Varför ljuger Ingrid Lomfors?

Ingrid Lomfors: ”Det finns ingen inhemsk svensk kultur.”

Varför ljuger Ingrid Lomfors?

Det blir den naturliga frågan när man tar del av ett meningsutbyte mellan Lomfors och KD-ledaren Ebba Busch Thor nyligen.

Busch-Thor fastslår rubrikvis i en debattartikel i Aftonbladet den 27 december: ”Jo, det finns visst svenska traditioner”. KD-ledaren polemiserar mot sådana som påstår att det inte finns någon svensk kultur och svenska traditioner. https://www.aftonbladet.se/debatt/a/5V7e06/jo-det-finns-visst-svenska-traditioner

Bland dessa finns den judisk-svenska forskaren Ingrid Lomfors, född 1957, som vid konferensen ”Sverige tillsammans” i Stockholm den 12 oktober 2015 i sin strävan att belysa invandringen till Sverige förde fram tesen: ”Det finns ingen inhemsk svensk kultur.”

Ebba Busch Thor påtalar detta och exemplifierar vidare med Mona Sahlins (S) famösa uttalande i en intervju med tidskriften Euroturk 2002 om att invandrarkulturen är överlägsen svensk kultur: ”Vi har midsommarafton och sådana ´töntiga´ saker.” https://sv.wikiquote.org/wiki/Mona_Sahlin

Ingrid Lomfors förnekar emellertid i ett genmäle till Ebba Busch Thor den 29 december att hon skulle ha sagt det Ebba hävdar att hon sagt. I artikelrubriken hävdas att ”Ebba Busch Thor sällar sig till nättrollen.” Lomfors: ”Jag har aldrig hävdat att det inte finns någon inhemsk svensk kultur´.” https://www.aftonbladet.se/debatt/a/qnl0gg/ebba-busch-thor-sallar-sig-till-nattrollen

Ingrid Lomfors meddelar istället att det hon sagt är följande: ”Föreställningen om att det skulle finnas en enhetlig inhemsk kultur som går tillbaka till urminnes tider, den bygger inte på fakta.” Det är riktigt att Ingrid Lomfors ordagrant uttryckt sig just så. Det innebär alls icke att Ebba Busch Thor är ute i ogjort väder. Tvärtom.

Mona Sahlin: ”Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”

Ty på en overhead-bild som fanns bakom Lomfors när hon framförde sitt budskap vid konferensen 2015 anges hennes tre huvudpunkter: 1. Invandring är inget nytt. 2. Vi är alla en konsekvens av invandring. 3. Det finns ingen inhemsk svensk kultur.

”Det finns ingen inhemsksvensk kultur” lyder således Lomfors egen sammanfattning av sitt budskap om den svenska kulturen. Alltså precis det hon nu hävdar att hon aldrig sagt. Detta påpekar också Ebba Busch Thor i en slutreplik till Ingrid Lomfors. Möjligen kan man kritisera Ebba för att hon kommer sent ut på banan i sitt försvar av våra svenska traditioner – trots allt är det här vad SD hävdat i alla år – men bättre sent än alltid. https://www.aftonbladet.se/debatt/a/qnljVE/ni-viftar-undan-vara-traditioner-for-latt

Jag kan inte se annat än att Ingrid Lomfors ljuger rätt av. Varför vet hon bäst själv. Jag skrev i ett blogginlägg om hennes insats vid den av statsminister Stefan Löfven sammankallade konferensen att Ingrid Lomfors är förbrukad som forskare. Hennes lögner och fräcka påstående om Ebba Busch Thor som ett av ”nättrollen” bekräftar den slutsatsen. https://tommyhansson.wordpress.com/2015/10/13/efter-klavertrampet-om-svensk-kultur-lomfors-ar-forbrukad-som-forskare/

Slutligen kanske mina läsare kan ha intresse att ta del av min egen definition av svensk kultur. Det är den mix av inhemska och utifrån kommande seder, bruk och traditioner som tillsammans bildar det som i dag kan kallas den svenska kulturen. En kultur som vi skall vara stolta över och rädda om!

 

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 kommentarer på “Varför ljuger Ingrid Lomfors?”

 1. Robert Harr Says:

  Tar du inte lite väl mycket nu Tommy och märker ord mer än vad som är rimligt? Det är väl rätt tydligt att det mest handlar om vilken tidsaspekt man lägger på det hela. Nya intryck och sedvänjor kommer till Sverige från utlandet, via invandring eller på annat sätt. Gradvis plockas detta upp och blir en del av svensk kultur. Det som – enligt dig – var nått som skulle motarbetas är ett antal år senare en del av en Svenska kulturen som vi skall skydda och vara rädd om. Sen tycker jag man ska vara försiktig med att påstå att någon är ”förbrukad”. Vad jag kan se har du inga belägg för det.

 2. Tommy Hansson Says:

  Nej, jag tycker faktiskt inte det. Lånar man ut sig till nationsupplösande regeringspropaganda och dessutom buntar ihop folk som har alldeles rätt i sin kritik med ”nättroll”, då har man som jag ser det gjort sig förtjänt av den kritik jag riktar mot Lomfors.

 3. Blot-Sven Says:

  Vill minnas att Alexander Solsjenitsyn en gång skrev om att det är meningslöst att fråga sig varför en cancercell växer. Den gör det för att den måste. Den är programmerad till detta.
  Lika meningslöst anser jag det är att ställa frågan varför kulturmarxister ljuger och desinformerar. De gör det för att behålla sin åsiktshegemoni i den offentliga debatten. De har dragit den i och för sig riktiga slutsatsen att det pågår ett kulturkrig där ett förestående paradigmskifte hotar deras maktpositioner. Då är vilka medel som helst tillåtna. Det har vi sett otaliga exempel på under lång tid. De tillämpar en jesuitmoral där ändamålen helgar medlen.

 4. Tommy Hansson Says:

  Jo, det är nog riktigt. Min fråga är mest retorisk.

 5. Robert Harr Says:

  Nu tar du i igen så det förslår Tommy. Lånar ut sig till ”nationsupplösande regeringspropaganda” är väldigt starka ord som jag hur mycket jag än söker inte hittar något som helst belägg för. Du får gärna exemplifiera vad du menar med det.

 6. Tommy Hansson Says:

  Konferensen som Lomfors deltog i 2015, ”Sverige tillsammans”, kan enligt min mening betecknas som det. Globalistisk propaganda för att det egentligen inte finns något svenskt eller några svenskar i egentlig mening. Tycker inte det är att ta i särskilt mycket, bara att kalla en spade för just en spade..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: