Tänk inte efter…

young-bob-dylanEn ung Bob Dylan.

https://www.youtube.com/watch?v=ptiI4fj9rKI

Länken ovan går till Bob Dylans ”Don´t Think Twice, It´s Alright” i en piratinspelning från början av 1960-talet. Det får bli min tidiga godnattsång i dag.

Jag upptäckte den här sången i början på 1970-talet och har lyssnat till den då och då genom åren. Spelat och sjungit den själv också i privata sammanhang. Den ger en viss tröst i tunga stunder, tycker jag.

Den engelska titeln kan väl snarast tolkas som ”Tänk inte efter” och det är nog en konst jag skulle må väl av att behärska mer än jag gör. Jag upplever/känner mycket med mina sinnen och ibland blir minnena plågsamma.

Sånt här upplever jag hela tiden och det är inte det lättaste. Hade varit bättre då att kunna slå bort det hela direkt utan att behöva spela upp de plågsamma sekvenserna, vilka det nu kan vara, gång på gång i hjärta och hjärna. Ty det har blivit rätt många med tiden.  Önskar ibland jag varit mer hårdhudad, men då hade jag säkert å andra sidan gått miste om många underbara ögonblick.

Det är väl så att vi inte väljer vår personlighet. Den får vi av våra föräldrar och förfäder och det enda vi kan göra är att lära av misstagen och inte göra om dem samt slipa ner ojämnheterna undan för undan.

Bob Dylan föddes i Duluth, Minnesota 1941 och borde enligt mitt förmenande ha fått Nobelpriset i litteratur för länge sedan.

Tillägnar detta min av Gud givna familj som egentligen är min enda säkra tillflykt i tillvaron.

Explore posts in the same categories: Underhållning

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: