Sjöstedt (V) i möte med förrädaren Snowden i Moskva

Edward Snowden och Jonas Sjöstedt i Moskva med Snowdens bok.

Vänsterpartiets ledare, Jonas Sjöstedt, har besökt Moskva. En av punkterna på Sjöstedts agenda var att sammanträffa med den så kallade visselblåsaren Edward Snowden. https://www.etc.se/inrikes/sjostedt-traffar-snowden-bildt-rasar-en-person-som-forratt-sitt-land

Sjöstedt twittrade följande om tet-a-teten i Moskva: ”Tack @Snowden för att du skrev i min bok. Tack också för ett mycket intressant samtal om hur privata företag och stater kartlägger och följer våra liv och vad vi kan göra för rätten till vårt privatliv.”

Snowden är just nu aktuell för sin bok Permanent Record, som är en skildring av författarens avslöjanden av amerikanska övervakningsprogram inom ramen för Kriget mot terrorismen. USAs regering har stämt Edward Snowden inför rätta och kräver att få lägga beslag på de intäkter boken kommer att generera; däremot strävar man inte efter att stoppa bokens utgivning. https://www.theguardian.com/us-news/2019/sep/17/edward-snowden-memoir-us-government-lawsuit

I stämningsansökan heter det bland annat: ”(Edward Snowden) published a book entitled Permanent Record in violation of the non-disclosure agreements he signed with both CIA and NSA.”

Att ledaren för Vänsterpartiet, arvtagare till förrädarpartierna Sveriges kommunistiska parti (SKP) och Vänsterpartiet kommunisterna (VPK), väljer att i nämnda partiers ideologiska centrum Moskva i det forna ideallandet Sovjetunionen träffa en av vår tids värsta förrädare är en händelse som ser ut som en tanke.

Carl Bildt kritiserar Sjöstedt för att prioritera möte med ”en person som förrått sitt land”.

Den icke helt okände Carl Bildt träffar huvudet på spiken när han twittrar: ”Jonas Sjöstedt är tydligen i Moskva och ger prioritet åt att träffa en person som förrått sitt land och allvarligt skadat den demokratiska världen.”

Det är inte särskilt ofta jag landar i samma analys som Carl Bildt, men i fallet Edward Snowden ger jag honom oförbehållsamt rätt. Det var 2013 som Snowden läckte topphemliga dokument om USAs övervakningsprogram och med det äventyrade amerikanska underrättelseganters och deras medarbetares liv över hela världen. Snowden var under sin yrkeskarriär underrättelseman i först Central Intelligence Agency (CIA) och sedan National Security Agency (NSA). https://tommyhansson.wordpress.com/2013/06/12/edward-snowden-hjalte-eller-forradare/

Kort tid efter det att Snowdens landsförrädiska verksamhet avslöjats tog han sin tillflykt till Hongkong och därefter till Ryssland. Han ville ursprungligen få asyl på Island men nekades detta. Den socialistiska diktaturstaten Venezuela erbjöd Snowden asyl men han valde alltså Putins Ryssland där han nu uppges befinna sig på hemlig ort.

USA-hatare till höger och vänster på den politiska skalan må hylla Edward Snowden som en modig ”visselblåsare” och demokratisk förkämpe av gigantiska mått. I mina ögon är han en simpel landsförrädare som sålt ut sitt land och sina landsmän. Snowden hör rätteligen hemma framför en exekutionspluton eller åtminstone i en fängelsecell med livstidskontrakt.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik, Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Sjöstedt (V) i möte med förrädaren Snowden i Moskva”

  1. Per L. Says:

    Hej Tommy, har lite svårt att följa ditt resonemang som leder till slutsatsen att Edward Snowden (och Chelsea Manning?) borde avrättas. Jag tror att de flesta är överens om det riktiga i att publicera filmen från helikoptern där amerikanska prickskyttar dödar civila irakier nere på gatan. Det är också förståeligt att Carl Bildt blev sur över omdömet från USA:s ambassadör: Bildt anser sig själv vara en ”Big Dog” men i själva verket är han bara en ”Medium Sized Dog”. En annan del i visselblåsarnas avslöjande var ju om Saddams icke existerande ”massförstörelsevapen”. Denna lögn ledde till en militär invasion och förlust av hundratusentals liv och okontrollerbara migrantströmmar till Europa.Menar du att detta avslöjande också var ”landsförräderi”? Jag vet att du även är glad i Nato och vill att Sverige snaras skall ansluta sig. Tyvärr har ju natovurmen i svensk försvarsledning medfört att Sverige bundit sig att för mångmiljardbelopp köpa in värdelösa amerikanska Patriotroboter. Fråga Saudiarabien vad de tycker om amerikanskt luftförsvar. Sanningen är ju den att om vi vill ha ett toppmodernt luftförsvar borde (i likhet med Turkiet) köpa in det ryska S-400.

  2. Tommy Hansson Says:

    Snowden och Manning har offentliggjort topphemliga dokument som äventyrat hemlandets säkerhet och amerikaners liv och säkerhet över hela världen. Jag anser att grovt landsförräderi av detta slag skall kunna bestraffas med döden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: