Anders Fogh Rasmussen sågar det extrema Sverige: ”Svenskarna har blivit tokiga”

Anders Fogh Rasmussen anser att vi svenskar blivit tokiga med vår politiska korrekthet.

Svenskene har gått av hengslene med politisk korrekthet (ungefär: ”Svenskarna har blivit tokiga med sin politiska korrekthet”). https://denkorteavis.dk/2019/nu-anders-fogh-rasmussen-sverige-er-ude-af-kontrol-takket-vaere-politisk-korrekthed/

Så valde den tidigare danske statsministern och NATO-chefen Anders Fogh Rasmussen att beskriva tillståndet i Sverige då han, i samband med en konferens i Norge, intervjuades av nättidningen Ökonomi. Hela citatet om Sverige lyder:

Svenskarna har blivit tokiga med sin politiska korrekthet. Det är ren galenskap. De har valt en farlig strategi i att isolera Sverigedemokraterna. Vi gjorde det motsatta i Danmark med Dansk Folkeparti. Min tanke är att inkludera alla demokratiska krafter in i förhandlingar och inkludera dem. Därmed blir de mer ansvarsfulla och parlamentariska partier. Det har vi sett hända i Danmark. Det svenskarna gör är helt fel.

Anders Fogh Rasmussen, född 1953, var 2001-09 statsminister i Danmark representerande det liberalkonservativa partiet Venstre. 2009-14 var han generalsekreterare i den västliga försvarsalliansen NATO. Fogh Rasmussen har till skillnad från så gott som alla ledande svenska politiker en akademisk examen (från universitetet i Aarhus). https://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Fogh_Rasmussen

Det är först är på senare tid som Kristdemokraterna släppt litet på sin tidigare aversion mot Sverigedemokraterna. I några sydsvenska kommuner delar även SD och Moderaterna på kommunstyret. I det stora hela förblir dock motståndet mot det Sverige-vänliga partiet, främst av känslomässiga skäl, tämligen kompakt. Att vara emot SD anses på många håll vara viktigare än att ta itu med de överhängande samhällsproblemen.

Det är långt ifrån endast Anders Fogh Rasmussen som anser att Sverige helt förlorat kontrollen över den skenande politiska korrektheten. Den förre NATO-chefens synsätt är vanligt förekommande i de övriga tre nordiska länderna. Aftonbladets utrikesmedarbetare Wolfgang Hansson har den 17 augusti 2018 sammanfattat detta på följande sätt: ”I Sverige betraktar vi oss gärna som ett politiskt framsynt, modernt och öppet land i mittfåran. Men i övriga Nordens ögon är Sverige extremt och ett avskräckande exempel.” https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ngj7Bx/har-ar-sverige-ett-avskrackande-exempel

SDs Jimmie Åkesson och Dansk Folkepartis tidigare ledare Pia Kjaersgaard.

Det enda Sveriges riksdagspartier är helt överens om är att Sverigedemokraterna till varje pris måste stängas ute från inflytande”, fortsätter Hansson och uttrycker exakt samma mening som Fogh Rasmussen. Hansson frågar sig också hur länge denna inställning kan hålla. Svaret på den frågan hittar ni här ovan – KD och i någon mån M har faktiskt lättat litet på isoleringspolitiken gentemot SD.

I övriga nordiska länder talas det ibland bekymrat om ”det svenska tillståndet” där sunt förnuft och måttfullhet hålls tillbaka av PK-hysteri och godhetsfnatt. ”Detta behov av att framstå som god verkar inte finnas på samma sätt i grannländerna”, konkluderar Wolfgang Hansson. Han påminner i sammanhanget om att Sverige 2017 enligt statistik från EU tog emot dubbelt så många asylsökande som Norge, Danmark och Finland tillsammans.

Det är i själva verket en milsvid skillnad mellan hur Sverige och våra nordiska grannländer hanterat systemkritiska partier. Dessa har i övriga länder tagits med i regeringen eller åtminstone i regeringsunderlaget. I Sverige råder i stort – med undantag för nämnda exempel – en panisk skräck för SD. https://tommyhansson.wordpress.com/2015/10/11/en-nordisk-jamforelse-installningen-till-systemkritiska-partier-och-en-skrammande-framtid/

Även i länder såsom Ungern och USA ses Sverige som ett avskräckande exempel. Massinvandring med åtföljande problem som skenande kriminalitet, utanförskapsområden, hedersvåld, gruppvåldtäkter, okontrollerade gängkrig med dagliga mord, tilltagande islamisering och antisemitism, obefintlig respekt för kvinnor, äldre och djur, icke fungerande vård, skola och omsorg, organiserat tiggeri, poliser som hellre tjoar i Pride-parader än bekämpar brott etcetera är ingenting som våra europeiska grannländer önskar sig. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6911077

Jag finner det svårt att klandra dem för den inställningen.

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

16 kommentarer på “Anders Fogh Rasmussen sågar det extrema Sverige: ”Svenskarna har blivit tokiga””

 1. Göran Fransson Says:

  Fugh Rasmussen uttrycker vad vi vanliga Svenskar också tycker!
  Regeringen och vår s.k. ”Public Service” svarar för de värsta tokigheterna!

 2. Tommy Lindberg Says:

  Anders Fough Rasmussen sa detta redan till Reinfeldt. Denne fick då formen av en teflonpanna. Att Stefan Löfve’n inte märker att tåget har lämnat perrongen är inte något som förvånar. Hur långt ifrån folket befinner sig dess två sorgliga skepnader?

  • Tommy Hansson Says:

   På milsvitt avstånd, skulle jag tro.

   • Blot-Sven Says:

    Är det då ändå inte märkligt vilka kraftfulla bubblor som ledande representanter för etablissemanget lyckas kapsla in sig i. Nu senast Jan Eliasson. Läste i morse i SvD, på debattsidan, ett skakande vittnesmål från en socialsekreterare om en välfärdsstat i kollaps. Då blev det tydligt att tåget redan lämnat perrongen som Lindberg formulerar sig ovan. Samtidigt som representanter för etablissemanget verkar vara till synes helt sorglösa och leverera floskler i en aldrig sinande ström. Detta kan omöjligen fortsätta så länge till. Verkligheten kan inte hållas ute hur länge som helst.

 3. Blot-Sven Says:

  Vi som funderat på hur såna företeelser som häxförföljelser och dylikt kunnat uppstå under historiens lopp får i nutida svensk inrikespolitik en ytterst klargörande och pedagogisk förklaring.

 4. Maj-Britt Bernhardsson Says:

  Han har rätt naturligtvis! Danskarna är mycket klokare än svenskarna! Det är bara att se vad som händer och det gör alla som har en fungerande hjärna – det kommer annars att går åt h—te med detta en gång så fina land!

 5. Ulf Lundborg Says:

  Kommer våra outbildade politiker att lösa och förstå? Knappast, det övergår deras fattningsförmåga. Den dumme vägrar vanligtvis att ompröva sina ställningstaganden.

 6. Andrzej Ibek Says:

  Alldeles förträffligt bild av politiskt läge i Sverige!

 7. Ib Mikkelsen Says:

  Anders Fogh Rasmussen har helt rätt!
  Där har Sveriges regering mycket att lära!
  Ib Mikkelsen

 8. Jeanette Says:

  Hjälp oss våra grannländers kloka ledare att få bort fom farliga gangstrarna som styr Sverige åt ett mycket farligt håll och vägrar sammarbeta med SD nu mera även med Afs och M dom äventyrar vårt land genom att utestänga dessa partier!! Sverige styrs av facsistiska Islamisvänliga tokstollar Stefan Löven som försteledare!!han måste väck och kriminella invällarna ut ur sverige inkl dom 800.000 som dom lovat kasta ut från sverige som inte ska va här de har ännu inte skett då börjar europa förbereda sig att avvärka dom själv för politikerna ljuger och ljuger för oss nu är de nog!!!

 9. Tommy Hansson Says:

  Kan inte annat än instämma.

 10. Hasse Enarsson. Says:

  Anders Fogh Rasmusen blev intervjuad av Fredrik Reinfeldt i SVT på detta tema.
  Han gjorde snömos av Reinfeldt.
  Jag har förvisso haft mina duster med danska affärsmän men här har Anders Fogh Rasmusen rätt.

 11. Tommy Hansson Says:

  Det har han absolut!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: