Är klimat-Gretas smekmånad på väg att ta slut?

Är Greta Thunbergs smekmånad med den internationella opinionen på väg att ta slut?

Är Greta Thunbergs smekmånad med den internationella opinionen på väg att ta slut? Det faktum att hon inte är välkommen att tala inför Europaparlamentets (EP) plenum nästa vecka skulle kunna tyda på det. https://www.europaportalen.se/content/greta-thunberg-inte-valkommen-till-eus-plenum

När klimat-Greta besöker Europaparlamentet nästa vecka är det meningen att hon skall tala inför dess miljöutskott. Tala och tala. Det lär väl bli som det varit hittills: några käcka fraser om att klimatet inte kan vänta, att vi måste sluta flyga och att vi ständigt måste gå omkring och oroa oss för världens undergång.

Däremot tillåts hon inte vända sig till det församlade parlamentets plenum med dess över 700 medlemmar trots att tre vänsterinriktade/gröna parlamentariska grupper hade velat se henne göra det..

En företrädare för den konservativa gruppen EuropeIska folkpartiet (EPP) i EP förklarar det så, att endast representanter för stater och regeringar får tala inför det församlade parlamentet. Tom Vandendriessche från den nationalistiska partigruppen Nationernas och friheternas Europa (ENF) spädde vid en presskonferens på med:

Vi har fler än 700 EU-parlamentariker som ska debattera politik, så vi behöver inte en klimat-Messias, även om hon är 16 år. https://sv.wikipedia.org/wiki/Gruppen_Nationernas_och_friheternas_Europa

 

Tom Vandendriessche: ”Vi behöver ingen klimat-Messias, även om hon är 16 år.”

Jag har en känsla av att vår hårt stylade. lillgamla klimat-Pippi med sina långa flätor börjar stå rätt många seriösa aktörer upp i halsen, låt vara att alla inte är lika frispråkiga som Tom Vandendriessche från belgiska Vlaams Belang. Nu blir det bara EPs miljöutskott som tvingas lyssna på hennes inlärda, snusförnuftiga klyschor.

Innan Gretas smekmånad är över väntar dock, enligt henne själv i alla fall, en audiens hos påven Franciskus som gjort sig beryktad för att alltid haka på de senaste trenderna i tiden. https://www.dagen.se/nyheter/nu-har-paven-bokat-tid-med-klimatkampen-greta-1.1461842?paywall=true

Explore posts in the same categories: Klimatpolitik

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “Är klimat-Gretas smekmånad på väg att ta slut?”

 1. Stefan Says:

  Fy fan så löjlig du är. Det är väl Skitbra att ungdomar engagerar sig. Finns ingen anledning att nån som du som aldrig gjort något ska göra dig löjlig över dom.
  Skaffa dig ett jobb i stället.

  • Tommy Hansson Says:

   Beror väl litet på vad man engagerar sig för eller mot. Sprida panik på lösa grunder tycker jag inte är en speciellt lyckad sysselsättning. För din information kan jag berätta att jag arbetat ett helt yrkesliv och fortsätter göra det även efter pensionen.


  • Många gör fel i den här diskursen. Elitens utnyttjande av barnet och sakinnehållet ska angripas, inte barnet självt. Greta är enormt duktig. Hon har t.o.m. lyckats flytta fokus en aning. Jag har stora förhoppningar om Greta. Bli inte förvånade om hon krossar klimatalarmismen i slutändan!

   • Tommy Hansson Says:

    Det får du naturligtvis tycka. Jag är mera skeptisk.


   • Skepticism utesluter inte att vi tror och förväntar oss barnens framtida förmåga att läsa vetenskapsteori och bli mer sanna mot sig själva och andra.
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/
    http://vetenskapsteori.se/

    Våra förväntingar på dem påverkar dem, men förhalva befolkningen är den mer inuitiva biten viktigare än den kalla skeptiska logiken. Det har sannolikt en biologisk förklaring, tror jag, som vi rimligen bör ta hänsyn till när vi kommunierar.

    Samtidigt ser jag stor rationalitet hos Greta, måste jag säga. En imponerande rationalitet för en så ung människa. Även om hon fortfarande är helt såld på klimatbluffen från eliten, så har hon tagit upp fler viktiga saker som jämlikhet, politikernas lögner och passivitet etc. etc.

  • weasel Says:

   ,@Stefan :

   Ja, det är bra att ungdomar engagerar sig.
   Det som är mindre bra är när ungdomar skolkar från skolan för att rädda klimatet.
   Det är ungefär lika konstruktivt och logiskt som om jag skulle …sjukskriva mig från jobbet i stockholm för att stoppa ett vulkanutbrott på Island.
   Och det som absolut inte är bra är att vuxna människor skrämmer livet ur sina egna och andras barn genom att slå i dom att jorden ska gå under om 10 år.

   Och när det gäller den där sektledaren Greta , som miljontals människor verkar betrakta som en vis och upplyst profet som har lösningen på miljöförstöring och klimatförändringar ;
   Kan du nämna tre (3 )stycken konkreta åtgärder som Greta har föreslagit för att komma till rätta med det som Greta betraktar som ett problem ?

   ( Och Nej, ”Skolka från skolan” och ”Lyssna på barnen” och ”börja ta ansvar” räknas INTE som ”konkreta åtgärder” )


 2. Teorin om den globala uppvärmningen är en stor bluff.Och om det kommer att bli 1-2 grader varmare så Tack tack!Däremot bör man stoppa luftföroreningarna och genom att koppla ihop detta med den sk globala uppvärmningen har man lyckats sprida läran.

 3. Stefan Says:

  Att en 16 åring som ser ut som 12 får sånt medialt genomslag beror sannolikt på en rejäl organisation med en hemlig agenda. Hon borde gå i skolan istället för miljötrams

 4. Blot-Sven Says:

  Hon är säkert ärlig och uppriktig i sitt engagemang. Men tydligen har hon diagnosen Asperger vilket bland annat leder till att man ser världen i svart/vitt. Detta har säkert bidragit till hennes framgångar i systemmedia.

 5. Tommy Hansson Says:

  Jo, det är hon säkert. De som borde skämmas är hennes föräldrar och andra som utnyttjar henne till bristningsgränser för att få ut det falska klimatevangeliet.


 6. […] Jag undrade i ett blogginlägg i våras om Greta Thunbergs smekmånad med politiker, media och allmänhet kanske var på väg att ta slut. https://tommyhansson.wordpress.com/2019/04/12/ar-klimat-gretas-smekmanad-pa-vag-att-ta-slut/ […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: