Israels ambassadör i dåligt sällskap

13882154_10210061728999232_5183516487210463053_n
Ambassadör Isaac Bachman (nummer två från höger) jämte Pride-deltagare från Tel Aviv. Foto: Israels ambassad

Israels ambassadör, Isaac Bachman, stoltserar på Facebook med att han i egenskap av den judiska statens representant deltar i RFSL-jippot Stockholm Pride. Det borde han inte göra. (RFSL=Riksförbundet för sexuellt likaberättigande).

Min gissning är att Bachman vill ge en smula draghjälp åt staden Tel Avivs deltagande i Stockholm Pride under rubriceringen Tel Aviv – the non stop city. Stadens pride-representation deltar för andra året i rad med ett eget tält på anrika Östermalms IP, där årets Pride-jippo har sin bas. http://israelidag.se/%E2%80%8Btel-aviv-salutes-stockholm-pride/

Tel Aviv, som är Israels andra största stad efter huvudstaden Jerusalem, profilerar sig som hipp och supermodern med ett levande nöjes- och nattliv med fullskalig tolerans gentemot HBTQ-kommuniteten. Vad är då naturligare än att resa till syndens huvudstad Stockholm med en trupp aktivister? Synd, ja – 2008 körde Stockholm Pride – då upphöjt till EuroPride – med temat Swedish Sin, Breaking Borders.https://www.europride.com/en/archives/year-2008/stockholm-2008/

workshop-roskilde-014_13764989Gränsbrytande svensk synd.

Det hör ju till vanligheten att den som nämner ordet ”synd” i samband med HBTQ-aktivism rutinmässigt avfärdas som svårartat pryd och bigott. Efter EuroPride 2008, då alltså arrangörerna själva valde att beteckna det egna evenemanget som just ”svensk synd”, borde detta vara inte helt problemfritt. Särskilt som Pride brukar innehålla svårartat ”kinky” (läs: perverterade) programpunkter.

I år kan således den som så önskar – var inte blyg nu, herr ambassadör! – prova på litet smiskning.

2014 fanns ett kinky-avsnitt omfattande bland annat instruktion i så kallad fisting (knytnvässex), verksamhet för barn 0-10 år i föräldrars sällskap, sexleksaker för röv och kuk, framtiden i din fitta samt en introduktion i aktuell piskningsteknik. Hela programmet här:

10350602_10152349327500674_6805356226658192397_n

Jag tycker mot den bakgrunden inte jag var helt fel ute när jag i en bloggtext utfärdade pedofilvarning för Pride-programmet 2014: https://tommyhansson.wordpress.com/2014/07/29/pedofilvarning-for-stockholm-pride-nar-sodertalje-kommun-hissar-regnbagsflagg/

Pedofili är för övrigt en gammal tradition inom RFSL, som på 1980-talet omfattade den så kallade Pedofila arbetsgruppen vilken arbetade för att sänka åldersgränsen för aktiv sexualitet till under 15 år. RFSL som organisation har i årtionden enträget arbetat för att förpassa den svenska sexualmoralen till rännstenen. Om RFSL, sex och det politiskt korrekta kan man läsa i en text på Lars Wilderängs blogg Cornucopia 2011:http://cornucopia.cornubot.se/2011/03/det-politiskt-korrekta-p3.html

Ambassadör Bachman är säkert en hedervärd person (jag har aldrig träffat honom och för övrigt aldrig varit på den israeliska ambassaden) som, föga oväntat, motiverar sitt och israeliska ambassadens deltagande på Stockholm Pride med att man vill slå ett slag för tolerans, mänsklig värdighet och allas lika värde. Det vill säga de vanliga urvattnade propagandafraserna. Det är väl heller inte omöjligt att han ställer upp av taktiska skäl i syfte att göra Israel mer populärt i det förment frigjorda Sverige.

13782049_10205165854546145_4932390500218805135_nI Kinky-kvarteret kan den som så önskar prova på litet smiskning.

Tyvärr upphör emellertid RFSLs tolerans där de egna kliniskt politiskt korrekta åsikterna slutar – alla som uttrycker kritik mot homosexualitet med mera och slår vakt om traditionell moral och kärnfamilj fördöms obarmhärtigt som homofober och nymoralister.

Jag har skrivit ett par kommentarer på Israel-ambassadens hemsida där jag uppmanar ambassadör Bachman att inte låna sig till propagandaspektakel av det här slaget, som därtill så uppenbart strider mot den moralsyn som utvecklas i den judiska Torahn. Om Bachman deltagit i Pride som privatperson, utklädd till läderbög eller inte, hade jag förmodligen inte sagt något.

Nu är han dock icke med såsom privatperson utan representerar den judiska staten Israel. Då skall han inte ansluta sig till ett evenemang som, åtminstone beträffande den avslutande hejdlöst exhibitionistiska paraden, är ungefär så långt bort från mänsklig värdighet som det är möjligt att komma. Sedan får toleransmånglarna säga vad de vill.

Vidare kan jag inte låta bli att göra reflektionen, att det är tydligt att Israels representation i Sverige prioriterar kontakterna med HBTQ-världen framför umgänget med landets frireligösa samfund, varav många traditionellt har en lika positiv syn på staten Israel som de har en negativ inställning till Pride och andra bögerijippon.

israelnorrlandskonferens2
Israel har ett starkt stöd inom den svenska frikyrkan.

Detta är något som ambassadör Bachman och hans uppdragsgivare vid israeliska utrikesdepartementet till äventyrs borde reflektera över. Ty vore det inte för det starka kristna stödet skulle Israels ambassad, vågar jag påstå, få det svårt att verka i Sverige.

Avslutningsvis. Jag är och förblir Israel-vän och vän till det judiska folket i själ och hjärta. Det innebär inte att jag frånhänder mig rätten att komma med kritik vad gäller Israels agerande när jag anser detta är befogat.

Explore posts in the same categories: Israel, Pridefestivalen

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 kommentarer på “Israels ambassadör i dåligt sällskap”

 1. pettersonaxeagentlemansgentleman Says:

  Undertecknad finner sig muntert manad att vidgå följande:
  Senast under eftermiddagen slog det mig att mina förebilder och hjältar i modern tid inte bara hade den politiska övertygelsen gemensam, de var nämligen alla britter. Rent spontant kunde jag inte erinra mig någon landsman som platsade bland dessa portalgestalter. Emellertid har en ny, i allra högsta grad levande SVENSK med den äran utmärkt sig inför mina ögon. Det anspråkslösa namnet Tommy Hansson skall hädanefter erhålla full status som inhemsk politisk kämpe, hjälte och ledstjärna.
  En förnöjt leende Andreas 🙂

 2. xmaverickx Says:

  Pride ett RFSL-jippo!?
  Det är mycket större än så.
  theendofzion.com/2013/06/15/the-homosexual-agenda-is-a-jewish-agenda/

 3. Tommy Hansson Says:

  Bögeriet en ”judisk agenda”? Knappast. Blir bara trött när jag ser knasbollsteorier som denna.

  • xmaverickx Says:

   Nu svarar du PRECIS likadant som de som representerar de politiskt korrekta, med härskarteknik (”knasbollsteorier”), vilket tyvärr med ALL önskvärd tydlighet visar att du tillhör den kontrollerade oppositionen, i likhet med de flesta så kallade Sverigevänliga bloggarna, bara för att ta en i mängden, petterssonsblogg.se.
   (Jag håller med om mycket för att inte säga det mesta som du och de andra ger uttryck för, MEN när du och de behandlar OLIKTÄNKANDE/SJÄLVSTÄNDIGT TÄNKANDE som mig som har tagit del av information och nyheter från skilda håll, och sedan bildat sig EN EGEN UPPFATTNIG, då blir man inte lite sned.)
   Lenin — ‘The best way to control the opposition is to lead it ourselves.’
   Att som goy (jag antar att du inte är jude själv) försvara judarna (de FALSKA judarna, vilka inte är semiter. ENDAST TRE % av Israels befolkning är semiter, och dessa tre procenten har INGET att säga till om), är dummare än att som hund försvara en husbonde som behandlar en med slag och sparkar.

   • Tommy Hansson Says:

    Irrationellt judehat ÄR ingenting annat än uttryck för knasbollsteorier och överhettat konspirationstänkande, i värsta fall symptom på mental ohälsa.

   • xmaverickx Says:

    Irrationellt muslimhat ÄR ingenting annat än uttryck för knasbollsteorier och överhettat konspirationstänkande, i värsta fall symptom på mental ohälsa.
    Alltså är du en sjuk man.
    Och du vet tydligen inte att arrogans, som du visar mot mig, är ett tecken ignorans.
    Du vill inte se sambanden, men här får du i alla fall lite att öva dig med. http://www.coloring.ws/connect.html
    Och proppa gärna i dig mera bacon och andra grisprodukter, det är sååå bra för hjärnan.
    Muslimerna och judarna (och jag) har det gemensamt att de inte äter svin (förutom dem på två ben, vilka äter dem på fyra).
    De har även omskärelsen gemensamt.

 4. Tommy Hansson Says:

  Jag lider inte av irrationellt muslimhat. Jag hatar faktiskt ingen. Däremot hatar jag knasbollsteorier som att ”judarna” ligger bakom allt ont i världen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: