ISIS tjänar stora pengar på människosmugglingen – och smyger in jihadister bland flyktingarna

images Migranter på väg i land på en grekisk ö.

Medan  Stefan Löfven flosklar ur sig att ”i mitt Europa” byggs inga murar och FP-ledaren Jan Björklund vill fördubbla den svenska flyktingkvoten, tjänar den hänsynslösa så kallade Islamiska staten (ISIS) och andra grupperingar grova pengar på människosmuggling över Medelhavet. Och bland de föregivna och verkliga flyktingarna döljer sig, fruktar underrättelseanalytiker, tusentals ISIS-terrorister.

Sedan västmedia publicerat bilder på en drunknad treårig pojke, tillhörande en familj som redan fått asyl i Turkiet men där familjefadern – den enda överlevande familjemedlemmen – ville ta sig vidare för att sätta in nya tänder, har uppmärksamheten kring de allt stridare människoströmmarna från Mellanöstern och Afrika antagit rent hysteriska proportioner.

I Sverige har tiotusentals välmenande människor gått i demonstrationer och drivor av kändisar deltagit i upprop för ökad flyktinghjälp och mot vad som kallas ”rasism”. Miljontals kronor har satts in på diverse ”humanitära konton” av skiftande dignitet.  Det enorma känslobruset tenderar att dölja människoströmmarnas – hur många som är verkliga flyktingar och vilka som de facto kommer från krigets Syrien eller Irak är omöjligt att kontrollera – mindre tilltalande baksida.

Dit hör det hänsynslösa geschäft som bedrivs av maffialiknande smugglarligor och de lögner dessa sprider för att få folk att betala dyrt för att ta sig ändå upp till Sverige i det höga nord, liksom det faktum att bland människomassorna som nu väller in över våra och andra länders gränser finns ett okänt antal IS-terrorister med   uppgift att infiltrera västvärlden och begå terrordåd när tiden anses mogen.

stock-photo-6380388-destination-damascus Brännpunkt Syrien.

Så här skrev den amerikanska tidskriften Times medarbetare Vivienne Walt i en sammanfattning av läget som det tedde sig i maj i år: ”En nyhetsrapport har avslöjat att rörelsen av migranter över Mellanöstern och Afrika har genererat upp till 323 miljoner US dollar för den Islamiska staten i Irak och Storsyrien (ISIS) och andra jihadistgrupper.”

Hela artikeln här:

http://time.com/3857121/isis-smuggling/

Många av de förhoppningsfulla som vill ta sig till Europa embarkerar föga sjövärdiga farkoster i exempelvis Libyen, där det kostar omkring 1000 euro att köpa sig en plats på en överfull gummibåt vilket är det billigaste alternativet. Tusentals har så här långt dött på Medelhavet under det att tusentals räddats av fartyg tillhöriga europeiska flottor. Det beräknas att omkring 170 000 klarade sig över till Europa med livet i behåll 2014, och i år tror EUs gränsbevakningsorganisation Frontex att antalet kommer att öka.

Tjänstemän från såväl EU som afrikanska länder har försökt hitta vägar att dämpa migrantströmmarna men uppenbarligen utan större framgång. Den brittiska vänstertidningen Guardian har offentliggjort ett 19-sidigt strategiskt dokument från EU där det talas om möjligheterna att slå till mot människosmugglarna genom luftangrepp mot fartyg på havet eller via militära attacker i Libyen:

http://www.theguardian.com/world/2015/may/10/eu-considers-military-attacks-on-targets-in-libya-to-stop-migrant-boats

Times medarbetare framhåller: ”Men medan EU-tjänstemän fasar för vad som kan hända människorna som tar sig över Medelhavet för att komma till Europa, har migrationen visat sig vara en ovärderlig affärsmöjlighet för grupper av typ ISIS. Så värdefull att internationella brottsexperter tror att ISIS har genomfört några attacker specifikt för att få människor att fly, och att sedan profitera på deras flykt.”

Enligt den av Time citerade Christian Netterman, director för det norska Norwegian Center for Global Analysis, söker ISIS desperat efter nya sätt att finansiera sin verksamhet. ISIS uppges av Netterman ha helt andra behov än det lösligt sammansatta terrornätverket al-Qaida, exempelvis för att avlöna sin armé och för att kunna betala ut sociala bidrag till befolkningen i områden man kontrollerar.

I fjol tjänade ISIS mycket pengar, enligt FN-uppskattningar ända upp till 3 miljoner US dollar per dag, på oljesmuggling från anläggningar man erövrat. Sedan USA och dess allierade börjat bomba dessa faciliteter har inkomsterna dock minskat betydligt. Time uppger att ISIS behöver i storleksordningen 523,5 till 815,3 miljoner US dollar per år för att kunna fortsätta sina operationer. Betydande summor går också till att införskaffa vapen och ammunition.

Massacre-Deir-Ezzor Barnoffer för ISIS-massaker i Syrien. Ingen reaktion från värdssamfundet den gången.

Vidare skall ISIS nyligen ha tjänat 22-55 miljoner US dollar på att beskatta antikvitetssmugglare samt 168-228 miljoner dollar på att beskatta småföretagare och människor som bor i områden vilka ISIS styr över. Alla dessa inkomster gör att organisationen förfogar över ”en robust budget”. Den senaste formidabla inkomstkällan består således i att pungslå människor som känner ett desperat behov av att fly – och även icke-flyktingar som hänger med av bara farten – inte bara till ett land i närområdet utan helst till norra Europa där de hört att ett närmast paradisiskt tillstånd skall råda.

Time anger att det typiska är att smugglare tar 800-1000 US dollar för att ta migranten till Libyens kust från Afrika via Sahara eller från Mellanöstern. Sedan tillkommer 1500-1900 dollar för vidare transport över Medelhavet i många gånger undermåliga farkoster. I en Time-intervju tidigare beskrev en migrant hur han tvingats betala olika väpnade grupper för varje etapp på resan från hemlandet Senegal, tills han lyckades packa in sig tillsammans med ett stort antal andra migranter i en flyktbåt vid Libyens kust i mitten av april. Det kostade vederbörande 2150 dollar, cirka 18 000 svenska kronor enligt dagens dollarkurs.

All denna smuggling har enligt de uppgifter Time stödjer sig på kraftigt stärkt såväl ISIS som andra terrorgrupperingar i området. Den senaste humanitära hysterin, eller hur man nu skall uttrycka det, i kölvattnet av treårige Alans tragiska död där människor i väst uppmanas öppna hjärtan, hem och plånböcker för de hitkommande, kommer av allt att döma att fungera som incitament för ännu stridare människoströmmar. Och naturligtvis gyllene tider för människosmugglarna, oavsett om dessa är terrorister eller vanliga kriminella.

1539921_1200_675 Hur många av denna kontingent flyktingar är ISIS-jihadister?

Tidningen Östersunds-Posten (ÖP) har den 1 september i en för svenska förhållanden ovanligt öppenhjärtig artikel om migrationssituationen skrivit om de myter och rena lögner som får människor i konflikthärdar, eller som kanske bara vill förbättra sina ekonomiska villkor, att föredra just Sverige när de bestämt sig för att lämna hus och hem: ”I Sverige får man ett eget hus, en väl tilltagen ersättning och en flickvän (!). Det här är uppgifter som människosmugglare sprider på nätet för att locka flyktingar att betala dyra transporter till det hägrande landet långt uppe i norr.”

ÖP-artikeln här:

http://www.op.se/blaljus/brott/har-ar-de-rena-lognerna-som-lurar-flyktingar-till-sverige

Det bör här tilläggas att det finns ytterligare ett skäl för syrierna att komma till Sverige som varken är en ren lögn eller en myt – eller ens en överdrift. Det är det faktum att alla som med något mått av trovärdighet gör gällande att de kommer från Syrien per automatik begåvas med permanent uppehållstillstånd (PUT) i Sverige, ett beslut fattat av Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson för två år sedan:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5634316

Smugglarligorna brer naturligtvis på rejält även om förhållandena i länder såsom Tyskland och Österrike. Det var i förra veckan som 71 människor hittades kvävda till döds i en övergiven lastbil på en österrikisk motorväg.

migra Migrationsverkets Anders Danielsson beslutade ensam om PUT för alla syrier.

Det på sikt kanske allra mest allvarliga med den upptrappade flyktingströmmen är emellertid att den möjliggör för ISIS-terrorister att i skydd av andra migranter ta sig till Europa. Daily Mail Online uppger: ”Terrorister från Islamiska staten som bestämt sig för att begå grymheter i Storbritannien smugglas in i Europa genom att utge sig för att vara flyktingar som försöker ta sig över Medelhavet.”   

Underrättelseanalytiker fruktar att dessa förhoppningsfulla jihadister exploaterar den växande migrantkatastrofen och väl på plats i vår del av världen kommer att göra sitt bästa för att ställa till med ett helvete i enlighet med ISIS planer på att i tidernas fullbordan skapa ett kalifat i hela världen:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3084800/Med-boats-secret-cargo-jihadis-bound-Britain-ISIS-terrorists-smuggled-Europe-posing-refugees-intelligence-analysts-fear.html

Nu skall således den på de flesta sätt katastrofala S-MP-regeringen med den svage Stefan Löfven som ledare försöka att, i samverkan med en lika svag borgerlig ”opposition”, försöka reda ut flyktingproblematiken. Sverigedemokraterna lämnas givetvis utanför alla typer av överläggningar. I bagaget finns bara gråtmild sentimentalitet och tomma floskler om att i ”mitt Europa” bygger man inga murar och så vidare i den stilen.

skaggbarn I Norge vill radikala muslimer ha en egen shariastat. Snart i Sverige?

Nej, gott folk, det här bådar inte gott. Inte gott alls. Att våra mer realistiska danskarna sliter sitt hår i förtvivlan över vår immigrationspolitik är på intet sätt förvånande. Här en utmärkt sammanfattning i ämnet i Samtiden strax före valet i september 2014:

http://samtiden.nu/3344/dansk-oro-svensk-flyktingpolitik/

Slutligen vidarebefordrar jag via nedanstående länk den som vanligt välunderrättade sajten Jihad i Malmös genomlysning av den pågående massinvasionen i Europa, där många tack vare dels myter och lögner spridda av förhärdade människosmugglare, dels på grund av den traditionella svenska svängdörrspolitiken har siktet inställt på Sverige redan när de embarkerar båten i Libyen eller någon annan plats.

Här återges också några kärnfulla ord av Europas sannolikt modigaste politiker, det nederländska Frihetspartiets Geert Wilders:

http://jihadimalmo.blogspot.se/2015/09/ett-allvarsord-om-asyllavinen.html

Explore posts in the same categories: Massinvasionen, Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “ISIS tjänar stora pengar på människosmugglingen – och smyger in jihadister bland flyktingarna”

 1. Georg Says:

  ”där familjefadern – den enda överlevande familjemedlemmen – ville ta sig vidare för att sätta in nya tänder”

  Två frågor:
  A. Skulle du utsätta din familj för livsfara, i syfte att få nya tänder?
  B. Vad får dig att tro att Alans far gjorde det?

  Ha det bra!

 2. JB Says:

  Att som artist, eller journalist, eller politiker, vilja försöka vara en företrädare för – godhet – men samtidigt i själva verket vara en slags krass, materialistisk, cynisk, vinningslysten människa, som samtidigt inte drar sig för att vilja – slå verbala moraliska anklagelser och känslomässig utpressningar rakt i människors, eller hela nationers, ansikten – , det är definitivt inte någonting vackert… ..

  Sådant kan inom sig ha tendenser att kunna – stinka – av en vilja till självgodhet – .

  Självgodhet är ett mycket otrevligt drag och ett slags psykiskt förtryck mot andra människor. Ett slags insinuant fräckt beteende, där gärna då s.k. – självgodhetsapostlar – ofta vill häva ur sig anklagelser mot sin omgivning, som då i deras ögon är mindre goda människor än de själva tycker sig vara….

  Det hela kan ses som en form av diktaturbeteende…

  Det är osunt…

  Människor, ja, hela nationer, kan komma att uppleva sig bli känslomässigt utpressade av olika – självgodhetsapostlar – och uppleva sig leva i en åsiktsdiktatur som bedriver känslomässig utpressning och moralisk manipulation av medborgare, för att därmed försöka styra dem i en viss önskad beteenderiktning………

  S.k. godhet och s.k. medmänsklighet, kan se olika ut. Det behöver inte endast vara att ge tiggare fysiska gåvor och inte heller endast handla om att nödvändigt förespråka en mycket obegränsad och stor invandring…

  Människor kan anses vara goda och medmänskliga även om de inte ger fysiska gåvor till tiggare…

  Människor kan anses vara goda och medmänskliga även om de vill förespråka en mindre storlek på invandring…

  Godhet och medmänsklighet har inte endast ett ansikte, eller ett beteendemönster som måste följa en uppställd beteendemall för att kunna anses vara godhet och medmänsklighet…

  Tvärtom…

  Godhet och medmänsklighet kan överallt se olika ut och också ibland inte ens kunna varken ses, mätas eller vägas i någonting fysiskt mätbart, men ändå kunna uppfattas och erfaras vara en godhet och en medmänsklighet,,,,…

 3. Tommy Hansson Says:

  Vilken orsaken än var, Georg, hade han kunnat lämna familjen hemma i Turkiet där man hade fått asyl flera år tidigare. Jag strök dina bibliska moralkakor, du förstår säkert.

  • Georg Says:

   Och du står för judeokristna värderingar?

   • Tommy Hansson Says:

    Jo. Men jag upprepar inte samma bibelvers gång på gång – det var väl minst tredje gången du körde denna som argument mot mig – i syfte att demonstrera hur förtappad min motpart är. Det tycker jag inte är juste.

   • JB Says:

    När islam växte fram under en tid då redan kristendom var ganska så etablerad, i och med att den hade av Det Romerska stora, starka, militära och polisiära, Imperiet, hade upptagits som statskyrka, så kan man ana att vad islam deklarerar är på flera sätt mer i överensstämmelse med judendom än den kristendom som hade utvecklat sig efter kyrkomötet i Nicea 325.

    Islam vill säga att: Det finns ingen Gud utom Gud. Där vill också då poängteras att Gud, Allah, – Den Barmhärtige och Medlidsamme”, (= samma identifikation som f.ö. ges till Jesus i Hans Gudomliga Status), att Guden då varken föds eller dör, och inte föder några barn, utan befinner sig bortom och utanför alla sådana identifikationsmöjligheter, vilket är liknande det som deklareras om Gud inom judendom, där då Guden vill deklareras vara EN.

    Dessutom kräver en ibland Svartsjuk Gud, inom judendom, att Dennes Förbundna, som alltså ingått ett Heligt Blodsförbund med Guden, stränga krav på att absolut inte tillbe någon annan Gud, och absolut heller inte göra några avbildningar av Gud, som då tillbeds. Detta menas då vara en fullkomlig styggelse och en lagöverträdelse. Det anses då vara Avgudadyrkan och det är ungefär s.k. hädelse mot Gud, inom judendom. Och också då inom islam, där dessa stränga förbud på att göra avbildningar av Gud också finns, det som då menas i en realitet bli en slags – Avgudadyrkan – , och tillbedjan av – Andra Gudar än Gud – , osv.

    Det bli då poängterat av Paulus, att för de oomskurna, så ges det absolut ingen annan möjlighet, eller VÄG, in till delaktighet i Det Heliga Förbundet med Guden, än ENDAST just genom att motta Det Fullkomliga Blodofferlammets Blod, och just därigenom kunna bli s.k. – renade nog – .

    De kristnade själva menas då absolut inte alls genom någon som helst intelligens, förträfflighet, godhet eller annan s.k. prestation, göra sig själva – renade nog – , för att just kunna inympas till Detta Heliga Förbund.

    Som just inympade, skulle de döpta och s.k. kristnade, då kunna få del i de löften som Guden utlovat till sina Blodsförbundna.

    Guden skulle infria Sina Löften till de Blodsförbundna, (judendom), OM de Blodsförbundna efterlevde de krav, villkor, förordningar, lagar och regler som Guden gav dem att hålla. Om de inte höll dessa lagar, regler, förordningar och krav, så skulle Guden istället låta väldigt mycket olyckor, motgångar, missöden och bedrövelser drabba dem, som straff för att de då – vänt sig bort från Honom – , och kanske t.o.m. då vänt sig till – Andra Gudar – , som då ansågs som någonting mycket upprörande och kunde framkalla vrede hos Guden..

    Kristendom och judendom har nog haft sina trätoämnen och både teologiska och fysiska konflikter.

    Kristendom har menat sin lära vara – Sanning – grundad på det Nya Testamente, som predikades att ett Nytt Förbund hade slutits mellan de kristna och Gud genom just Jesus i form av just ett Perfekt och Fullkomligt, samt Fullkomnande Blodofferlamm, som en bärande länk.

    Det Fullkomliga och Perfekta Lammet som då menas kunna omintetgöra alla andra behov av försonande blodoffer till Guden.

    Alltså de blodofferritualer och olika slag av offerritualer, vid alla möjliga tider, tidpunkter och tillfällen som då förekom inom judendom. Det Nya Förbundets Lära, kunde då till vissa delar verka som ett slags omintetgörande, eller förnekelse, av judendomens kultur, lära och tradition.

    Denna motsättning kunde då visa sig i både teologiska och fysiska konflikter och motsättningar mellan en alltmer dominerande kristendom visavi judendom, och vice versa.

    .Det fanns ju en inkvisition inom kyrkan, som skulle – rena den kristna läran – från alla former av s.k. kätteri eller irrlära, och det har i historien förekommit påvar med judisk bakgrund som själva dramatiskt och kraftfullt har velat bekämpa judendom, som ur en mer maktförmögen kristen synpunkt då har kunnat ses som både en slags förlegad lära, samt som en irrlära och som en slags kättersk lära.

    Judendom har också kunnat ses, som varande övergiven av Gud, därför att judendom då menades inte ha s.k. – mottagit – , Jesus, som just dess Messias, utan fortfarande väntar och inväntar dess egen Messias Ankomst, som då inte alls menas vara Jesus.

    För judendom är då kristendom en irrlära och en s.k. kättersk lära, därför den har upphöjt någon till någonting som Denne inte menas kunna vara.

    Att Jesus av sina efterföljare menas ha uppstått från – De Döda – och därmed anses ha – Besegrat Döden – , och också ha öppnat en – Port – , till Det Heliga Förbundet med Guden, och att de kristna genom att låta sig döpas och motta nattvarden, då anses inom sig bli – renade – , så att Guden då kan Se på dem som just – godkända – , och därmed vilja låta dem ingå som – arvtagare – , av de löften som Guden menas ha avgivit i Det Heliga Förbundet.

    Men kristendom menar att genom just Det Fullkomliga Offerlammets Fullkomlighet, och Fullkomnande Gåva, så är det absolut ingenting de själva kan varken föra till, eller föra från, denna teologiska verklighet. De kristna menas inte kunna genom några egna handlingar, eller någonting eget, inte genom någon egen förträfflighet och inbillning om att det är – tack vare – , just den – egna godheten – , snällheten osv.,, som Gud då har – välsignat vederbörande kristen.

    Den kristne skulle då kunna s.a.s. slå sig själv för bröstet och utropa:- Titta, det är p.g.a. att jag själv är så god, så snäll, så bra, så förträfflig, så medlidsam, så intelligent och så klok, så förståndig, osv., osv., osv., som Gud vill välsigna mig och ge mig framgångar,. Denna självgodhet vilket alltså är tvärtemot vad kristendom då vill mena när det vill menas att det endast är tack vare genom Jesus blodoffer, som den kristne över huvud taget av Guden kan – ses på – , med eventuell nåd, och absolut ingenting annat.

    Därför menas det då inom den kristna läran att den kristne står i en evigt tacksamhet till just Det Perfekta och Fullkomliga Blodofferlammet och Dennes ”Godhet och Barmhärtighet”, som det vill menas, som Offrade Sig Själv och Sitt Blod, som Paulus vill mena, för att just de s.k. oheliga s.k. barbarerna och hedningarna, dvs., – folken av nationerna – , skulle kunna föras in till lydnad under Abrahams, Isaks och Jakobs Gud – , såsom just – oäkta – , dvs., – inympade -, grenar till Det Heliga Förbundet.

    De kristna skulle dock inte alls sträva efter någon jordisk rikedom, makt eller penningar, utan deras – gåva – , menades vara i Det Himmelska Jerusalem, samt till det s.k. Eviga Livet, samt att då menas kunna bli inskrivna i det som ville kallas för Livets Bok osv.

    Så kristendom, till skillnad från judendom, är inte en lära som lovar jordiska framgångar, segrar.eller makt, inflytande eller jordiska rikedomar.

    De löften som Guden ger till judendom, De Blodsförbundna, menas dock vara just jordiska framgångar, segrar, och att kunna övervinna svårigheter och motgångar, samt att kunna erövra hela jorden och slutligen kunna lägga alla jordens folk och länder under sig – som en fotapall – , och kunna inta sin rättmätiga och rättfärdiga ställning, som Guden då utlovar och menar, i att vara ett s.k. Heligt och s.k. Heligande prästerskap för just hela världens alla folk..

    De kristna däremot manas att vara s.k. – döda – för allt världsligt, och för alla s.k. världsliga ambitioner och makttävlan osv ,

    Islam däremot, har i sin lära också mer drömmar och maningar till segrar och framgångar, och dröm om att islam skall bli omfamnad av alla människor. Även islam inväntar också sin tolfte imam, som också menas kunna vara en Mechti, alltså en Messias.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: