Corona jämförbart med influensa enligt medicinsk tidskrift

 

Corona-viruset är sannolikt inte farligare än ett utbrott av allvarlig säsongsinfluensa enligt New England Journal of Medicine.

Corona-viruset, covid-19, är kanske inte värre än ”a severe seasonal influenza” (en allvarlig säsongsinfluensa). Det hävdas i en artikel i den läkarvetenskapliga tidskriften New England Journal of Medicine i USA. https://americantruthtoday.com/politics/2020/02/29/new-england-journal-of-medicine-coronavirus-could-be-no-worse-than-flu/?utm_source=sprklst&utm_campaign=allamerican-england-02_29-am

Den anrika tidningen, som har kommit ut sedan 1812, hänvisar till förefintliga data från corona-utbrottet i Folkrepubliken Kina som bland annat visar att i skrivande stund 0 dödsfall förekommit i ålderskategorin 0-15 år och att dödligheten bland smittade uppgår till högst två procent; den kan med tiden komma att ligga på ”considerably less than 1%”, det vill säga betydligt understiga 1 procent.

Personer vilka avlidit som en följd av viruset förklaras vara antingen äldre eller sådana personer som lider av någon annan sjukdom. Symptomen varierar och färre än ett fall av sex har hittills rapporterats som ”severe” (allvarligt). Verkningarna av covid-19 kan med andra ord liknas vid dem som kan iakttagas vid ett ordinärt utbrott av svår influensa.

Det absoluta flertalet av drabbade förklaras ha tillfrisknat under det att sjukhuspatienter stannat i genomsnitt tolv dagar.

Vad som kan förklara den utbredda hysterin när det gäller covid-19 är att smittan sprids snabbt. En smittad person beräknas i snitt överföra smittan till två andra personer.

Hoppingivande är att forskare vid MIGAL-laboratoriet i Israel tycks ha nått ett genombrott när det gäller att utveckla ett vaccin mot corona-viruset. Det är dock oklart hur lång tid det kan ta innan detta kan nå de drabbade. https://www.newsner.com/nyheter/vaccin-mot-coronavirus-kan-vara-pa-vag-forskarnas-nya-genombrott/

 

Explore posts in the same categories: Corona-viruset

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Corona jämförbart med influensa enligt medicinsk tidskrift”

 1. malmobon Says:

  Ännu vet vi inte mycket om viruset. Var väl 3 år sedan jag varnade på Twitter om det kommer ett virus. Logiskt till följd av överbefolkningen i världen.
  Ännu har viruset inte riktigt nått ner till Afrika. Dör blir den förödande..
  Virus kan ibland muteras.
  Just nu skall vi vara mest oroliga för ekonomin och jobben.
  Kina har den lägsta tillväxten sedan dem började mäta.
  Islamister är experter på utnyttja svaga.
  Nog detta vi bör se upp med.
  Viruset för ut snart i Europa om inte migrationsvåg förvärra.

 2. Tommy Hansson Says:

  Jag vet inte ett dugg men har hyfsad tilltro till medicinsk vetenskap. Hysteri är under alla omständigheter inte bra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: