Det fascistoida Ryssland anklagar Ukraina för nazism

Att beskylla judarna för att själva ha orsakat Förintelsen tillhör lågvattensmärkena i den antisemitiska propaganda som Rysslands utrikesminister gör sig till tolk för.

Det är värt att notera att när Vladimir Putins Ryssland framvisar alltfler fascistoida drag, så är dess företrädare frikostiga med att anklaga andra för att vara nazister och fascister. Angreppskriget mot Ukraina framställs exempelvis av Moskva som en legitim operation i syfte att utplåna nazismen.

När den ryske utrikesministern Sergej Lavrov intervjuades av den italienska TV-kanalen Mediaset härförleden fick han frågan hur ryssarna kunde anklaga Ukraina, vars president Volodymyr Zelinskyj är jude, för att vara nationalsocialistiskt. https://www.hbl.fi/artikel/lavrov-jamforde-med-hitler-fordoms/

Lavrov svarade: ”Hitler hade också judiskt påbrå, så det betyder ingenting.” Svaret medförde ett internationellt ramaskri. Enligt Israels utrikesminister Yair Lapid var Lavrovs påstående ”oförlåtligt och skandalöst och fruktansvärt historiskt fel”.

Lapid menade att hans ryske kollega med sådana uttalanden ger spridning åt konspirationsteorin att judarna själva bär ansvaret för Förintelsen, under vilken sex miljoner judar beräknas ha utplånats i Auschwitz och andra nazityska utrotningsläger.

Yair Lapid citerades: ”Den lägsta formen av rasism mot judar är att beskylla judar själva för antisemitism.” Liknande fördömanden har kommit från det statliga israeliska muséet och forskningsinstitutet Yad Vashem i Jerusalem. Israel har för övrigt så här långt inte riktat några sanktioner mot Ryssland.

Hur är det då med sakfrågan om Adolf Hitler – hade han judiskt påbrå? Enligt somliga forskare kan detta inte uteslutas – bland annat på grund av fadern Alois Hitlers (tidigare Schicklgruber) snåriga kvinnoaffärer – men det mesta tyder, som jag ser det, på att så icke är fallet. Men även om han skulle ha det måste detta påbrå ha varit försumbart. https://sv.wikipedia.org/wiki/Alois_Hitler

Sergej Lavrov, född 1950 med en armenisk far och en rysk mor, har varit rysk utrikesminister sedan 2004 efter att tidigare ha varit Rysslands ständige FN-ambassadör. https://sv.wikipedia.org/wiki/Sergej_Lavrov

För att återknyta till min inledande tes om det ryska samhällets fascistoida drag så vill jag påstå att detta samhälle de facto uppvisar flera rent fascistiska karaktäristika: auktoritär ledardyrkan; allmän kollektivism; aggressiv utrikespolitik; samgående mellan stat och näringsliv (så kallad korporativism); hårt styrda val; förbud mot oliktänkande där avvikare kan mördas, torteras och fängslas.

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommentarer på “Det fascistoida Ryssland anklagar Ukraina för nazism”

 1. petergrafstrm Says:

  Nu tycker jag du är väldigt orättvis mot Ryssland och mot Lavrov.
  Ryssland har dödat stridande soldater men försökt skona de civila så lång möjligt och släppt fria de militärer som ‘sträckt vit flagg’ varefter dom fick skriva på att inte strida igen och fick sen komma hem.
  (Men jag vet inte hur det fungerar för Kiev tvångsrekryterar ju alla dom kan så vart kan Ryssland skicka hem dom?)
  Neonazister som ger sig tas till fånga och får antagligen långa straff.

  Men Kiev-sidan är verkligen fascistoid.
  fascister/neonazister lär förekomma till en ganska hög andel. Tom 30% har nämnts då ingår hela maktapparaten. Rysshatisk hjärntvätt är Ukrainas lott trots att dom härstammar från ryssar.
  Och skolbarnen hjärntvättas mot ryssarna.
  Ute bland trupperna kanske 10% neonazister och dom skjuter de ukrainska soldater som vill ge sig.
  Dom använder mänskliga sköldar och drar till sig beskjutning bland civilbefolkningen.

  Om man anser att Zelensky bestämmer är han i så fall en ond diktator som låter mörda fredliga oppositionella.
  Hans neonazister anklagades för att avsiktligt ha sprängt 300 civila i luften i Mariupol som skylldes på Ryssland.
  Hans militär/neonazister skickade avsiktligt missiler in bland de civila och dödade massor.
  En del av neonazisterna visar upp sig med nazistiska insignier och tatuerar in kakkors.
  Israel och Usa har länge innan Rysslands ‘speciella operation’ påtalat det nazistiska inslaget men sen försöker dom blanda bort korten om det.

  Lavrov beskyllde inte judarna själv för att ha orsakat förintelsen.

  Men att det finns svarta får bland judarna som samarbetade med nazisterna, som Lavrov sade, är ett faktum.

  Israel ställde en sån judisk individ inför rätta för att ha räddat ett urval judar men att avsiktligt ha lurat många andra in i döden genom att skicka dom till läger under falska förespeglingar.

  Just en sån förövare försökte den Yair Lapid som du citerar rehabilitera men det gick inte att rentvå honom.

  Och Lavrov sa att om jag inte misstar mig hade Hitler bland förfäderna ett judiskt inslag.

  Det hade Lavrov kollat med sakkunskapen och det var Hitlers farfar som anses ha varit av judisk börd.

  Det tycks ju innebära att Hitlers far var halvjude och Hitler själv fjärdedelsjude.
  Och Nazisterna ansåg nominellt att både halv och fjärdedel var för mycket för att vara riktiga arier.
  Men i praktiken var flera judiska militärer med i den tyska krigsmakten

  Lavrovs påstående om att judar har sagt att de värsta antisemiterna var judar, bekräftas av en episod i deras sorgliga historia för i Tyskland under den period när det förekom en trend där man förknippade ett folk med dess land, Blut und Boden, så hände det sig att de då rätt färska zionisterna började förakta sig själva för att dom inte hade något eget land. Det förekom därför inte som något ovanligt att zionisterna var antisemiter under den perioden.

  Det fanns inget klandervärt i det Lavrov berörde och det var sannolikt motiverat av Israels militära stöd åt den nazianstrukna Kiev-regimen.

  • docma Says:

   Din vidriga lögnare Peter Grafström! Det fascistiska Ryssland och dess avskyvärde fascistiske krigsförbrytare Putler har tydligen skickat dig för att göra ett rent Goebbels-jobb här: att sprida fascistiska lögner och förtala det heroiska ukrainska folket och dess fantastiske demokratiskt valde president i dess kamp mot den folkmördande ockupanten Ryssland: ett nazist-fascistiskt djävulsstat vars Hitlerkopia i toppen, Putler, muterat från en äcklig kgb-råtta till äkta fascistledare med sitt ”z” som kamptecken, en ren hakkors-pendant.
   Du kan stoppa de Judasrubler Du fått upp därbak där solen inte lyser, de är ändå inte värda mer än dasspapper snart!
   LEVE PRESIDENT ZELENSKY – LEVE DET UKRAINSKA FOLKETS HEROISKA KAMP MO DE RYSKA OCKUPANTSVINEN – DÖD ÅT PUTLER OCH HANS MÖRDARARME!

   • petergrafstrm Says:

    Kommer du direkt från kriget? Du har i varje fall blivit utsatt för extrema propagandalögner och har fått precis allt om bakfoten
    Ryssland förhindrade ett folkmord i öster som var på gång.
    Ryssland är som förut antifascister.
    Du har fått precis allt om bakfoten eller du leker tvärtomleken?
    fascisterna är Kievsidan, mutkolven är Zelensky och hur mycket tror du han har undanstoppat i offshorebankskonton? och du vet säkert att väst alltid mutar. Zelensky är ingen demokrat han tillåter neonazisterna att mörda eller spärra in oppositionen

    Putin och Lavrov är hedervärda och kloka statsmän som vi helt saknar i väst. Här är alla moraliskt korrupta vasaller. I väst hatar eliterna ledare som gör det bra för det egna folket.
    Putin hindrar anglofascisterna från att underkuva och plundra Ryssland. Därför hatar dom honom
    Ryssar och Ukrainare borde vara bröder men anglosaxerna har förstört relationen av själviska skäl.
    För hundra år sen fanns nästan ingen Ukrainsk nationell identitet det berättade Oles Buzina, mördad oppositionspolitiker under Poroshenko vill jag minnas

   • Tommy Hansson Says:

    ”Putin och Lavrov är hedervärda och kloka statsmän”…Man frågar sig osökt vilken förvrängd verklighet Peter Grafström lever i. Där mördare och antisemiter förvandlas till ”hedervärda och kloka”.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: