Boulder-skytten är en muslimsk syrier-amerikan

boulder-king-soopers-screen-grabs-011

Bouldermördaren leds bort av polis.

Den 22 mars sköt den 21-årige syrier-amerikanen Ahmad Al Aliwi Alissa ihjäl tio människor i en King Soopers-affär i Boulder, Colorado. Beväpnad med ett halvautomatiskt handeldvapen löpte han amok i och utanför butiken och dödade bland andra den 51-årige polismannen och sjubarnspappan Eric Talley och tre butiksanställda. https://www.arabnews.com/node/1830631/world

När masskjutningen blev känd, och utan att de visste något om den misstänkte gärningsmannens identitet, kastade sig många vänsterliberaler på sina twitterkonton. Budskapet: ännu en masskjutning företagen av en vit man med sympatier för vit makt.

Barnboksförfattarinnan Meena Harris, som är systerdotter till vicepresident Kamala Harris och deltog aktivt i den senares valkampanj, skrev: ”Violent white men are the greatest terrorist threat to our country.” Feministen Amy Siskinds tweet löd. ”In other words, it was almost certainly a white man (again). If he were Black or Brown he would be dead.”https://nypost.com/2021/03/23/kamala-harris-niece-slammed-for-presuming-boulder-shooter-was-white/

Kritiken mot denna typ av politiskt korrekta fördomar – Harris och Siskind är långt ifrån ensamma – har inte varit nådig. Fox News-medarbetaren Guy Benson har kallat vänsterns ryggmärgsreaktioner på masskjutningen ”textbook racism”: man förutsätter utan att veta något att den skyldige är en vit man. Rasism i sin prydno.

Vem är då den misstänkte gärningsmannen, som oskadliggjordes med ett skott i benet? Ahmad Al Aliwi Alissa kom till USA som treåring från Syrien med sin familj till USA och är skriven i Boulder-förorten Arvada. Han beskrivs av sin bror som antisocial, paranoid och lidande av vanföreställningar om att folk är ute efter honom. 2018 dömdes han skyldig till ett fall av grov misshandel då han gav sig på en annan elev i sin skola.

Huruvida hans religion – Alissa uppges vara praktiserande muslim – har spelat någon roll för illdådet är ännu inte känt. Vit makt-sympatier torde vi dock kunna avskriva som motiv.

 

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Boulder-skytten är en muslimsk syrier-amerikan”

  1. Per Camenius Says:

    Hej Tommy,
    jag ”kommenterar” här men har en fråga om något helt annat. Du skriver initierat om Anders Börje så jag passar på att fråga dig om du har någon kunskap om detta musikstycke: ”Marguerite (Alson — Eve) ; Shangri-La (S. Samson — T. Arnesson) / Sång: ANDERS BÖRJE. SAM SAMSONS orkester. Musica, 1952”?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: