Nu växer isen i Grönlands största glaciär

 

 

Ett av klimatalarmisternas stående belägg för den globala uppvärmningens existens är att isarna på Grönland påstås smälta i en rasande takt. Nu har emellertid NASA genom mätningar kunnat leda i bevis att isen i den största grönländska glaciären, Jakobshavn, faktiskt växer.

Jakobshavns is har växt de två senaste åren till följd av kallare havsströmmar, ett resultat av kallare temperaturer i Nordatlanten. Detta borde väl innebär, att alla forskare och andra som oroar sig över den påstådda uppvärmningen öppnar champagneflaskorna, eller hur?

Att klimat-Greta slår klackarna i taket och uppmanar oss att ta det lilla lugna i stället för att fortsätta uppmana oss känna ångest och drabbas av panik.

Nej, knappast. Deras reaktioner tyder snarare på chock och förvirring. Det här var inte något de hade förutsett. Se gärna videon överst så förstår ni vad jag menar.

Forskare vid Danmarks meteorologiska institut kunde 2017 konstatera, att isen på Grönland växte för första gången sedan 2017. Ökningen uppgavs vara 44 gigaton.

Klimatalarmisten Al Gore rationaliserar så att klimatet skall passa hans desinformation enligt amerikansk karikatyrtecknare.

Vad klimatalarmisterna talar mycket tyst eller inte alls om är att klimatet på jorden har skiftat i alla tider alldeles oberoende av så kallade klimatutsläpp. För 1000 år var Grönland således just – grönt. Samtidigt odlades vin på Newfoundland i nuvarande Kanada, varav namnet Vinland. Vad jag vet fanns varken industrier eller biltrafik på den tiden,. Eller har jag missat något? https://tommyhansson.wordpress.com/2013/06/24/ar-klimatalarmismen-pa-vag-utfor/

Den internationellt kände havsforskaren, docent Nils Axel Mörner, hävdar för sin del att larmen om koldioxiden som orsak till stigande havsnivåer är en megabluff som bygger på påhittade teoretiska modeller vilka ej stämmer överens med verkliga observationer: ”Detta är uppdiktat /…/ jorden är gudskelov mycket mer stabil. Det som inte är stabilt är samhället och idéer.” https://www.klimatupplysningen.se/2019/01/30/nils-axel-morner-om-havhojningen/

Alarmisterna hade fel om att Maldiverna skulle läggas under vatten.

Något som stöder Mörners resonemang är att ögruppen Maldiverna – som enligt vad domedagsprofeterna förkunnade för 30 år sedan skulle ligga under vatten på grund av vattenhöjningen – lever vidare i högönsklig välmåga. Ingenting har hänt – alarmisterna hade helt enkelt fel.

Explore posts in the same categories: Klimatbluffen

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

11 kommentarer på “Nu växer isen i Grönlands största glaciär”

 1. educaremm Says:

  Rolig bild, och roligt reportage, med goda nyheter för omväxlings skull! Mitt bland alla sorgliga motsättningar och bråk, sprängningar och anklagelser…

  Slutar det aldrig?..

  (- Att vara eller inte vara, det är det som är frågan?…Läs mer https://educaremm.wordpress.com/ )

 2. briggsegling Says:

  Det intressanta är att om man tittar på videon så förklarar man väldigt tydligt att detta är en del av den normala variationen och att isen har krympt under väldigt lång tid innan den under två år växte till.
  Det här rör sig också om en lokal variation som inte speglar verkligheten för övriga Grönland eller övriga världen. Lite konstigt blir det allt om du länger upp en video som säger precis tvärt emot det du skriver i din egen text.

  • Tommy Hansson Says:

   Isen har alltså växt till under de två senaste åren. Det är inte en avslutad period, som du antyder. Jag står fast vid att en hel del gott folk bland de så kallade experterna sannolikt ät tämligen förvirrade och därför försöker rationalisera det som att de ändå har rätt.

   • briggsegling Says:

    OK. Nu är det ju ganska många andra glaciärer världen över som fortsatt att krympa under de här sista två åren. Vad gör du för analys av det?

 3. Tommy Hansson Says:

  En del glaciärer smälter medan andra växer. Inget märkvärdigt alls. https://fof.se/tidning/2012/5/artikel/vaxande-glaciar-forbryllar-forskarna

 4. Erik Says:

  Det är välbelagt att det pågår en mänskligt orsakad uppvärmning som kommer att ha många ogynnsamma konsekvenser i framtiden. Jag är inte orolig för egen del, men barn, barnbarn och biologisk mångfald kan drabbas illa.

  Dock bedömer jag tyvärr att barn och barnbarn riskerar att drabbas ännu värre av den pågående islamiseringen/Mena-invandringen. Skenande kostnader, ökande konflikter och kriminalitet.

  Inför två stora hot, varav det ena bara går att påverka på promillenivå med nationell politik, är det rationellt att fokusera på det problem som vi har större möjlighet att påverka.

  • Tommy Hansson Says:

   Det är enligt min uppfattning inte ”välbelagt” att det pågår en människoframkallad, global uppvärmning. Forskningsrön pekar tvärtom på att vi går mot en mindre istid p g a minskade solaktiviteter. Håller dock med om det andra hotet.


 5. […] publicerad på Tommy Hanssons Blogg: ? ? Ett av klimatalarmisternas stående belägg för den globala uppvärmningens existens är att […]

 6. Arne Groningsson Says:

  Ja Klotgreta är inte ensammen om att inget fatta. Den sista idioten är inte ännu född, tyvärr…


 7. […] Även om en liten del av isarna på båda polerna smält är istillgången därstädes alltjämt avsevärt rikligare än vad som varit fallet under de senaste årtusendena. Därtill kan det konstateras att de stora isområdena faktiskt växt till sig under senare tid, både kring polerna och på Grönland. Forskare vid Danmarks meteorologiska institut kunde 2017 således konstatera, att isen i Grönlands största glaciär – Jakobshavn – ökat med 44 gigaton. https://tommyhansson.wordpress.com/2019/04/24/nu-vaxer-isen-i-gronlands-storsta-glaciar/ […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: