jag är lite envis här. Men eftersom du så starkt avvisar ”Den lallade idioten”s Ostdeutschen exempel, borde du lika starkt kunna argumentera hur ingångsvärdena i Nordamerikaexemplet är mer relevant.

  Européerna var ett teknologiskt överlägset folkslag (bland annat hade man ridhästar och eldvapen, samt en livsfarlig bakterieflora till skillnad från native americans). Går det att jämföra med syrierna som flyr hit? Utveckla gärna, jag vill förstå dig!

 8. Tommy Hansson Says:

  ”Ingångsvärden”…man skulle nästan kunna få för sig att du lyssnat litet för mycket på Löfven, Georg.

  Teknik i all ära – även indianerna hade hästar och tillägnade sig efterhand eldvapen från de inströmmande invandrarna – men även religiös fanatism av det slag som vägleder till Europa invandrande muslimer är en betydande faktor i sammanhanget. Minst sagt.

  Det kanske kan intressera dig vad Nobelpristagaren och förintelseöverlevaren Imre Kertesz har att anföra om den flodvåg av muslimska immigranter som översvämmar vår del av världen:

  http://nydahlsoccident.blogspot.dk/2015/08/imre-kertesz-om-europas-sjalvmord.html

  • Persian Says:

   Hej Tommy Hansson !
   Vad tycker du om de flesta Arabiska nationen vill inte ha
   flyktingar i deras länderna ?

   • Tommy Hansson Says:

    Det vore väl rimligt om välmående arabländer som Saudiarabien och Oman, för att ta ett par exempel, tog emot arabiska flyktingar.

  • Georg Says:

   Nej, native americans hade inte alls ridhästar. Det var en avgörande nackdel för dom.

   • Tommy Hansson Says:

    Tyvärr, Georg, du är ute på djupt vatten här:https://sv.wikipedia.org/wiki/Indianska_h%C3%A4star

   • Camilla1509 Says:

    Dumheter. Den präriekultur som vi känner igen från böcker och filmer hade ett tidspann på cirka 100 år, med sin höjdpunkt i mitten av 1800-talet. Innan dess hade man en ytterst begränsad möjlighet att både förflytta sig och bjuda på motstånd. Hästen kom med kolonialisterna och användes endast i någon större utsträckning av de sk präriestammarna.
    Att hänvisa till en wikipedia-artikel som i sin tur inte har minsta källhänvisning gör endast en oseriös skribent/debattör.

 9. Persian Says:

  Hej Tommy Hansson !
  De flesta Arabiska länderna vill inte ha flyktingar, vad
  tror du på ?

 10. Persian Says:

  Tack ,Tommy Hansson ,du är bäst!

  PS. varför är du så tyst mister georg?!?

 11. Georg Says:

  Ja, efter en tid lyckades native americans både använda häst, eldvapen och till och med besegra viruset. Men inte i början, och då slogs dom ner. Med förödande konsekvenser. Återigen, tycker du verkligen att ingångsvärdena i Nordamerikaexemplet är likartade dagens situation.

 12. Tommy Hansson Says:

  Det var ett dj-a tjat om ”native Americans”…vi har väl svenska som modersmål?

  Du har tydligen insett att indianerna hade tillgång till både hästar och vapen nu, men du försöker rädda situationen ändå på nåt sätt.

  Och ja, jag tycker exemplet med den vita invandringen till Nordamerika är ett alldeles utmärkt exempel på hur det kan gå om man inte sätter stopp i tid.

  Jag vet inte ens vad ”ingångsvärden” innebär mer än att det är en klyscha Löfven brukar använda när han vill dölja att han bara har två års gymnasie- och ett knappt års svetsarutbildning.

  Under alla omständigheter bör vi alla lyssna till Imre Kertesz. Det får bli mitt sista ord i den här debatten som jag definitivt börjar tröttna på.

 13. Georg Says:

  Summary in English.

  The blogger hurls abuses on a Swedish journalist after the journalist wrote about the immigration issue. The journalist produced an historical example, the millions of immigrants fleeing into the german homeland after WW2. This example is rejected by the blogger, who states it’s impossible to compare this example with the immigration issue today.
  I challenge the blogger to produce another and more relevant example. The blogger then exemplifies with the european annexation of the Americas. He however still has to convince the world that the near annihilation of the native americans is a more relevant example to the immigration issue. He sadly shows not having the most rudimentary knowledge about his own example – he even states that the native americans were riding horses at the time of the european annexation. A ”fact” more likely to be found in The Book of Mormon, rather than in a thesis by a PhD.

  • Tommy Hansson Says:

   Sorry to say, ”Georg” is wrong about his assertions concerning this blogger and has nothing at all to say about the elderly journalist´s wild statements that absolutely every kind of immigration is good and that the Swedish people is in fact ”fascist” in rejecting the ongoing mass immigration.

   Instead, ”Georg” puts overdue emphasis on the journalist´s example with twelve million ethnic Germans fleeing from former Polish ares into what was left of Germany immedeately after WWII. Because so many people fled into Germany, the journalist maintains, Sweden should be able to absorb just as many: ”The more, the merrier”.

   This blogger simply challenges this view on the grounds that you cannot compare the immigration of ethnic Germans into Germany, with the present mass immigration of especially Muslims into Sweden and Europe as a whole, people with a completely different set of culture and tradition.

   The fact that European immigration into North America in due course all but annihilated the native American population is, of course, a stunning example of what unrestricted mass immigration may lead to and I find it strange that ”Georg” fails to recognize this.

   ”Georg” further claims that the blogger is unaware of the fact that the North American American Indians used horses ”at the time of the European annexation”. This is neeedless to say, untrue. Instead, ”Georg” seems to lack any knowledge of the fact that even though the Indians had no horses by the time of Columbus´ arrival, they soon became skilled in horse related warfare which led to some celebrated victories in the war against the white soldiers and settlers.

   When ”Georg” is informed by the blogger about this fact, he unsuccessfully tries to change his narrative and thus accuses the blogger of lacking knowledge: when in lack of arguments, he raises his voice instead.

   Finally, ”George” has nothing to say when the blogger links to statements by Nobel laureate and Holocaust survivor Imre Kertesz maintaining that the present flood-wave by Muslims into Europe threatens the European way of Life and the European Culture as a whole.

   Perhaps the Islamist barbarians have to blow up the architectural treasures of ancient Greece and Rome Before ”Georg” and other immigration fanatics will understand that all kinds of immigration isn´t as good as they think.

 14. Tommy Hansson Says:

  Kanske litet märkligt att indianernas hästar, ett perifert inslag i den här diskussionen, lyfts fram så till den grad av Georg och Camilla. Indianerna hade full tillgång till ridhästar då striderna rasade som värst mellan ”vita” och ”indianer” och var i många fall skickligare än motståndarna härvidlag:

  http://natgeo.se/folk-och-kultur/folkslag/sa-forlorade-indianerna-sitt-land

  Hästen spelade också stor roll vid den indianska buffeljakten, som bedrevs ytterst intensivt.

  Trots deras skicklighet i hästanvändningen samt tillgången till skjutvapen lyckades indianerna ändå inte freda sitt vidsträckta territorium. Vilket är precis min poäng: detta är vad okontrollerad invandring leder till.

  Med eller utan hästar.

 15. Tommy Hansson Says:

  Sure, Camilla.

  Georg uses only his first name instead of his full name. Thus he uses a penname.

  I on the other hand use both names, so there is no point in putting them within quotation marks as you do.

  • Persian Says:

   Till Camilla 1509 eller Georg, det finns inga White supremacy
   i Mormon kyrka och 59% medlemmar är latin amerikaner!

   Förresten: 60 minutes är ”White supremacy ?”

  • Persian Says:

   Hej Tommy hansson, du är hela tiden bäst!

   • Tommy Hansson Says:

    Tack, Persian – man försöker så gott man kan i alla fall, man kan inte göra annat!

 16. Persian Says:

  Miss Camilla 1.509 röster till miljöpartiet 2018 i hela Sveriges
  Riket ,…Hehehe!


 17. […] Jag har aldrig varit någon större beundrare av Staffan Heimerson, född i Karlstad den 7 november 1935 men uppväxt i skånska Ängelholm och därefter uppmärksammad som debattör, utrikeskorrespondent och programledare i olika sammanhang och i olika media. Så till exempel skrev jag för drygt två år sedan en minst sagt kritisk bloggartikel om honom med anledning av de mycket obalanserade synpunkter på immigrationsfrågan han då torgförde (han har säkert gjort sig skyldig också till andra fadäser). https://tommyhansson.wordpress.com/2015/08/27/nar-idiotin-pladdrar-pa-nagot-om-varldsreportern-heime… […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: