En av 60-talets stora hits: ”Hang On Sloopy”

The McCoys.

Så hette ett band bestående av några unga amerikaner födda på 1940-talet som 1965 parkerade sig överst på snart sagt alla världens topplistor med låten ”Hang On Sloopy”. Länken överst.

Ingen i bandet, som kom från Union City i delstaten Indiana, hette McCoy. Frontfiguren var sångaren och gitarristen Rick Derringer, född 1947, som egentligen hette Richard Zehringer. Hans bror Randy Zehringer spelade trummor. Dessa två var födda i Recovery, Ohio. ”Hang On Sloopy” räknas alltjämt som Ohios officiella poplåt.

51ri8EC9OOL

Övriga medlemmar var Ronnie Brandon på keyboard, Sean Michaels på saxofon och Jo Randy Hobbs på elbas.

Även om ”Sloopy” var bandets överlägset största hit är det ändå fel att kalla The McCoys för en one hit wonder. Uppföljaren ”Fever” lyckades också bra, och dess B-sida ”Sorrow” blev mycket populär i Storbritannien.

Här ”Fever”:

Rick Derringer och andra bandmedlemmar fortsatte karriären i bluesartisten Johnny Winters kompband efter ett misslyckat försök att i slutet av 1960-talet slå in på den psykedeliska banan. Derringer är fortfarande aktiv vid 68 års ålder.

För mig är och förblir under alla omständigheter ”Hang On Sloopy” en av 1960-talets mest minnesvärda låtar, och jag hoppas ni skall uppskatta den lika mycket som jag gjorde och fortfarande gör!

Explore posts in the same categories: Underhållning

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: