Sossearrogans om terrorhot i Södertälje

Kommunfullmäktige (KF) har nu i två sittningar i rad debatterat terrorismen i allmänhet och Södertäljes beredskap inför denna i synnerhet.

Det bestående intrycket, i alla fall för vår del, är den styrande vänstermajoritetens och särskilt Socialdemokraternas tydligt uttryckta uppfattning, att ingenting ytterligare behöver göras: sakernas tillstånd är ganska gott så länge vi får bestämma.


Boel Godner (S): maktens ansikte.

I den debatt som uppstod vid KF-mötet den 21 juni upprepade kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) gång efter annan att ”det här är allvarliga saker, ingen tjänar på pajkastning”. Detta sedan Rudi Benedek (M) deklarerat att han ej känt sig helt övertygad om att de ”fortlöpande kontakter” Godner och kommunledningen sade sig ha med polisen varit tillfyllest.

Boel Godner har givetvis helt rätt i att terrorismen och dess potentiella säkerhetshot mot Södertälje är ”allvarliga saker”. Frågan är dock vem som i verkligheten ägnar sig åt pajkastning. Den som tillåter sig ifrågasätta kommunledningens beredskap mot terrorismen eller den som i likhet med Boel Godner förminskar och förlöjligar kritiska röster? Frågan är öppen.

För oss framstår Godners tråkiga tendens att gå i utpräglad försvarsställning när någon vågar sig på att ifrågasätta hennes och socialdemokratins anspråk i någon fråga, i det här fallet det möjliga terrorhotet mot Södertälje, som ett hinder för en fri och förutsättningslös debatt.

Vi gissar att detta till stor del är en frukt av ett alldeles för långvarigt socialdemokratiskt maktinnehav i kommunen. Det har lett till en ganska svårslagen maktens arrogans. Som den engelske historikern och politikern Lord Acton (1834-1902) en gång uttryckte saken: ”Makt korrumperar, och absolut makt korrumperar absolut.” https://sv.wikiquote.org/wiki/Lord_Acton

Boel Godner måste bli medveten om att hon och Socialdemokraterna inte har monopol på att inse att också Södertälje, med dess stora befolkningsgrupper kristna, kan komma att bli ett möjligt terrormål för islamistiska grupperingar och/eller individer.
  
S bör fortsättningsvis hålla alla KF-partier underrättade om de polisiära och andra säkerhetsrelaterade kontakter kommunen har på ett helt annat sätt än hittills skett, och dessutom vara öppna för förslag och inspel från andra partier!


Beata Kuniewicz och Tommy Hansson, gruppledare respektive vice gruppledare i SD Södertälje. Foto: SD

Fotnot: Texten, undertecknad av Beata Kuniewicz och Tommy Hansson (SD Södertälje),  publicerades först i Länstidningen, Södertälje den 29 maj 2017. http://www.lt.se/opinion/debatt/maktens-arrogans-ar-svarslagen-hos-boel-godner

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Sossearrogans om terrorhot i Södertälje”

 1. malmobon Says:

  Orden NAIV och UTMANINGAR har blivit flitigt använda sedan DÖ kom till mellan Alliansen och S, Mp.

  Lika likgiltig och naiv är sossar och miljöpartisterna i Malmö.

  SD Malmö har föreslagit utnyttja militär och just även ha en beredskap inför kommande terrordåd från islamgrupper.

  För några år sedan föreslog SD Malmö mer kameraövervakning, och vad är det vi ser idag? Naturligtvis fler kameror.

  Märkligt att det skall börja hända något först innan rödingarna agerar.

  Jag var uppe hos vårt kommunala bostadsbolag MKB ledning, och framförde brister och okunskap om olika hanteringar och åtgärder.

  En av dessa ar att inte tillåta källarmoskéer i bostadsområden.
  Vi har idag minst ett bevis på radikalisering genom dessa, som skedde i källarmoskén på Härds väg, Rosengården.

  En helt normal ungdom som var med och spelade fotboll på gården, blev sen en terrorist och sitter idag i fängelse, Paris. Bryssel och klubbdådet i Paris. Kaeym eller något sådant heter han.

  Danmark har nu planer på att införa kontroller från Sverige. Till skillnad från sosse Sverige sker detta inte inför långdragna utredningar, utan detta går blixtsnabbt. Skulle tro detta är igång redan till augusti. Stor skillnad på danska Socialdemokrater och svenska Socialdemokrater. Inte naiva och inga ord som utmaningar hörs när jag ser på danska nyheter.

  Även vill både Norge och Danmark införa asylmottagningar i närområden där det är krig och i Afrika så att dessa inte tar sig genom medelhavet och Europa.

  I vilket fall så kommer SD öka i takt med politiker är NAIVA:

  • Tommy Hansson Says:

   ”Utmaningar” har en tendens att betyda ”olösliga problem” medan ”naiva” står för ren idioti som de som borde ha vetat bättre.

 2. Tommy Hansson Says:

  ”Som” i föregående mening ska vara ”hos”.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: