SIFO: S toppar trots ministrar som ljuger och heilar

Socialdemokraterna avancerar rejält i SIFOs decembermätning: 31,1 procent är klart bättre än i senaste mätningen och nästan 3 procentenheter bättre än i riksdagsvalet 2018. Tvåan Moderaterna med 20 och trean Sverigedemokraterna med 19,7 procent distanseras rejält; båda partierna noterar jämväl en nedgång jämfört med novembermätningen.

Image

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, förklarar S-uppgången så: ”Den enda fasta punkten har varit S, som efter ett nederlag också lyckades komma tillbaka till regeringsmakten.” S plockar röster från C, V och M varav främst kvinnliga sådana.

Personligen finner jag det egendomligt – för att säga det minsta – att ett parti med sossarnas CV i form av bland annat lögnaktiga och uppenbart inkompetenta och heilande ministrar kan erhålla så pass mycket stöd. Är oppositionen verkligen så värdelös? Eller är en betydande del av svenska folket idioter? Jag lämnar frågan öppen.

Fjärde största parti hos SIFO är Vänsterpartiet, som därmed minskar marginellt jämfört med förra undersökningen. Femma är Centerpartiet på 7,0 procent, vilket innebär tapp både visavi senaste mätningen och valresultatet.

C-tappet känns helt logiskt och rimmar väl med det minskade förtroendet för partiledaren Annie Lööf liksom med avslöjandena om Centern som partiet par preference för pedofiler och sexförbrytare. https://samnytt.se/c-topp-doms-i-barnsexharva/?fbclid=IwAR3r0BUeZiHxWJ0Pu0l7kcngxpv5T895A9ncjoq6gBVHf70EjeGUwk5RbgY

Sedan följer Kristdemokraterna, som med sina 5,1 procent ökar något, samt Miljöpartiet, vars 3,2 procent innebär att partiet tangerar sitt sämsta SIFO-resultat någonsin emanerande från 2002. Ej alls svårt att förstå i ljuset av partiets extremistiska politik inklusive dess drakoniska högskattepolitik och irrationella motstånd mot den i folkdjupet populära kärnkraften. Prisa dock Gud för att MP numera inte kan kalla sig regeringsparti!

Liberalerna är alltjämt fast förankrat i bottenträsket med 2,8 procent, låt vara en svag ökning sedan novembermätningen.

Fil:Gustav Kasselstrand speaks in Stockholm on 11 August 2018 3(5).jpg – Wikipedia
Gustav Kasselstrands Alternativ för Sverige fick några platser i kyrkomötet i senaste valet till Svenska kyrkan men ser inte ut att komma in i riksdagen inom en förutsebar framtid.

Stapeln för ”Övriga” har sjunkit något. Således inga klackar i taket hos vare sig Alternativ för Sverige, Feministiskt initiativ eller Piratpartiet.

öoäb

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “SIFO: S toppar trots ministrar som ljuger och heilar”


 1. Reblogga detta på Magni Värld och kommenterade:
  .

  ”Är oppositionen verkligen så värdelös? Eller är en betydande del av svenska folket idioter? Jag lämnar frågan öppen.”

  Så skriver Tommy Hansson och frågan tränger sig verkligen på nu. Sverige har aldrig varit i sämre skick än nu och trenden är ständigt dalande; ekonomiskt, socialt, kulturellt, politiskt samt rätts- och säkerhetsmässigt.

  Trots detta ökar alltså den dysfunktionella minoritetsregeringens parti (S) sitt procentuella stöd i väljarkåren med 3 procentenheter sedan förra valet. Fullkomligt ofattbart för alla rationellt tänkande människor.

  Helt klart är att majoriteten av nuvarande opposition är den absolut sämsta sedan Riksdagen inrättades år 1435, och att den misslyckats totalt med sin mest fundamentala uppgift att erbjuda ett bättre alternativ till regering. Detta kan dock inte förklara alla underligheter i det svenska samhället och dess styrning.

  Även om en betydande del av svenska folket skulle kunna betraktas som åtminstone politiska idioter, kan och är inte detta hela förklaringen.

  Som jag ser det är förklaringen till beteendet hos en majoritet av svenskarna en kombination av ägandet av svensk MSM och den ensidiga konsumtionen inom landet av press, radio och TV. All media utanför alternativmedia på nätet är i Sverige helt i händerna på de strömlinjeformade globalistiskt ägda och inspirerade internationella västerländska oligarkstyrda konglomeraten inom MSM.

  Svenskarna i stort konsumerar huvudsakligen inhemsk media utan att parallellkontrollera med internationell oberoende media och alternativmedia på Internet. Resultatet blir att en majoritet av svenskarna lever i en låtsasvärld med total konsensus och en glättad, förljugen och hycklande verklighetsbild, och en dag kommer dessa människor att få ett fasaväckande abrupt och synnerligen obehagligt uppvaknande. De kommer då klart se sin egen indoktrinering, naivitet, isolering, manipulering och slutligen fatta att de är totalt marinerade i floskler, lögner och medveten ideologisk propaganda.

  Även om de egentligen inte är det kommer de vid det laget att framstå som riktiga fullblodsidioter. Grundlurade, svindlade och totalt blåsta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: