Sossarna och deras väljare är inte som andra!

Strandhäll KU-anmäls för kritik av journalist | GP

Annika Strandhäll: ett fall för Kronofogden och KU.

I Svensk väljaropinion, en sammanvägning av de senaste mätningarna gjord av SIFO/Kantar på uppdrag av Sveriges radio, toppar Socialdemokraterna överlägset med 30,8 procent. Det är drygt 10 procent mer än vad Sverigedemokraterna (19,8) och Moderaterna (19,7) lyckas skrapa ihop. https://sverigesradio.se/artikel/morgon-grafik-svensk-valjaropinion-december-2021
  
Samtidigt visar flera undersökningar sedan Magdalena Andersson tillträdde som partiledare (S) och statsminister att hon åtnjuter klart störst förtroende av samtliga partiledare. Detta framstår i mina ögon som smått osannolika förhållanden efter raden av skandaler involverande socialdemokrater, Andersson själv inräknad, som följt under senare tid.
  
Låt oss börja med Ida Karkiainen, ny civilminister i S-regeringen, som fångades på bild när hon gjorde en blott alltför beryktad hälsning med uppsträckt högerarm under en privat fest för några år sedan där det skall ha spelats Vit makt-musik.
  
Vidare visades Annika Strandhäll, som gjorde come-back i regeringen som miljöminister,  ha nio pågående ärenden hos Kronofogden. Helt nyligen KU-anmäldes vidare Strandhäll av Moderaterna för att på Twitter ha kommenterat ett inslag på SVTs program Min sanning.
  
Infrastrukturminister Tomas Eneroth hade för sin del oturen att påkommas när han tafsade på en kvinna på den kroppsdel man vanligen sitter på.
  

Civilminister Ida Karkiainen (S): Vill inte lägga mig i bandet
Civilminister Ida Karkiainen (S) under tidigare år och med en annan politisk utsyn.

Det har framgått att en städerska i ett bolag som anlitats av Magdalena Andersson inte hade giltigt uppehållstillstånd och därför var efterlyst. Detta avslöjades sedan larm utlösts i samband med städuppdrag i Magdalena Anderssons bostad i Nacka. Städerskan greps på plats av polis.
  
Slutligen kan nämnas att Emma Lennartsson, som 2017 tvingades avgå som statsminister Stefan Löfvens statssekreterare efter IT-skandalen på Transportstyrelsen på grund av inkompetens, nu tagits till nåder av Löfvens efterträdare som ansvarig för regeringens krisberedskap. Jag kan bara önska Lennartsson – och regeringen – ”lycka till”. 
  
Trots detta pärlband av skandaler står Socialdemokraterna och statsminister Magdalena Andersson starka om vi får tro mätresultaten. Ingen har tvingats avgå. Min gissning är att vilket annat parti som helst skulle ha tagit bestående skada om nämnda skandaler drabbat dem.  
  
Oavsett vad detta beror på står det i mina ögon helt klart är att varken partiet Socialdemokraterna eller dess väljare är riktigt som andra!

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Sossarna och deras väljare är inte som andra!”


 1. Nej, det kan inte råda någon tvekan om att partiet Socialdemokraterna och deras väljare inte är som andra, och Tommy Hansson ställer frågan vad det kan bero på?

  Man måste nog då dela upp frågan i två delar, eftersom partiet och dess väljare är två helt skilda saker.

  Själva partiet (och dess styrande skikt) är en slug, skrupelfri, opålitlig, falsk, korrupt, egoistisk, samvetslös och hypereffektiv totalt själlös politisk maskin, och det har det gradvis utvecklats till under de senaste femtiotre åren (efter att partiikonen Tage Erlander tackat för sig och gått hem år 1969).

  Det finns ingenting, absolut ingenting, som denna maskin inte skulle göra för att behålla greppet över regeringskansliet och statskassan.

  En stor del av S väljare är direkt beroende av partiet i sin egenskap av anställda i stat, kommuner och regioner samt organisationer som lever på statsbidrag och subventioner. Här handlar det om väldigt många personer som inte har något annat gemensamt, man kan exemplifiera med allt från den riksbekante generaldirektören i regeringskansliet (”GD utan portfölj”) Dan Eliasson till en städare i kommunhuset i Grums. Rationaliserar man kraftig i statsapparaten får denna miljonhövdade AMS-grupp stora problem med försörjningen. Majoriteten av S-väljarna röstar inte på partiet av ideologiska skäl utan av mera jordnära skäl.

  Andra åter röstar på partiet av ideologiska skäl (folk som tror att Per Albin Hanssons modell fortfarande gäller) och andra av ärftlig slentrian (personer starkt påverkade av Ådalen-syndromet 90 år efteråt) och slutligen några som röstar på partiet för att de inte begriper bättre, eller för att man helt enkelt inte alls behärskar svenska språket.

  För att man ska förstå hur farligt detta är på sikt, räcker det med att man tar reda på hur många procent av landets befolkning som var statsanställda år 1969 och hur många som är det idag (riskfaktor 1), och sedan hur många väljare som inte behärskade det svenska språket år 2000 och hur många som inte gör det idag (riskfaktor 2).

  Avslutningsvis vågar jag nog påstå, att det enda verkligt reella hotet mot Socialdemokraternas nästan sekellånga hegemoni kommer från helt artfrämmande konkurrenter, varav den enda just nu – valåret 2022 – synliga är det islamiska partiet Nyans.

  • Per L. Says:

   Håller med dig i stort Magnus, men jag tror att förklaringen till varför (S) innehar regeringsmakten och kommer att inneha den för överskådlig framtid är mycket enkel. De är fullkomligt medvetna om att den politik de förordar inte går hem hos de s. k. nettobetalande skattebetalarna, dvs etniska svenskar. Genom att mycket generöst dela ut medborgarskap även till invandrare som inte betalat in en krona i inkomstskatt, men åtnjuter frukterna av den svenska välfärdspolitiken har man byggt upp en oslagbart stor väljarbas.
   Det här är ju förstås inte en fullständig bild, utan verkligheten är mer komplicerad än så. Men så länge SD de andra partierna i alliansen inte kan rekrytera väljare ur gruppen ”nya svenskar” blir det inget regeringsskifte i valet 2022.


 2. […] Sossarnas toppresultat bekräftar vad jag tidigare kunnat konstatera på min blogg: Socialdemokraterna och dess väljare är inte som andra. https://tommyhansson.wordpress.com/2022/01/21/sossarna-och-deras-valjare-ar-inte-som-andra/ […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: