Sverige har inte råd med en utrikesminister som Margot Wallström


Margot Wallström har som synes tagit ut foten ur munnen innan denna bild togs.

Låter du tungan slinta ibland? Har du ingen riktig koll på saker på ditt jobb? Du kanske faktiskt är helt inkompetent? Lugn, det finns sannolikt hopp för dig också. Du kanske rentav kan få skriva in titeln ”utrikesminister” på ditt CV.

Jag kunde inte låta bli att inleda detta stycke om Margot Wallström (S) på ovanstående något respektlösa sätt. Som landets utrikesminister har hon ett ansvar att de gånger hon uttalar sig offentligt – och helst även privat – väga orden på guldvåg för att inte i onödan göra sig till ovän med länder och statsmän. Som vi alla kunnat konstatera har utrikesminister Wallström inte varit i närheten av att leva upp till dessa kanske långt gångna men ändå för hennes ämbete alldeles nödvändiga krav.

Det när detta skrivs senaste exemplet på att excellensen Wallström haft vad man brukar säga foten i munnen härrör från hennes kommentarer om de folkliga protesterna mot den islamistiska diktaturregimen i Iran. Efter att ha fått fram att hon anser att regimens våld mot demonstranterna, som lett till tusentals gripanden och minst 22 dödsoffer, varit ”oacceptabelt” – en standardfras som både Wallström och hennes chef Stefan Löfven använder i tid och otid – motsatte hon sig ändå att FNs säkerhetsråd efter krav från USA inkallade ett extramöte i anledning av läget i Iran.

Motiveringen för denna ovilja var följande: ”Det som sker i Iran utgör i dagsläget inget hot mot internationell fred och säkerhet.” Det är en bedömning som förvånar, enkannerligen som Wallström tidigare inte hade några som helst betänkligheter mot säkerhetsrådets extramöte sedan USAs president Donald J. Trump officiellt erkänt Israels huvudstad sedan 1950, Jerusalem, som just – Israels huvudstad.

Tvärtom var vår utrikesminister vad som nog kan kallas rasande efter Trumps tillkännagivande om Jerusalem och beklagade å regeringens vägnar detta  ”djupt”. Mötet om Jerusalem slutade i ett fördömande av USAs beslut att erkänna Jerusalem och att i sinom tid flytta sin ambassad dit från Tel Aviv, något som dock inte fick någon praktiskt betydelse till följd av USAs veto. http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/wallstr%C3%B6m-beklagar-jerusalem-beslut-djupt-1.4900896


Wallström anklagade i riksdagen 2016 Israel för ”utomrättsliga avrättningar”.

Det troligen allra underligaste uttalandet av Wallström avseende Iran är dock detta, där hon motiverar regeringens vägran att ställa Iran vid den internationella skampålen:

Men tänk om andra skulle yttra sig om vår utveckling? Om andra länders företrädare skulle säga att demonstranter som går ut på våra gator har rätt?” https://samnytt.se/utrikesministern-ger-sin-syn-pa-demokratin-vad-ska-handa-om-andra-lander-sager-att-demonstranter-pa-vara-gator-har-ratt/

Ja, tänk om. Den i mitt tycke bästa och samtidigt roligaste kommentaren på detta har på Twitter avgivits av riksdagsledamoten Hanif Bali (M), som menar att ”Margot Wallström går full Margit Wallström”: ”Kära Margot, om Sverige hade en regim som hängde bögar från kranar, tillämpade sharia och förskingrade miljardtals dollar så hade jag som svensk medborgare varit tacksam att demokratiska länder hade sagt att demonstranterna på våra gator har rätt.”

Någon vecka innan hon gjorde sina famösa uttalanden om den grava situationen i Iran hade Margot Wallström ”varnat” NATO från att ”hota” Sverige. Bakgrunden var att USAs NATO-ambassadör hade konstaterat att om Sverige skulle skriva under ett föreslaget FN-förbud mot kärnvapen skulle detta få negativa konsekvenser för Sveriges relationer med NATO. https://tommyhansson.wordpress.com/2018/01/02/nej-det-har-var-ingen-bra-borjan-for-kristersson-och-wallstrom/


Margot Wallström är den enda av EUs 28 utrikesministrar som inte är välkommen att besöka Israel.

För ett drygt år sedan fattade Israel det exceptionella beslutet att förklara Sveriges utrikesminister persona non grata i den judiska staten sedan excellensen Wallström i riksdagen efterlyst en undersökning om Israel gjort sig skyldig till ”utomrättsliga avrättningar” då dess säkerhetsstyrkor oskadliggjort terrorister som ertappats in flagranti. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/israel-sverige-ar-inte-valkommen

Uttalandet ledde i sin tur till att Simon Wiesenthal Center i Los Angeles placerade Margot Wallström på åttonde plats på sin årliga lista över de mest antisemitiska uttalandena under 2016. ”Oseriöst”, kommenterade utrikesdepartementet. Vad skall man i så fall säga om Wallströms uttalande, vilket enligt min mening saknar varje form av rim och reson? https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kVkE6/wallstrom-pa-antisemit-lista-efter-uttalande

Det var inte första gången Margot Wallström upprörde israeler och judar över hela världen. I samband med det fruktansvärda terrordådet i Paris i november 2015, då över 100 personer miste livet, valde hon att koppla ihop jihadistterrorn med den palestinsk-israeliska konflikten med andemeningen att denna tvingar unga palestinaaraber till våldsdåd. https://www.expressen.se/nyheter/israel-fordomer-margot-wallstroms-uttalande/


Mahmoud Abbas överlämnar beviset på att Wallström tilldelats en ”palestinsk” soldatorden för sina insatser.

Det är väl känt att Margot Wallström, född i Kåge utanför Skellefteå 1954 och tre år äldre än två andra ”Palme-flickor” såsom Anna Lindh och Mona Sahlin, har pro-palestinska preferenser som går långt tillbaka i tiden. Hon kunde heller inte dölja sin glädje när hon, efter den rödgröna regeringens diplomatiska erkännande av det så kallade Palestina hösten 2014, kunde ta emot Palestinska myndighetens ”president” Mahmoud Abbas i Stockholm. Drygt två år senare, i december 2016, kunde hon av samme Abbas i Ramallah mottaga beviset på att hon utsetts till kommendör av orden Grand Star of the Order of Jerusalem, en ”palestinsk” soldatorden.

Att Wallström inte hyser någon överväldigande kärlek till det judiska folket framgick fuller väl av ett yttrande hon skall ha fällt i ett privat sammanhang 2015. Enligt språkvetaren Suzanne Sznajderman-Rytz, som varit ordförande i Sveriges jiddischförbund, skall Wallström då ha fällt yttrandet: ”Judarna kampanjar mot mot mig.”  Wallströms pressekreterare Pezhman Fivrin fick efter vanligheten rycka ut och dementera Wallströms uttalande, men Sznajderman-Rytz har stått fast vid sin uppgift. https://nyheteridag.se/wallstrom-anklagas-oppet-for-att-ha-sagt-judarna-kampanjar-mot-mig/

Margot Wallström, som förutom att vara statsråd i regeringskabinettet ett antal gånger även arbetat som bland annat bankkamrer och inom massmedia, har två sejourer som EU-kommissionär bakom sig. 1999-2004 ingick hon i Prodi-kommisionen med ansvar för miljöfrågor och 2004-2010 var hon vice ordförande i Barroso-kommisionen där hon hade hand om konstitutionella frågor, institutionella relationer samt kommunikationsstrategi. Hon var, möjligen i konkurrens med Carl Bildt, vid denna tid vår klarast lysande internationella stjärna.

Enligt Suzanne Sznajderman-Rytz skall Margot Wallström till henne sagt att hon är utsatt för en ”kampanj” av ”judarna”.

Efter kommissionärstiden fick hon flera påstötningar om att ta över ordförandeskapet för Socialdemokraterna men tackade varje gång nej. Däremot var hon anställd inom FN i två år samt projektdirektör inom Svenska postkodlotteriet innan hon utsågs till utrikesminister och ställföreträdande regeringschef av Stefan Löfven. Det var alltså hon och inte den nominelle vice statsministern Åsa Romson (MP) om skulle ersätta Löfven ifall denne av någon anledning skulle falla ifrån. Till detta skall läggas att Wallström även varit ordförande i Lunds universitets styrelse. https://sv.wikipedia.org/wiki/Margot_Wallstr%C3%B6m

Margot Wallströms meritlista är, som torde framgå ovan, blytung. Man frågar sig då osökt (i alla fall gör jag det) hur en sådan välmeriterad person gång efter gång efter gång kan göra sig skyldig till rena idiottuttalanden och framstå som totalt inkompetent. Är det åldern – Wallström har med god marginal passerat de 60? Något annat? Jag har inget bra svar. Enligt min mening har Sverige inte råd att hålla sig med en utrikesminister som Margot Wallström. Dessvärre är det sannolikt bara en tidsfråga innan nästa fadäs kommer.

 

 

 

 

 

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Sverige har inte råd med en utrikesminister som Margot Wallström”

 1. malmobon Says:

  Jag följde Margot Wallströms kampanj för en plats i säkerhetsrådet, och twittrade mycket om detta.
  30 minuter innan omröstningen i FN blev jag blockad av både henne och Carl Bildt, som var hennes vapendragare för en plats i FN.
  Att det har betalats ut mutor och löften om bistånd till länder som röstade för Sveriges (läs Walsströms) plats i FN råder det ingen tvekan om.
  900 sidor om kampanjen ör försvunna fortfarande, och MW lovade gå till ”botten med detta”. https://www.aftonbladet.se/ledare/a/A2dbjM/margot-wallstroms-hemlighetsmakeri

  Att ingen av partierna har begärt henne inför KU om detta är anmärkningsvärt. Kan förstå att inte Alliansen med M i spetsen gör det, efter som Carl Bildt är lika insyltat i detta.
  Förstår dock inte varför SD inte begärt henne inför KU, och även då Carl Bildt?

  Det är alltså biståndspengar som skulle gått till fattiga som betalats hennes plats. Socialdemokrater som skall värna svaga i världen enligt dem själva.

  I mina ögon är detta en större skandal än t.o.m. Transportstyrelsens läckta dokument om vår säkerhet är.

  Alliansen. Socialdemokraterna och Miljöpartiet håller varandra bakom ryggen på svenska folket. Tyvärr har vi en Pravda TV som inte rapporterar om detta, eller Uppdrag granskning som inte vågar röra upp i grytan så sanningen får se dagens ljus.

  Därför är jag också mycket kritiskt till Sverigedemokraternas hållning vad det gäller förlängning av sändningstillståndet för public service. Blir helt enkelt grundlurade. Skatt för att bli indoktrinerad som i forna kommunistländer är obegripligt.

  Den som inte gör något medverkar och är medskyldig får gälla.

  • Tommy Hansson Says:

   Jovisst, du har helt rätt. Tyvärr saknas det utrikespolitisk kompetens och engagemang inom ledande SD-kretsar, har inte hört ett ljud från det hållet ens om debaclet beträffande Iran-uttalandena. Likaså när det gäller härvan med FN-ansökningen. Faktiskt under all kritik. Det finns kunnigt folk också inom SD, men de som kan något och intresserar sig för utrikespolitik tas inte tillvara.

 2. JB EducareMM Says:

  FEMINISM, DEN BÄSTA ISMEN?….

  ….

  Det är en delvis upprörande text som Dag Sandahl refererar till på sin blogg Bloggardag, lördagen den 6 januari, texten om – Killarna – , som är skriven av någon verksam inom Svenska kyrkan, eller inom kyrkomusiken vad jag förstod, vid namn Sofia Lilly Jönsson….

  Den mycket långa texten känns som att den till en viss grad innehåller en slags förtvivlan, tillsammans med en vrede eller en frustration, samt en besvikelse, på hur – Killarna – agerat i ett sammanhang….

  Texten och redogörelsen, som alltså är mycket lång, kan också ses innehålla en bakomliggande orsak till frustrationen. Det handlar då om en föreställning om hur det borde vara, men som upplevs alls inte vara det i verkligheten….

  Man kan där ana en feminism som varande den ism, eller den lära, som skapar frustration eller som skapar grunder för en besvikelse, kanske även för en vrede, inför vad skribenten ser som någonting som borde vara, men som alltså inte alls är….(som ett feministiskt ”ideal”?..)….

  En feminism med sina budskap, sina krav och sina paroller kanske alltså då bidrar till att kunna skapa känslor av frustration, ilska eller förtvivlan hos en del (duktiga, företagsamma och högpresterande?…) flickor och kvinnor..?….

  En feminism verkar mer eller mindre vilja säga följande:….

  – Pojkar och män ser inte flickor och kvinnor SOM OM flickor och kvinnor vore pojkar och män, och därför förtrycker de flickor och kvinnor…(?), genom att inte vilja (kunna) visa flickor och kvinnor den tilltro som de kan visa sig själva och varandra som just pojkar och män och särskilt när det kommer till prestationer i olika sammanhang….

  Pojkar och män ser istället på flickor och kvinnor som just flickor och kvinnor…….(och som sådana varande mycket olika dem själva…)…

  Pojkar och män måste då, enligt en feminism, lära sig att se på flickor och kvinnor SOM OM flickor och kvinnor också egentligen vore som pojkar och män, och främst då vad gäller flickors och kvinnors prestationer…(så att flickor och kvinnor därigenom kan bli givna, av pojkar och män, samma och – lika värde – som pojkar och män, och då kunna anses ha ett, enligt ismen, – jämställt värde – , med pojkar och män …)

  Flickor och kvinnor menas kunna erhålla ett lika värde som pojkar och män om flickor och kvinnor alltså också kunde ses som pojkar och män, av just pojkar och män, enligt ismen….

  Män och pojkar menas vilja tilldela sig själva och varandra ett – värde – , som just pojkar och män, men detta värde tilldelas alltså inte, av pojkar och män, till flickor och kvinnor, enligt feminismen, och detta därför att pojkar och män inte ser på flickor och kvinnor som om de vore pojkar och män….

  Pojkar och män anses då, av en feminism, att vilja diskriminera, eller att vilja förtrycka, flickor och kvinnor ….

  Att pojkar och män inte inte kan eller förmår att se på flickor och kvinnor som om de vore pojkar och män, borde kunna ses som någonting naturligt…. (flickor och kvinnor kan ju inte heller se på pojkar och män SOM OM de vore flickor och kvinnor….)….

  Att en feminism vill anklaga och skuldbelägga pojkar och män för detta, och vilja mena att pojkar och män därmed förtrycker flickor och kvinnor, det är egentligen någonting märkligt….

  En feminism kan därför i mångt och mycket ses som en onaturlig ism, för att då inte säga att en feminism kanske även kan ses som en inhuman ism….

  ….

  Vore det inte bättre om en feminism ville lära flickor och kvinnor att inte alls jämföra sig själva med pojkars och mäns prestationer och förmågor, eller ens förvänta sig att pojkar och män skall se på flickor och kvinnor som om de vore pojkar och män…?…

  En feminism kunde istället lära flickor och kvinnor att sätta värde på sig själva som just flickor och kvinnor, och själva ge värde till sig själva och varandra, samt också då till just sina egna främsta förmågor som just flickor och kvinnor, (t ex då att kunna föda barn och att kunna bli mödrar..)..

  Alltså den helt dominerande och avgörande stora och mycket värdefullla, ja, livsavgörande förmågan, som flickor och kvinnor har, men som då inga pojkar eller män i hela världen kan prestera, nämligen att flickor och kvinnor kan föda barn….

  Men, just den förmågan verkar inte en feminism vilja poängtera eller framhäva, utan endast vilja jämföra flickors och kvinnors prestationsförmågor i relation till pojkars och mäns prestationsförmågor…. …

  En feminism kan därför ses som en flick- och kvinno- förnekande ism, som i sin kärna vill förmedla att flickor och kvinnor inte i sig själva har ett värde såsom just flickor och kvinnor, utan endast ett s.k. jämlikt värde med pojkar och män, OM de kan ses som varande – lika som – pojkar och män, av just pojkar och män, och endast då också kunna ses som varande – lika värda – som pojkar och män, eller som varande s.k. – jämlika – med pojkar och män….

  En feminism kan ses som en ism som egentligen inte är så särskilt vänlig mot flickor och kvinnor, och inte heller mot pojkar och män……

  (Ps.
  Kanske vore det dags att göra som i Indien?
  Att äktenskap arrangeras av familjerna, där de tilltänkta unga paren, (som då är sexuella oskulder), …(..F.ö. frågan om sexuella oskulder berör jag längre ned i min textkommentar, och är kanske av ett större psykologiskt intresse än vad man kanske skulle kunna tro i dagens översexualiserade värld…), då blir presenterade för varandra som tänkbara äktenskapspartner, men som samtidigt själva ändå får säga ja eller nej till den presenterade kontrahenten….
  OM ett samhälle alltså önskar sig stabila familjesituationer för det uppväxande släktet, så är kanske detta system ändå alls inte bland de sämsta alternativen…
  Familjer som känner till varandra och som godkänner varandra har nog betydligt större chanser att kunna skapa stabila äktenskapsförhållanden och lägga goda och stabila sociala grunder därigenom också inte minst för barnen, än tvärtom….
  Ds.)
  …..

  Dessa tankegångar skickade jag som en kommentar till Bloggardag, den 15 januari , (samt den första delen under Bloggardags artikel den 6 januari…)…

  En signatur som heter PP kommenterade då med följande kommentar:

  ”Anonym15 januari 2018 17:02
  Önskan att knäcka ägg för att göra omelett har varit stor under några århundraden. Därav hatet mot bl a traditioner, institutioner, kyrka och familj, skräp som ansetts stå i vägen för Utvecklingen. Så visst är söndringen avsiktlig. Ytterst stammar söndringen från den Store Söndraren, Oordningens och Kaos’ tillskyndare. Idag sprider sig söndringen främst genom postmodernism/politisk korrekthet.

  PP”

  Denna kommentar föranledde mig att ytterligare fundera, och det blev då i följande (långa) kommentar:

  ….

  Det kan så vara att en stor söndrare, en oordnings- och en kaos´-framskapare och tillskyndare, kan förklaras varande en yttersta bakomliggande påverkanorsak till söndring och splittring,…och kanske även som en naturlig destruktionskraft…

  Men, men….

  Man kan dock även se att olika ismer, eller även läror, vill användas som verktyg och som propagandaverktyg, när viljor att erövra makt, viljor att plundra, viljor att besegra, att ödelägga, att mörda, att döda, samt viljor att kunna betvinga och att kunna underkuva, vilket är viljor som är djupt liggande drivkrafter inom människonaturen, att då olika läror och ismer, ideologier och religioner blir till propagandametoder som vill användas för att kunna uppnå sådan jordisk, eller sådan världslig, makt och inflytande…

  Sådana viljor till segrar, till framgångar och till makt, det är en psykologi som ligger djupt i människans natur, vilket inte minst alla krig, alla bataljer, alla stridigheter, alla tvister, inte minst då även lärotvister, och alla bråk och alla konflikter, små som stora, vittnar om…

  Alltså en ständig och evig krigföring om makt, om tolkningsföreträde, om inflytande och om kontroll, som förts genom hela den mänskliga historien, och kanske mellan de flesta olika folkstammar och folk som har funnits, och finns, samt mellan olika ideologier, läror, ismer och religioner…….


  När en kristen katolsk inkvisitionsdomstol menade sig vilja kontrollera – rättrogenhet – bland kristna (och kanske särskilt bland ny-konverterade kristna, från tidigare kanske en judendom eller kanske en islam), och när det kunde skapas masshysteriska tillstånd bland befolkningar där det då bedrevs s.k. häxjakter, så krävdes framför allt en förklarande propaganda, en sträng lära, som då innehöll målande beskrivningar av att – det onda – , eller – de onda – behövde bekämpas, varhelst de än kunde antas finnas….

  Man behöver kanske försöka att lära sig att förstå de djupt liggande psykologiska sidor som finns inom människonaturen, (vilket förmodligen var en kunskap som just var välkänd hos både forna tiders folkstammars profeter, deras vise män, deras berättare, deras lagstiftare och deras chamaner, liksom det till vissa delar är känt hos moderna tiders forskare på det område hos människan som kallas för – människans psyke – …), samt också försöka förstå hur dessa sidor hos människan kan manipuleras, samt användas, vid och i direkta krigsframkallande syften….
  ….
  För att få folkmassor, folkstammar eller hela nationer, att vilja kriga så behövs ett defamerande och ett hatuppviglande språk, alltså ett utpekande av de som anses vara fientliga, de som uppfattas vara – de hotfulla, de onda och de farliga – , samt de dumma, de korkade och de elaka – , alltså de som vill definieras som – fiender – ….

  Fiender, som då alltså helst bör utmålas som så hemska, så fula, så onda, så elaka och så vedervärdiga som det bara är möjligt, så att just krigsviljor kan stärkas inom folkstammen….

  Det kallas för krigspropaganda, eller för uppviglingspropaganda, eller för hatuppvigling…. (som kan liknas (psykologiskt) vid vad hejarklackar till t ex ett fotbollslag vill göra, när de ibland vill försöka – bua ut – ett motståndarlag, och som då därmed tror sig om att kunna öka sitt eget lags chanser att vinna…(!)….)…

  (Kanske kan man också se det hojtande, eller det blåsande i basun, det skrikande och det gormande som pågick, enligt bibeltexten, när israeliterna omringade Jerichos murar, och där de slutligen, på den sjunde dagen, när de då skrikande hade vandrat i sex dagar, ett varv varje dag, och på den sjunde dagen då vandrade sju varv runt Jerichos murar, menades ha fått murarna att – rasa- , (genom sina skrik?)…Vem vet…)

  En defamerande propaganda behövs för att ett – hat – ska kunna växa inom en befolkning, (när och om en befolkning alltså skall drivas fram till en vilja att gå till krig), (eller också då när ett idrottslag skall uppeldas fram till bataljen mot motståndarlaget, och till att vilja utkämpa en tävling om en seger över ett sådant motståndarlag?..Det är kanske i princip samma, eller liknande psykologiska mass-folk-rörelse- fenomen?..)…

  Ett krigande och ett kämpande och ett stridande, som då de flesta (män), ofta är mer än glada åt att bedriva, därför att krigande, eller kämpande, stridande, tävlande, mätande och konkurrerande, ju är en oundviklig del av människans (främst då de krigande och stridande männens), natur….

  Om man ser på forna tiders häxjakter, samt på de stora inbördeskrigen både i Frankrike och Ryssland…, (eller de s.k. revolutionerna där…), eller om man ser på både det första och det andra världskriget i Europa, så var en hatuppvigling av folkmassor någonting absolut nödvändigt för att kunna driva igenom dessa händelser…..

  Utan en hatpropaganda riktad mot ländernas kungamakter, tsarmakter, kejsarmakter, eller mot häxor eller mot någon förhatlig gruppering av något slag inom en nation, samt utan löften om s.k. befrielse från förtryck och befrielse från hot, eller utan löften om befrielser för fängslade, så har det nog svårligen kunnat genomföras några häxjakter mot oliktänkande, några inbördeskrig, eller några s.k. revolter och revolutioner, med masshysteri, med massmord och med massdöd i sina släptåg, och kanske heller inte några världskrig….

  Världskrigen, som när de väl var igång, bedrev ju närmast en s.k. – vetenskaplig utrensning- av väldigt, väldigt många männniskor, bara genom själva masskrigandet….
  Men man bedrev också då s.k. utrensningar mot alla som ansågs vara dåliga, onda, sjuka och skadliga för samhället på olika sätt, och som definierades som s.k. – störande element – , eller definerades som – potentiella fiender – , vilka då menades skulle behöva elimineras inom nationerna för att då kunna – rena nationerna- , från det onda, eller från de onda, osv. … eller försvara nationerna mot dem som då troddes, eller menades vara potentiella hot mot nationernas överlevnad….

  Alla dessa masspsykosbeteenden förutsatte och krävde, sedan den s.k. – Upplysningen – , en s.k. – vetenskaplig (psykologisk och intrikat..) hatpropaganda – …
  ….

  Samtidigt kanske denna s.k. vetenskapliga hatpropaganda ändå skulle kunna liknas vid den slags – religiösa hatpropaganda – , som bedrevs för att uppvigla pöblar vid häxjakter, vid inkvisitioner, eller vid revolter och inbördeskrig av olika dignitet, (även om sådan hatuppvigling då ville kallas för att vara just – religiös hatuppvigling – , eller kallas och anses för att vara en form av – troskamp – , eller – kamp för den rena kristna tron, (eller kommunistiska, nazistiska, judiska, muslimska, feministiska osv., läran.. ), eller liknande….)….

  De som satt som fångar i Frankrike, eller i Ryssland, dvs., mördare, rånare, tjuvar och banditer, menades då revolterna kunna – befria – (t ex då från fängelset Bastiljen, eller från fängelse i Ryssland…), samt att alla andra förtryckta, fångna, ofria och tyngda av bördor och slit då menades också kunna bli s.k. – befriade – , (OM endast en förhatlig kungamaktsfär, eller om endast onda förtryckare, om endast onda häxor, eller om enbart elaka och giriga kapitalister osv., då kunde bekämpas, samt om vissa grupper inom folkstammen, eller inom samhället, då bara kunde – undanröjas – , genom att sättas i arbetsläger, eller genom att dödas – ), DÅ skulle ett lycksaligt samhälle, med frihetliga, jämlika människor, och med saliga förhållanden och tillstånd för alla, kunna framskapas i t ex då ett lyckligt och s.k. kamratligt och s.k. jämlikt kommunistiskt jordiskt världsrike… ..

  Jo, jo…

  Alla krigföringar som har förts genom historiens gång har nog inte alls varit möjliga utan just en utstuderad hatpropaganda…

  Där har då mer eller mindre teatrala halshuggningar på löpande band mitt på torgen med en applåderande publik kunnat pågå, eller offentliga bränningar av levande människor vid häxjakter, samt massmord, massinterneringar i arbetsläger och i dödsläger, samt alla andra former av utrensningar av det s.k. onda, eller de s.k. onda, inklusive då lönnmord samt giftmord och alla andra former av hämndmord, eller strategiska politiska mord osv., …

  De krigiska och mördande och dödande historiska händelseförloppen, som har funnits kanske inom varje nationsbildning eller folkstam som har funnits, har kanske ändå i själva verket alltid handlat om rena och skära s.k. – maktkamper – , eller – maktstrider – , trots att man alltså velat använda sig av ismer, läror, religioner och ideologier, eller heliga lagar, som just motivationsskapande propaganda för själva striden……..

  ….

  I det gamla Romerska Imperiet fanns det ju – jungfrur – placerade i ett tempel, som fungerade som ledstjärnor till de krigande männen…

  Alltså det var unga kvinnor som var jungfrur vilka då antogs kunna utföra rena böner i templet till Gudarna, som Guden, eller Gudarna då antogs vilja lyssna till, och vilka då i sin tur menades kunna ge soldaterna framgångar och segrar i deras krigföringar…

  Det var alltså unga oskulder, unga flickor, s.k. – Vestaler – , som då valde att inte gifta sig, utan att som just jungfrur då bo i templen, i Gudinnan Vestas tempel….

  Dessa unga oskulder, unga jungfrur, menades, och antogs, då skulle kunna beskydda, värna, leda och inspirera soldaterna till segrar genom sina – rena – böner till Gudarna….
  ….
  Vestalerna, – de orörda jungfrurna – , ansågs vara i besittning av det renhjärtade i sina böner, som då antogs krävas för att Gudarna skulle vilja lyssna till deras böner, vilka då i sin tur skulle ge krigarna inspiration och krafter, från Gudarna, till att kunna besegra fiendestammar i krigen…………

  Detta pyskologiska fenomen, där unga krigarmän blir inspirerade till storslagna segrar av just – jungfrur – , alltså av oskulder och av s.k. – orörda flickor – , det finns även inom en kristendom….

  (Där är det då en Jungfru Maria som menas kunna föda fram en – Kristus – , dvs., en – Segrare – , en – Vinnare – , en som – Övervinner Hela Världen – …
  Dvs., jungfruligheten hos Moder Maria, menades då kunna föda fram (psykologiskt) – En Gudomlig Son – ….
  Vad gäller då Jesus, såsom – Son till Maria, Jungfrun – , som då pga av en jungfrulig status då menas vara en – Gudomlig Son – , så beskrivs ju Han Själv säga att – Hans Rike är ett Rike som -icke är av Denna Världen – …
  Detta vilket då kanske kan beskrivas vara som just en s.k.- Himmelsk Seger – , och inte ses som någon egentlig – jordisk seger – över något egentligt – jordiskt rike- , alls….(På ett sådant vis som kanske då en Messias, eller en Kristus, inom t ex en judendom, eller även då t ex inom en islam, mer kanske menas ska kunna komma att – regera – över just ett – jordiskt rike – …..Vem vet..)…

  Även inom andra läror, t ex inom en islam, finns det också då jungfrur som inspiratörer för de kämpande, de stridande och de krigande männen…Alltså oskulder, som då menas och antas finnas i – Det Himmelska – och vilka då menas ska komma att givas som belöning till de kämpar som då dött i strid och i trohet för – Den Barmhäritge och Den Medlidsamme – Guden, alltså för Allah….

  Detta (psykologiska) fenomen, i det manliga psyket, menas då vara någonting som är (just psykologiskt), inspirerande för just krigare, som då menas strida, kämpa och kriga för sin tro, samt också då för alla former av tävlande och kämpande bland soldatmän, eller kanske då även bland idrottare, som ju alla önskar sig – segrar – , framför nederlag, i alla sammanhang, formationer och slag…

  Det menas då vara det rena, det hela och det oförstörda, alltså det jungfruliga, som blir det högsta ideal som då kan mana krigare och kämpare av alla de slag, till att gå framåt och till att vilja utkämpa och övervinna svårigheter, motgångar och motstånd, att alltså vilja övervinna, vilja segra, och då just för de s.k. – rena jungfrurnas – skull…..

  Detta fenomen, som då verkar fungera som en (psykologisk) inspirationskälla för krigarmän av alla de slag, kanske i alla tider, där just unga kvinnor inspirerar män, samt manar män till att vilja utföra – stordåd – , till att vilja vinna segrar, till att vilja bli världsmästare, till att vilja – bli som gudar – , osv., et cetera, det är ett mycket intressant (psykologiskt) fenomen….

  (Jämför också det s.k. riddaridealet, att – Rädda och skydda jungfrun – , genom att då döda det onda, genom att besegra eller döda det som är hotande, eller genom att tillintetgöra fienden, alltså genom att döda den – hotfulla draken -, osv., et cetera…)…

  Men, det finns alltså en öm punkt kring detta psykologiska fenomen (om jungfrulighet, och om unga kvinnors renhet, om deras trohet, som en inspirationskälla för män, för soldater, för krigare och för kämpar osv., ……), och den ömma punkten handlar om att folkstammar och språkstammar, ja, hela nationer, kan bekämpas genom att deras unga, jungfruliga, flickor och kvinnor, då vill besudlas, vill orenas, vill smädas och vill kränkas, som en ren och skär stridshandling från fientliga folkstammar, vid krigsutbrott av olika slag….

  OM man alltså skulle vilja besegra en fiendestam, eller någon fiendenation, utan att öppet och direkt vilja behöva bedriva fysisk krigföring med fysiska vapen, men ändå vilja kunna besegra en fiendestam, helst då kanske genast, men i värsta fall kanske inom endast några få generationer, så skulle man då endast behöva degradera, eller skända, besudla eller baktala, folkstammens, eller nationens, unga flickor och kvinnor….

  Genom att grovt defamera dem och förstöra deras – goda rykte – , kanske genom att plantera falska utsagor om dem, eller genom att förleda dem och förvirra dem på olika sätt, kanske våldta dem och därmed orena dem, att alltså då alltså stjäla deras jungfrulighet – , eller stjäla deras – orördhet – , dvs., stjäla deras renhet och därigenom deras helhet, eller deras helighet, så är det en säker väg att gå för att kunna besegra stammen……

  Ty, vad riskerar att hända inom en folkstam vars unga kvinnor blir skändade? (Vad riskerar att kunna hända på ett psykologiskt plan hos stridande och kämpande män i en folkstam som blir attackerad, (genom att stammens unga flickor eller kvinnor då blir attackerade, förledda eller skändade…)….

  Om männens döttrar, systrar och deras unga och ogifta kvinnor, blir skändade genom att bli beskrivna som horor, eller genom att bli porträtterade som varande otrogna, som varande orena, som varande besudlade eller som varande fula, dumma, korkade och oattraktiva, vad kan då hända, på ett psykologiskt plan, hos männen i en sådan folkstam, vars unga jungfrur då blir angripna och attackerade på ett sådant sätt?…

  Det är frågan……

  Att då, i krigiskt och bekämpande syfte mot en fiendestam eller fiendenation, alltså fullt medvetet försöka mana de unga flickorna att vara otrogna, eller att eftersträva otrohet, eller till orenhet genom trolöshet, det medför då att ett sådant krigiskt förfarande mot en fiendestam få mycket allvarliga konsekvenser hos männen i folkstammen, eller i nationen, och det kan riskera stammens sönderfall inom endast en eller några generationer…..

  Att alltså bekriga en fiendestam genom att förleda dess unga flickor och kanske leda dem till en självmedveten kroppsfixering, få dem att ställa upp i skönhetstävlingar eller i modetävlingar där de då kanske nästan halvnakna poserar för att bedömas av en jury….Eller också kanske mana dem till en sexfixering genom en s.k. sexundervisning eller genom en s.k. sexualupplysning, det riskerar att kunna medföra mycket allvarliga konsekvenser för folkstammens män och deras förmågor att kunna inspireras av sin egen folkstams kvinnor, och i en förlängning riskeras då överlevnadsmöjligheterna för stammen …..

  Kanske kan det föras in droger och alkohol till fiendestammen, och kalla det hela för befrielse….
  Eller kanske kan man kalla det hela för – rättvis jämställdhet i förhållande till pojkar och män – , eller kalla det hela för – rättvist likavärde med pojkar och män- , osv. ….

  Eller helt enkelt kan man kanske kalla hela krigsstrategin, genom propagandan, sammantaget, då för att vara en s.k. upplysande och en befriande s.k. – modernism- …….

  Eller, helt enkelt kalla det hela för att vara en s.k. – upplyst – feminism – , som då unga flickor och kvinnor i en fiendestam då förhoppningsvis tror att de måste anamma, om de vill anse sig själva för att vara moderna och upplysta…..

  Vem vet………

  Men, men, inom endast ett par, tre eller fyra generationer, så har man då kunnat framskapa ett degenerat samhälle, med degenererade män, med degenererade och söndriga familjer, och med degenererade, mållösa, viljelösa och uppgivna medborgare som då alldeles själva sakta men säkert tar död på sig själva och på varandra…

  En fiendestam som då alltså själv blir ovillig att strida, ovillig att kämpa för sig själva och för varandra som folkstam, eller som nation, och istället blir bärare av hat och förakt för sig själva och varandra…

  En sådan folkstam eller språkstam, kan då därmed anses för att vara besegrad…

  Att på ett sådant krigande sätt, besegra en fiendestam, eller en fiendenation, och bekämpa den utan några som helst egentliga fysiska vapen i form av kulsprutor eller bomber, utan endast då med hjälp av just propagandavapen, och genom att förföra de unga flickorna och kvinnorna, det får man då kanske säga är psykologiskt insiktsfulla, samt snillrika krigstaktiker…..

  ….

  Sådan psykologisk kunskap om människan som varelse, sådan psykologisk kunskap om pojkar och män, om krigare och soldater, samt om flickor och kvinnor, samt om deras psykologiska svagheter, behövs nog, om man framgångsrikt och också grundligt, men samtidigt kanske nästan omärkligt och utan några direkt synliga vapen, ska kunna besegra en fiendestam….

  Att en fiendestam då inte själv märker det hela, det kan medföra att man alltså kan besegra ett fiendefolk, samt besegra fiendenationer vid behov, utan att behöva en hel militär armé för den saken…

  Kanske behövs endast s.k. spejare, eller s.k. påverkansagenter, eller kanske så behövs endast s.k. propagandister, eller även då hela propagandaministärer, för den saken?… ……

  Predikningar och propaganda, som också vill kallas för upplysning, har likheter med varandra, och människan är som s.k. flockdjur ganska så lättpåverkad….

  Om bara s.k. auktoritativa förebilder, eller ledande personligheter, som en folkmassa då vill låta sig påverkas av, och också följa, först predikar, så följer just lätt en folkmassa efter….(även om en folkstam eller en nation då är aningslös och förblindad, kanske leds den ändå fram till sin egen framtida undergång, av fientliga spejare eller av fientliga propagandister av olika slag, i olika former, olika sorter och i olika förklädnader….)…

  Man kan då kanske relativt enkelt, genom endast effektiv, bortkollrande och hjärntvättande av de unga, och särskilt de unga kvinnorna, samt med hjälp av psykologisk och subtil propaganda få hela folkstammar och hela nationer att alldeles själva steg för steg, obönhörligen vandra mot sin egen död, sin egen undergång och sin egen självförstörelse…..

  Som förblindade lämmeltåg, som kollektivt rusar ut över bergstup och omkommer…..

  …..
  OM folkstammar, språkstammar och folk, eller nationer, inte är vakna och allerta alltså….

  S.k. – sovande folkstammar – , eller s.k. – sovande nationer – , eller s.k. psykologiskt omedvetna folkstammar, folk och nationer, som då kanske är alltför fokuserade på både teknik och ett materialistiskt synsett på människan, de bär kanske inom sig stora risker att kunna utplåna sig själva på endast några få generationer om de inte ser till att värna de unga flickorna och kvinnorna inom stammen….

 3. JBEducareMM Says:

  Ber om ursäkt för längden på texten. Den var inte menad att skickas, men min dator hade kollapsat, och jag kunde inte spara texten och visste inte vad jag skulle ta mig till…..

  Tack Tommy Hansson för publiceringen. Därigenom kunde jag spara min text….

  Datorer gör mig stressad. Begriper mig inte på dem. Kan alldeles för lite om allt kring bloggar, facebook, gmailkonton, yahookonton, m.m. m.m….Skulle behöva gå en grundundervisning i allt, så det sjunger om det…

  V. h.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: