Nu är jag en glad sverigedemokrat igen!

a125dc29-0018-4e33-adb9-f1549e695df3Statsmannaord av Jimmie Åkesson om värdlandsavtalet.

I går skrev jag i en bloggtext att det inte kändes så jättekul att vara sverigedemokrat. Orsaken var att Mikael Jansson, partiets försvarspolitiske talesman, sagt att SD skulle rösta för en så kallad vilandeförklaring i riksdagen avseende det förebådade värdlandsavtalet med den västliga försvarsalliansen NATO.https://tommyhansson.wordpress.com/2016/05/23/nej-i-dag-kanner-jag-mig-inte-jattestolt-over-att-vara-sverigedemokrat/

Enligt detta scenario skulle Sverigedemokraterna göra gemensam sak med Vänsterpartiet och därmed i värsta fall bidraga till att NATO-avtalet, som är av avgörande betydelse för vårt militära försvar, skulle skjutas upp i ett år. Annars, menade Mikael Jansson, skulle omvärlden inte kunna lita på vår ”alliansfrihet”. Kvalificerat trams, givetvis – icke minst därför att vi de facto inte är alliansfria då vi är medlemmar i EU, FN och en hoper andra internationella sammanslutningar.

Efter ett möte med riksdagsgruppen under dagen meddelas det emellertid nu, att Janssons utsaga inte längre gäller. Det ter sig helt uppenbart att hans prat om alliansfriheten inte var förankrat i riksdagsgruppen. SD kommer att rösta nej till värdlandsavtalet men således icke att medverka till någon vilandeförklaring. Underbart – nu är jag en glad sverigedemokrat igen!mikael_jansson_sd650Kan Mikael Jansson fortsätta vara SDs försvarspolitiske talesman?

SDs partiledare Jimmie Åkesson har citerats på följande sätt i Aftonbladet:

Det finns en väldigt bred majoritet för värdlandsavtalet i riksdagen, vi och Vänsterpartiet utgör ungefär 20 procent av ledamöterna i kammaren. Vi skulle säkert kunna skjuta upp det i några veckor, men någon vilandeförklaring hade det inte blivit. Det är inte seriöst att bara obstruera för sakens skull. Vi är ett stort parti nu som vill ta ansvar för landet.http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-backar-om-vilandeforklaring

Statsmannaord av Jimmie Åkesson, även om nejet till avtalet står fast. Den osminkade sanningen är dock att vi inte klarar vår eget försvar utan NATO-hjälp. Och väljer vi att inte ansöka om medlemskap – vilket givetvis vore det allra bästa – måste vi under alla omständigheter ha ett nära samarbete med försvarsalliansen. Janssons och andras ”vi är oss själva nog”-linje håller helt enkelt inte utan leder bara till höggradig försvarslöshet gränsande till hjälplöshet.

Det är inte jag som avgör den saken, men en ganska naturlig fråga i nuläget är om Mikael Jansson kan fortsätta som partiets försvarspolitiker nummer 1 efter sina insatser om värdlandsavtalet.

001Putinkramarna har inte haft någon lyckad dag. Foto: Tommy Hansson

Nej, det har inte varit någon lyckad dag för Putin-kramarna inom och utom partiet. Inte heller för dem, till vänster och till höger, som tjafsar om ”globalismen” och att världen styrs i en djävulsk konspiration av George Soros, Bilderberggruppen och världssionismen. Vilka för övrigt brukar vara identiska med Putin-kramarna. Detta borde glädja varje seriös Sverige-vän.

Det här gänget har nämligen tomtar på loftet och sådana klarar sig såväl SD som Sverige i stort alldeles utmärkt väl utan, även om de givetvis liksom alla andra har full frihet att utkolportera sin erbarmliga rappakalja.

 

Explore posts in the same categories: Försvaret, Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Nu är jag en glad sverigedemokrat igen!”

  1. Per L. Says:

    Tycker personligen att SD:s ståndpunkt är hedervärd, nej till Nato och nej till värdlandsavtalet. När det gäller Putin är han en större fara för sitt eget land Ryssland än för omgivande länder. Rysk ekonomi är ensidigt råvaruberoende och har för låg förädlingsgrad. Det är klart att makthavarna är medvetna om den svaga ryska ekonomin. Likaså kan den ryska krigsmakten utrustningsmässigt ej jämföras med Nato. De operationer som genomförts i Syrien har skett med föråldrade attackplan varav ett blev enkelt nedskjutet av ett modernare turkiskt F16 plan. De ryska militära resurserna räcker knappt till det lågskaliga krig som förs genom ombud i östra Ukraina. Faran för Ryssland med fortsatt putinstyre är en mugabisering av landet med ständig försämring av ekonomi och sänkt levnadsstandard som resultat. Man kan bara hoppas att ryssarna så småningom ersätter Putin med ett styre som prioriterar en liberalisering av den ryska ekonomin och ökad integrering av denna i världsekonomin. Därför Tommy, är det ingen brådska med svensk Nato-anslutning, men jag håller med dig om att Sveriges försvar behöver stärkas och att värnplikt i någon form bör återinföras.

  2. Tommy Hansson Says:

    Ja, det är det naturligtvis tillåtet att tycka. Och om behovet av försvarets förstärkning är vi givetvis ense – det behövs vare sig vi går med i NATO eller ej.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: