Var kommer alla dessa knäppgökar ifrån?

Ibland undrar man på ren svenska var alla knäppgökar med sina idiotier kommer ifrån. För att visa vad jag menar tänkte jag anföra några exempel som figurerat i media under senare tid.

Moma Merzi i fotbollsdress. Foto: Hällaryds IF

Först ut får bli Moma Merzi, en tjänsteman i Sölvesborgs kommun, som sagt upp sig från sin tjänst på kommunens näringslivskontor. Orsak: Sverigedemokraterna (SD) ingår i kommunstyret med Louise Erixon som partiets första kommunstyrelseordförande någonsin. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=7098411

Merzi citeras på följande sätt angående sitt beslut: ”Det var ett ganska enkelt val. De vill ju inte ens att jag ska vara i Sverige.”

Moma Merzi tycks alltså hysa den gravt felaktiga föreställningen att SD vill utvisa alla personer med invandrarbakgrund ur landet. Jag kan lugna Merzi med att han inte behöver oroa sig såvida han inte saknar legala skäl att vistas i Sverige. Moma Merzi är för övrigt socialdemokrat samt fotbollsspelare i Hällaryds IF.

Nästa exempel i min uppräkning är Henrik Theorin, som är rektor vid grundskolan Hagaskolan i Umeå. Denne dök en dag upp på sin skola iförd klänning. Syfte: han ville bryta den så kallade klädnormen. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WLz2OL/rektorn-henrik-bar-klanning-i-skolan–for-att-bryta-kladnormer

”Skolans uppdrag ligger däri att prata värdegrund och visa elever att allt är möjligt”, uppges Theorin säga för att motivera sitt sannolikt tillfälliga klädval.

Jag vill dock hävda att rektor Theorin har fel. Skolans ”uppdrag” är knappast att ”prata värdegrund” utan att bibringa eleverna grundläggande kunskaper och färdigheter som de har användning för i sin fortsatta tillvaro. Dit hör enligt min enkla mening inte transvestism. Henrik Theorin förefaller ägna sig åt idiotier inte bara i theorin utan också i praktiken.

Liberalernas nybakade riksdagsledamot Joar Forssell är given på denna lista över veckans idiotier. Forsell, som är 25 år gammal och ordförande i Liberala ungdomsförbundet (LUF), föreslår i en riksdagsmotion med bland annat följande motivering att Sverige skall bli en delstat i vad han kallar ”Europas förenta stater”:

”Enskilda länders regeringar får mindre makt över det dagliga arbetet och att vi i stället stärker EU-parlamentets inflytande och gör det till ett parlament med två kammare.” https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/_H602389

Liberalerna gick till val på att EU skulle få större inflytande i Sverige, en åsikt som är djupt förankrad i detta parti. Birgitta Ohlsson, en av Forssells företrädare som LUF-ordförande, ville på sin tid ”avskaffa Sverige” och göra upp räkningen med nationalstaten som företeelse..

Rektor Klänning – Henrik Theorin. Foto: Nyheter idag

Josefin Meissner blev så förtörnad över att en tunnelbaneförare på röda linjen i Stockholm i ett utrop varnade sina passagerare för ficktjuvar att hon anmälde händelsen till SL och skulle gå vidare med en polisanmälan för rasism. https://nyheteridag.se/varnade-for-ficktjuvar-anmals-for-rasism/

Utroparen har enligt Meissner ”pekat ut en viss grupp” som ficktjuvar: ”Och jag tänkte ju på en gång att det handlade om tiggare”, citeras hon. Sist jag kollade utgör dock inte tiggare någon ”ras”.

Till skillnad från Meissner menar jag nog att utroparen bör få beröm och inte bannor på grund av omtanken om sina passagerare. Josefin Meissner är till yrket sekreterare vid en advokatbyrå.

I debattinlägg i ett antal tidningar kräver Per-Anders Jande och Jonas Norberg från det så kallade Svensk mat- och miljöinformation, med hänvisning till FNs klimatpanels senaste rapport, att köttätande i skolorna inte skall ”normaliseras”. https://www.karlskogatidning.se/2018/10/23/normalisera-inte-kottatande/

”Genom att ha vegomat som standard i skolor och förskolor kan kommunerna göra stor skillnad direkt, samtidigt som de lär eleverna om hur man äter hållbart och hälsosamt.”

Det framgår av inlägget att de är emot all form av djurhållning då detta anges vara dåligt för klimatet. Alla dessa fisande kor som pruttar ut koldioxider i atmosfären, ni vet. Argumentet att inte ”normalisera” köttätande är förstås inget annat än patetiskt – köttätande har varit normalt bland människor sedan jägar-, fiskar- och samlarsamhället som på våra breddgrader rådde för vid pass 6000 år sedan. Jande och Norberg har nog aldrig hört talas om kostcirkeln.

Joar Forssell (L) vill att Sverige skall bli en delstat i EU. Foto: Riksdagen

Slutligen tvekar jag inte att kalla Kärrbackens förskolas i Motala beslut att stoppa det traditionella Lucia-firandet för idioti. Enligt förskolechefen Anna Karmskog är beslutet taget inom ramen för skollagens bestämmelser gällande ”diskriminering och kränkande behandling”. https://lararnastidning.se/forskola-stoppar-luciafirande/

Enligt Karmskog är det också olämpligt ur ett ”genusperspektiv” att barnen tågar på rad i ett Lucia-tåg samt att barnen kan bli skrämda av nervösa. Lucia-bojkotten har retat upp många föräldrar men får stöd av Expressens bisarre krönikör Alex Schulman, som tycker beslutet är helt rimligt samt hoppas att det sprider sig vidare. https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/helt-rimligt-hoppas-forbudet-mot-luciataget-sprids-vidare-/

 

 

 

 

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Var kommer alla dessa knäppgökar ifrån?”

 1. educaremm Says:

  Om man inte ser, trots allt konstaterande, att en globaliseringsvilja har pågått mycket, mycket länge, och om man fortfarande vill anklaga etablissemang både de politiska och övriga för inkompetens, för handlingsförlamning, för svaghet och ryggradslöshet osv., så verkar man onekligen både vilja blunda för, samt ignorera, eller rent av vilja glömma bort, själva den europeiska, och också den svenska, historiens händelseförlopp?

  Man verkar vilja glömma bort att vedervärdiga krig har förts, att kungar, adel och ledargarnityrerer, samt borgerliga värderingar, särskilt kristna sådana, tidigare har mördats och halshuggits, och fortgår att dödas eller tillintetgöras, på löpande band?

  Om inte dessa krigiska och brutala händelseförlopp har kunnat skapa fram, eller kunnat lägga en ideologisk grund för, viljor att vandra i komplett motsatta riktningar till de tidigare, före krigen rådande, dvs.,viljor att vandra i en total anti-nationell riktning, samt också i total anti-konservativ riktning, samt i en uttalad riktning som är alltmer solidarisk och sympatisk med en över alla nationalstater makt, en globalism, så vill man kanske blunda i ren desperation, eller också tycker man att det är steg åt ett fullkomligt rätta, oundvikliga och korrekta riktningar?

  En globalistisk ism är representerad och understödd BÅDE av en världsomspännande kommunism, samt en lika världsomspännande neo-liberalism, eller med en s.k. progressivism med ett alltmer internationaliserat näringsliv, som i sig möter alltmer konkurrens över hela världen.
  Vill man försöka att blunda inför dessa verkligheter, eller försöka förneka själva historien och också utgången av t ex andra världskriget, så gör man kanske sig själv en otjänst?

  Det kan antas att man då helt sonika, och mer eller mindre sorgligt och förblindat nostaligiskt, vill försöka att vrida tiden bakåt?

  Om t ex inte en kristendom efter alla mordhärjningar av präster i Sovjet fick sig en näsbränna och en läxa, som i sin tur kunnat lägga en grund till de viljor till förändring, eller viljor till s.k. nytänkande, tillsammans då med ett omfamnande av allt övrigt – nytt, globaliserat och modernt – , (de Nya Moderaterna, den Nya Världen, det Nya Moderna Sverige, det Humanitära Sverige osv…), så vore det nästan som att vilja fullkomligt förneka historiska händelseförlopp och deras påverkan?

  Eller det vore som att vilja förneka att människor påverkas av både verkliga historiska händelseförlopp, likväl som av propagandistisk underhållning, av tekniska genombrott, av nya kommunikationstraditioner, samt av direkt propaganda?

  Att inse en maktlöshet när maktlöshet är en verklighet för de flesta nationalstaterna i Euroap, det är kanske inte alltid så roligt, men kan vara behövligt för att få syn på t ex komplexa, eller rent av obegripliga, politiska händelseförlopp, och övriga saker och ting som verkar svårförståeliga, i ett mer sansat, eller oförvånande, perspektiv?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: