Kungligheter gaggar till det om miljön – men monarkin består

King+Carl+Gustaf+XVI+Swedish+Royals+Host+State+mJ0dTQCtizkl Konung Carl XVI Gustaf.

Det torde vara välkänt för envar som har den goda smaken att läsa min blogg, att jag är en övertygad rojalist. Jag menar att den konstitutionella monarkin är det visaste, vackraste och mest välövertänkta statsskick som finns att uppbåda på denna jord.

Här en sammanfattning av varför monarkin är en sådan tillgång för Sverige:

https://tommyhansson.wordpress.com/2013/09/12/monarkin-ar-en-tillgang-for-sverige/

Fast jag måste erkänna att också en kämpande rojalist som jag understundom kan anfäktas av tvivel. Som nyligen, då vår egen konung Carl XVI Gustaf menade att man borde förbjuda badkar. Detta därför att en sådan åtgärd skulle gynna miljön:

http://www.unt.se/omvarld/kungen-forbjud-alla-badkar-3988044.aspx

Visserligen skulle monarkens yttrande vara något ”skämtsamt”, men i alla fall. Kungen har gjort sig känd som en tillskyndare av alla politiskt korrekta miljökrav som tänkas kan, särskilt då dem som hör samman med den så kallade klimatalarmismen, och gav nu en intervju inför det så kallade miljötoppmötet i Paris med början den 30 november.

Jag upphör aldrig att förvånas över att det finns tänkande människor som faktiskt tror på, att det är möjligt att med datorns hjälp förutse hur klimatet på vår jord kommer att te sig om typ 50 år. När det är nog så svårt att förutse morgondagens väder. Sådana förutsägelser måste för alla med något enda uns av förnuft i behåll te sig i alla fall tveksamma, även om det skulle vara Gud själv som framställde dem.

Och naturligtvis i ännu högre grad om de utkolporteras av FNs redan svårt belastade och genomkorrupta klimatpanel IPCC, som bland annat gjort sig känd för att förfalska data och ljuga om glaciärers nedsmältning:

http://www.svensktidskrift.se/climategate-molnen-tornar-upp-sig-for-ipcc/

1210189_prince_charles Prinsen av Wales, kronprins Charles.

Konung Carl XVI Gustaf är dessvärre inte den ende av världens kungligheter som lägger ut texten för vem som gitter höra på om klimat och miljö. För en tid sedan menade sig Storbritanniens kronprins Charles, titulerad Prince of Wales, med tvärsäkerhet kunna fastslå att det är klimatförändringar som är den egentliga boven bakom den Islamiska statens (IS) terrorverksamhet och åtföljande flyktingström.

Följande länk refererar till vad Charles sade och varför det var fel:

http://www.breitbart.com/london/2015/11/23/no-prince-charles-climate-change-not-responsible-syria-isis/

Både kung Carl Gustaf (född 1946) och kronprins Charles (född 1948) närmar sig de 70, och några har tagit det som intäkt för att vad de yttrat om miljön är bevis för att de blivit gamla och gaggiga.  Jag tror dock inte det är där skon klämmer. Jag känner människor som är långt äldre än så och ger uttryck för långt vettigare åsikter. I stället är det sannolikt så att de har upptäckt att det finns en fråga där det är fritt fram att yttra vilka dumheter som helst utan att bli allmänt ifrågasatt, och det är miljöfrågan.

För mig spelar det dock ingen roll att de kungliga personerna klantar till det med jämna mellanrum. Eller vilka skandaler de än må råka in i. Jag är och förblir rojalist. Människor är människor på gott och ont, även om de skulle råka vara kungliga. Monarkin är större än så.

 

Explore posts in the same categories: Miljöpolitik, Monarkin

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommentarer på “Kungligheter gaggar till det om miljön – men monarkin består”


 1. Tack Tommy för din sunda skepsis. Den stora faran med klimat-alarmismen / – hysterin är att man kräver totalitära normer, åtgärder och bestraffningar på det ena området efter det andra med hänvisning till att syndare mot dessa påbud bidrar till planetens undergång !

 2. Per L. Says:

  Det glöms ofta bort att samtliga muslimska länder i regionen de senaste femtio åren har haft en exploderande befolkningsökning. 1960 fanns ca 5 miljoner syrier, idag 25, 1960 fanns 20 miljoner egyptier idag över 80 miljoner. Liknande siffror över hela linjen i de av islam dominerade länderna i tredje världen. Det är klart att detta i förening med torka, som prins Charles påpekar har hjälpt till att destabilisera dessa länder. Samtidigt har det rika Saudi finansierat moskéer och utbildat hatpredikanter som spridits ut över hela världen. Dessa predikanter har egna program i statlig saudisk TV.En av dessa präster lade nyligen ut texten (Memri TV): först skall vi döda shia, sedan skall vi döda judarna, därefter de kristna och slutligen alla andra (som vägrar att gå över till islam) Det finns miljoner sysslolösa unga män i dessa länder som köper detta budskap. Slutligen, uttalandena från Obama, Cameron, Löven med flera att ISIS inte har med islam att göra är på samma intellektuella nivå som om någon påstår att morden på judar och andra under 2:a världskriget inte har med den nationalsocialistiska politiska läran att göra utan enbart ett verk av missuppfattarna Himmler och Heydrich.

  • Tommy Hansson Says:

   Nej, jag köper inte det resonemanget. Orsaken till IS och annan radikal islamisms expansion är en religiös och ideologisk väckelse.

   Du börjar inte skära halsen av kristna, kasta ner bögar från hustak eller meja ner folk i konserthallar p g a den påstådda globala uppvärmningen, som dessutom är våldsamt överdriven.

   Det lär vara rätt varmt även i Israel liksom det är tättbefolkat. Där ägnar man sig åt konstbevattningsfinesser och odlar upp öknen, inte åt att exportera en blodtörstig variant av judendomen.

   http://www.thepoliticalinsider.com/prince-charles-blamed-insane-thing-war-syria/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: