Klimatbluffen: WWF sysslar med rent lurendrejeri

Bild029WWFs Tom Arnbom pratar i nattmössan om isen i Arktis.

Dags att prata väder igen.

Den 15 maj höll Arktiska Rådet med representanter för nio medlemsländer en sammankomst i Kiruna. Inbjuden talare var Tom Arnbom från Världsnaturfonden (WWF) som bland annat hävdade: ”Det Arktis vi ser i dag kommer att vara försvunnet om ett par, tre decennier.”

Bakgrunden till Arnboms alarmistiska budskap var att mätningar från september hade visat att isarna på havet runt Arktis (Nordpolen) hade sin minsta utbredning på 30 år. Vad som inte framgick av Arnboms redovisning var att isreduceringen berodde på en långvarig storm som brutit upp istäcket samt tryckt upp höga vallar mot Kanadas kust. Och när Arnbom talade i Kiruna i maj hade isen runt Arktis gjort en anmärkningsvärd comeback: isutbredningen var då större än på åtta år!

När det gäller Antarktis (Sydpolen) kunde i september rekordnivåer när det gäller istillgång noteras. Att så kunde ske, samtidigt som Arktis å sin sida uppvisade låg istillgång vid samma tid, är något fullt naturligt. När varmt havsvatten strömmar mot norr och medför ökad issmältning i Arktis, blir det mindre varmt vatten kvar i söder med ökad isbildning som följd. Det är ett väldokumenterat fenomen som håller på i 30 år. Sedan vänder de varma strömmarna åt motsatt håll.

hurt_antarktisVälmående pingviner i ett Antarktis där isen ökar beständigt.

En grundbult i klimatalarmisternas skrämselpropaganda är att en global, människoframkallad uppvärmning kommer att leda till en världskatastrof. Ändå tvingades en av dessa alarmister, Rajendra Pachauri, som är ordförande i FNs klimatpanel IPCC, vid ett framträdande i Melbourne den 22 februari medge att den globala temperaturen inte har stigit på 17 år. Talrika forskare menar att solens nuvarande aktiviteter tyder på att vi kan se fram emot några kalla decennier.

Det är sorgligt att Världsnaturfonden (WWF) skall fortsätta hålla på med sin alarmistiska propagandaverksamhet, som väl mest av allt kan liknas vid ett självspelande piano: det fortsätter upprepa sin alltmer tröttande melodi oberoende av alla fakta. För att få in mer pengar försöker WWF skrämma vettet ur folk genom att – fullständigt felaktigt – påstå att isarna smälter i rekordfart och att de stackars isbjörnarna som en följd därav far illa och rentav är utrotningshotade.

Rajendra-Pachauri-chairma-001IPCCs Rajendra Pachauri tvingas konstatera att den globala temperaturen ej stigit på 17 år.

Som jag tidigare konstaterat på denna plats är tillståndet för världens isbjörnar dock det bästa på omkring 30 år. Beståndet växer och ungarna är tillräckligt många med betryggande marginal. På sina håll har de många isbjörnarna blivit ett problem för människorna. Ändå fortsätter WWF hösta in pengar på sina konton från människor som anmält sig som isbjörnsfaddrar i enlighet med WWFs lika hjärteknipande som lögnaktiga kampanjer.

Detta är rent lurendrejeri som hade hedrat forna tiders bondfångare.

Läs gärna mer här:

http://www.bt.se/debatt/tvartom-isarna-i-arktis-vaxer(3791312).gm

Explore posts in the same categories: Klimatbluffen

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

28 kommentarer på “Klimatbluffen: WWF sysslar med rent lurendrejeri”


 1. Info Om det hade funnits en stol i Svenska akademin för den som innehar Proffesuren i idioti och dumhet hade du blivit utsedd Tommy utan konkurrens Juryn hade valt dig utan en sekunds betänketid. //

  • Tommy Hansson Says:

   Jag tycker det är tragiskt att du aldrig kan motstå frestelsen att fara ut i grova smädelser när helst jag skriver något du inte gillar.

   Jag klarar mig, jag har blivit kallad mycket värre saker än idiot och någon som behöver hjärncellstransplantation. Vad värre är att din oförmåga att iaktta ett civiliserat tonläge går ut över såväl ”Kommunismens brott” som ”Memorial”.

   Det finns ett stort antal antikommunister och -socialister som helt är inne på min linje när det gäller klimatfrågan. Icke minst inom Contra. Jag tror dessa tycker det verkar väldigt underligt att du inte kan behärska dig. Samt givetvis många forskare, meteorologer och andra fackmän.

   Är det på grund av ditt trauma sedan du ansattes av KGB som gör dig så här aggressiv, eller vad är det för fel?

   Om du tycker jag har fel så får du väl vara så god och ge några sakskäl för varför så skulle vara fallet. Kan du inte det är det bättre att hålla tyst än att du skämmer ut både dig och dina antikommunistiska projekt, som jag hyser stor sympati för.

   För bövelen, Ann-Mari, jag stöder ju din antikommunistiska verksamhet och vill bara vara snäll och vänlig mot dig. Då skall du väl inte hålla på så där som du gör.

   Detta sagt i alla välmening. Du får försöka skärpa dig!


   • Info Tommy jag har också respekt för ditt antikommunistiska arbete det vet du. Jag blev bara så förbaskat irriterad när du förnekade miljöproblemen därför sa ja det jag sa okej jag är med på att vi slutar och grälar jo Tommy du har helt rätt i att jag skadats av KGB jag har Posttraumatisk stress pga KGB min nästa bok som förhoppningstvist släpps i höst heter ” Posttraumatisk stress pga KGB” den ligger nu hos några bokförlag jag väntar svar ifrån dom i slutet på denna sommar ett av dom är tom intresserad av förläggning min Contrabok som du läst finns nu i Warzawa i Polen den svenska versionen alltså den ska eventuellt översättas och ges ut i Polen jag säger dig Tommy ingen ideologi i världen har tagit livet av så många människor som kommunism/socialism jag ska ta med mig en av dina böcker till Estland Tommy vi åker dit om några dagar det är signeringsdag för min estniska bok i Tallinn i två stora bokaffärer den 6 Augusti nästa månad. I Posttraumatisk stress pga KGB hänger jag ut foton på KGB män och kommunister // Vi håller sams nu Tommy

 2. Tommy Hansson Says:

  Jag förnekar inte att det finns miljöproblem. Smältande isar och människoframkallad global uppvärmning handlar dock mest om mytbildning.

  I övrigt önskar jag dock givetvis all lycka med ditt viktiga arbete mot kommunism och socialism samt lycka till i Estland i enlighet med vad du skriver här och vad vi pratade om i telefon.


  • Info Tack Tommy lycka till du också både du och jag arbetar mot kommunism/socialism jag tar med en av dina böcker ska läsa den i Estland och visa den för mitt Estniska bokförlag Med vänlig hälsning, Ann-Mari Piret

 3. Tommy Hansson Says:

  Jättebra – tack!


 4. INFO //

  Jag återkommer sen till dig när jag visat din bok där. Vi ska också till Tartu i södra Estland för där finns KGB museet som visar kommunismens vidriga brott ska fota där och lägga upp på vår hemsida hoppas man täpper till truten på kommunisterna sen. // PS Börjar tröttna på Expo som är helt enögda sköt om dig Tommy ges din bok ut i Estland blir jag glad för din skull // Ann-Mari Piret


 5. INFO /

  Läs här Tommy viktigt !

  Utan hänsyn 23/7

  Två år efteråt 23/7

  President Putin bevittnar en militärmanöver i närheten av Bajkalsjön tillsammans med försvarsminister Sergej Sjojgu och generalstabschefen Valerij Gerasimov. Foto: Alexej Nikolskij/Presidentens presstjänst/RIA Novosti/AP
  President Putin bevittnar en militärmanöver i närheten av Bajkalsjön tillsammans med försvarsminister Sergej Sjojgu och generalstabschefen Valerij Gerasimov. Foto: Alexej Nikolskij/Presidentens presstjänst/RIA Novosti/AP [Förstora]
  På fredagskvällen den 12 juli kom ordern från president Vladimir Putin om att genast inleda en beredskapsövning i de mellersta och östra militärområdena i Ryssland. På bara ett dygn lyckades man mobilisera det som snart skulle bli den näst största militärövningen sedan andra världskriget. Gott och väl 160 000 man, 5 000 stridsvagnar och andra pansarfordon, 130 flygplan och 70 örlogsfartyg deltog i krigsspelet, några samövade dessutom tillsammans med Kommunistkina. Det övades bland annat anfall mot ön Sachalin norr om Japan. Det var till och med en större övning än den kända Zapad 1981. Bara den sovjetiska Dnjepr-övningen 1967 var större.

  Det som imponerade mest var logistiken, hur man på bara 24 timmar och utan förvarning kunde flytta en så stor mängd manskap och materiel 3 000 mil. Det är det som skickat ekon över världen och rimligtvis också till det svenska försvarsdepartementet på Gustaf Adolfs torg. Talet om Rysslands dåliga militära förmåga klingar alltmer ihåligt, men det här är resultatet av en målmedveten satsning som Putinregimen gjort ända sedan sekelskiftet. Och på senare år har moderniseringstakten ökat.

  Försvarsberedningens rapport, som kom så sent som i förra månaden, kan man därför lika gärna slänga i papperskorgen. Den är resultatet inte av skarpa analyser utan av politiskt önsketänkande och kompromissande och har definitivt blivit frånsprungen av verkligheten i och med den här senaste ryska militärmanövern. I rapporten hävdades det till exempel att Ryssland var långt från att kunna öva i samma storleksordning som det gamla Sovjetunionen.

  Likaså ter sig ursäkten om den ryska militära upprustningen att den sker från en ”låg nivå” skrattretande. Den låga nivån hade man på 1990-talet, inte nu. Det är väl ingen hög nivå än, men med dagens moderniseringstakt dröjer det kanske bara några år. Dessutom är kvantitet en kvalitet i sig som en gång Stalin lär ha sagt. Georgien hade rätt bra kvalitet på sin materiel men blev ändå överkörda av den långt större ryska ångvälten 2008.

  Det här är en styrkedemonstration från Putins sida gentemot omvärlden. Alla skall veta att hans Ryssland är ett land att räkna med, en stormakt. Besvärliga grannar skall tänka sig för innan de retar upp den ryska björnen. Det viktigaste med en stark militärmakt är inte att faktiskt använda den i regelrätta anfall, utan att genom sin blotta existens få andra länder mer följsamma. Det gäller såväl i Fjärran Östern som i Kaukasus, och inte att förglömma i vårt eget Östersjön. Har Östersjölandet Sverige inte tillräcklig och trovärdig militär närvaro här så kommer den luckan att fyllas av någon annan.

  Avsaknaden av reaktioner från officiellt svenskt håll över den ryska militärövningen bär syn för sägen. När och om de kommer lär de vara av det bagatelliserande slaget, precis som vid avslöjandet av den ”ryska påsken” – bombövningen mot Sverige på långfredagen. Det är den sortens anpassning som svaga stater brukar göra mot starkare. Men vi kan inte slippa undan verkligheten hur länge som helst.

  Och senare i höst börjar ryssarna i väst en ny Zapadövning, samtidigt som Nato skall hålla en egen militärövning…

  • Tommy Hansson Says:

   Intressant och skrämmande.

  • Roland Salomonsson Says:

   Enligt både ryska och amerikanska siffror, så är Rysslands militära totalutgifter ca 15 ggr mindre än USA:s. Kan vara bra att komma ihåg.
   Nu vet vi samtidigt att Rysslands officiella militärutgifter inte är hela sanningen, då anslag som avser militär verksamhet sannolikt även gömmer sig i andra anslagstyper också. samtidigt är det likartat med USA:s utgiftsbudget också. I USA:s militärutgifter ingår således inte budgetanslagen för dess 17 underrättelsetjänster. Betänk att en stor del av kriget finansieras av CIA och vad detta innebär i utgiftsnivåer.

   Intressant kan vara att veta att USA har en särskild departementsavdelning ledd av en kvinna, som har i uppgift att utföra ”påverkanskampanjer INNE I Ryssland med en egen budget på 50 miljarder dollar. Sedan klagar demokraterna på att ryssarna blandar sig i amerikansk inrikespolitik via manipuleringar av röstsystemet. Givetvis tror amerikanerna att Ryssland håller på med samma subversiva verksamheter, som de själv utför.

   Fundera samtidigt över hur stor påverkansbudget USA avsatt för Sverige. Här är det lättare, eftersom deras agenter i många fall tjänstgör som anställda i känsliga myndigheter med Sveriges goda minne.

  • Roland Salomonsson Says:

   Vad gäller Rysslands försvarskraft, så är förutsättningen överlägsen kvalitet samtidigt med tillräcklig numerär (Stalins gamla devis om dess balanser).
   I regel är de ryska vapensystemen 8 ggr billigare för samma effekt som motsvarande amerikanska. Detta syntes tydligt i Syrien, där inte ens Rysslands nyaste system (flygvapen) användes.

   USA tvingades presentera en pseudonyhet om att minnsan skulle de om 2 år ha operativt spaningsplan med superhastighet. Som om detta det minsta skulle oroa ryskt försvar, med tanke på vad deras S-system för luftförsvar kan prestera. S-400 serielevereras f n till ett flertal länder och många står i kö, samt till Rysslands egna stridskrafter. Det är sådana luftförsvarssystem Sverige skulle behövt, om vi fått köpa, istället för det antika ”patriotsystemet”. I Ryssland är konstruktionen av S-600 på provskjutningsstadiet och serielevereras om något år. Nästa generation, S-800/S-1000 (kanske omdöpning till slut) är långt kommet på ritborden. USA har inte i närheten något liknande.

   Ryssland är helt överlägset när det gäller vapen som drivs med olika raketmotorer. Västvärlden har inget i närheten och f n köper man ryska raketer, när man avser skjuta upp satelliter etc.

   Kuriosa är att USA (västländer) talar om ”kirurgiska” precisionsbombningar, men i praktiken är dödstalen för oskyldiga civila generande omfattande. I Syrien har Ryssland demonstrerat hur kirurgisk precisionsbombning skall gå till. Antalet oskyldiga civila dödade är ändå för högt, men enormt lågt med tanke på islamisternas taktik att placera ut 50-100 mänskliga sköldar vid varje sannolikt bombmål.

   Det nya amerikanska stridsplanet har 12 år innan det lär finnas i testprototyp, medan Ryssland f n flyger med sin egen motsvarande testprototyp (som är 8 ggr billigare än den amerikanska verkar bli). Om 2 år bör den vara i serieleverans inkl beväpningsalternativ. Men nästa generation stridsplan ligger redan i pipe-linen. USA kan behöva slakta en hel del av sin flygvapenkapacitét för att ha råd att anskaffa sitt nya system, ungefär som när de driftsatte sina stealth-bombare (32 st). De följer således inte ”Stalins” devis, då 32 st är så få att de är möjliga att utradera.

   Vad gäller pansarfordon, så är Rysslands likvärdiga eller bättre än vad väst kan prestera. Numerären i Ryssland av modernt pansar är dock överlägset. Typer med ännu bättre prestanda ligger på ritborden. Vad som är särskilt intressant är de reserver av pansarfordon Ryssland har lagrade. Modernitéten är varierande, men gemensamt är att fordonen är möjliga att relativt billigt modernisera och därtill snabbt. Vid ev anfall mot Ryssland kan de således hålla stånd på marken och samtidigt sätta upp nya pansarförband, eller förse andra typer av infanteri med pansrade skydd. De torde dock behöva upp till ca 1/2 år på sig om krigsutbrott sker överraskande.

   Man brukar påpeka att USA/NATO/med USA:s allierade omringar Ryssland (och Kina) med baser och dess stridskrafter. Givetvis är Rysslands stridskrafter utgångsgrupperade spritt över det stora landet. Men USA:s m fl resurser är ÄNNU mer spridda i stora avstånd runt Euroasien. Frågan är om inte USA är i underläge i praktiken.

   Jag har inte nämnt något om rysk flotta eller dess nukleära kapacitéter. Detta är dock nästa område Ryssland avser ta itu med (modernisera). Projekten har redan börjat. Rysk flotta är spridd över världen och kan inte kraftsamlas enkelt under krig. På nytt lär upprustningen ske genom ubåtsvapen och inte säkert enbart stora atomdrivna vapensystem. Nukleära kapacitéten har Ryssland länge varit överlägsen, bl a då dess drivraketer är överlägsna. S-systemen balanserar dessutom väl i försvaret mot olika typer av atomangrepp mot Ryssland. S-systemen skjuter inte bara ned flyg, prickar stridsvagnar, prickar stridsfartyg, utan tar även nukleära bärare.

   Ryssland inkl s k BRICS bedriver även annan verksamhet som underminerar USA:s militärmakt på sikt.
   * Nya Sidenvägen är ett hårt slag mot globalismen och USA:s militärmakt. Väg-/Järnvägssystemet inte bara innebär billigare och snabbare leveranser av handelsvaror, utan även förflyttningar av militära enheter, dess ammunition och annat underhåll. Dessutom utanför räckvidder för de flesta typer av fientliga attacker.
   * Den nya internationella investeringsbanken som konkurrerar med IMF m fl.
   * Omstrukturering av Rysk resp Kinesisk industriproduktion, så att bl a alla vapensystem produceras med inhemska kretskort (chips), vilka inte kan avlyssnas eller fjärrstyras från USA. Dessutom är de tack vare Ukrainaembargot billigare och effektivare än västländernas. I Ryssland, Kina och Indien har på så sätt någon miljon nya jobb skapats, samtidigt som Europa förlorat lika många.
   * Hårdaste slaget hittills mot USA:s militärmakt och dess långsiktiga finansieringar är dock att BRICS inför eller planerar införa guldmyntfot som uppbackning för sina valutor, samt inte längre kommer att handla annat än i egna valutor. Ett flertal sådana handelsavtal har slutits de senaste månaderna. S k ”petrodollarn” sätts därvid i gungning och USA kan inte ”hitta på” nya dollars ostraffat längre. Dollarn blir således inflationsutsatt och sjunker i värde vid hittepå. Hittills har militärmaktens vidmakthållande baserats på just sådana ”hittepå-dollars” och nyligen har man upptäckt en skuld inom USA på oredovisade dollars utanför normal budgetordning, som är lika stor som den amerikanska statsskulden. Undersökningen orsakad just för att det blir valutaeffekter för dollarn när handeln vänder sig från dollars. När Libanon, Irak, Libyen resp Syrien planerade samma åtgärd, d v s guldbackning av sin valuta, blev detta en av de utlösande faktorerna för att förstöra dessa länder till grunden. I Syrien har dock bara processen med guldbackning fördröjts, som det fn ser ut.

   Det finns mycket mer för den intresserade och givetvis är ovanstående bild ofullständig. Detaljerna skulle bli till en bok.


 6. INFO //

  Svenska Memorial har haft konkakt med en kille som har kontakt högt uppe i MUST, han säger att Putin kommer att ta hela Norden inom 7 år, jag frågade honom skämtar du ? ser jag ut att skämta frågade han ?? nej det gör du verkligen inte. Han sade vidare att detta mörkläggs av Rosenbad på alla nivåer skulle svenska folket få veta vad som sker bakom ryggen på dom får dom ångest //


  • Info Tack Tommy för ditt stöd du vet att jag stödjer dig också u ditt arbete jo vore fantastiskt om någon av dina böcker kom ut i Estland vi gör så här Tommy jag har ju flera kontakterr i Estland jag ska göra pr för dina böcker där vore kul med 2 Contraböcker utgivna i Estland min och din Med vänlig hälsning, Ann-Mari Piret

  • Roland Salomonsson Says:

   Om du påstår att du känner någon i MUST som påstår något som helst, så är du en ”nyttig idiot” för någon i något helt annat syfte. En ”äkta” anställd vid MUST (eller någon annan svensk underrättelseorganisation) skulle ALDRIG uttala sig i den riktningen. Detta är ”Fejk News”.
   Jag vet, för jag känner verkliga tjänstemän inom underrättelsetjänsten, och det går inte att vrida ur dem någonting – kanske inte ens med tortyr. En äkta underrättelsetjänsteman känns igen på sin skicklighet att när samtalet leder in på ”fel spår”, glida över i ”ofarliga” ämnen och/eller vägra diskutera vidare.

   Allt annat skulle vara brott mot anställningsavtalet samt tjänstefel.

 7. Tommy Hansson Says:

  Jag tycker du är en ganska fantastisk person, AM.

 8. Tommy Hansson Says:

  Ja, med din brinnande idealism i kampen mot kommunismen.


  • Info jag kommer att bekämpa kommunismen/socialismen med demokratins medel till jag lägger näsan i vädret //


   • Info Tommy ett förslag jag förstår att du har mycket att göra men du kan om du vill stödja Svenska Memorial med en slant du binder dig då inte till medlemskap på något sätt och får då även vår Föreningsnytt o din mailbox som går ut till medlemmar samt supporters i EU Estland Ryssland USA Kanada etc etc Med vänlig hälsning, Ann-Mari Piret ps vi arbetar ju mot samma mål


 9. INFO //
  Hej Tommy hoppas alt bra med dig ? allt bra här , jo hör och häpna jag gick in på Expos facebooksajt och skrev att dom är mycket enögda i sin arbete dom borde också upplys om vänsteraktivister detta gorde att flera där hoppade på mig och kallade mig obildad etc etc helt otroligt jag tog bort mig ifrån gillaknappen hos dom gillar dom inte alls // Ann-Mari Piret

  • Tommy Hansson Says:

   Jodå, det är helt OK med mig.

   Det var väl ungefär vad man kunde ha väntat sig av Expo.

   Om du skickar plusgironr. till Memorial ska jag se vad jag kan göra!


 10. INFO //
  Tommy Tommy great news vi har precis via en av våra estniska medlemmar fått en oerhört kunnig kontakt i Göteborg, han är av lettisk börd född av Lettiska föräldrar i Sverige men även jobbat som parlamentariker i Kanada och han har oerhört stor erfarenhet av kommunismens brott han är akademisk utbildad har 4 hela utbildningar bla som Präst inom den lettiska församlingen han är mycket stark antikommunist och känner till oss i Svenska Memorial han är lite över 60 men grym anitkommunist han tål inte dessa rödingar han vill bli medlem också hos oss jag frågade honom vill du bli medlem i Svenska Memorial ? då sa han Ann-Mari Piret du behöver inte ens fråga en gång självklart går jag med hos er och vill bidra med min stora kunskap till er. Jag rä så glad Tommy jo vår bank är Nordeabanken och vi har Plusgirokonto 638155-2 Tommy du får en kram här jag är så himla glad nu sätter vi åt rödingarna så Kreml skakar hahahha Mvh Ann-Mari Piret PS Du är toppen vet du det Tommy jag gillar din blogg


 11. INFO //

  Ja han är i din ålder jo Tommy jag tog bort Daniel Poohl från expo som facebookvän har precis talat med vår nya medlem han är mycket kunnig / A-M P

 12. Roland Salomonsson Says:

  Varför inte läsa en ”äkta” vetenskapsman (till skillnad mot de politiska vetenskapsmännen utan självständigt vetenskapligt tänkande), som är garanterat politiskt ”okorrekt”! Läs även mer av honom, men sök själv.

  http://www.breitbart.com/big-government/2017/10/28/the-istvan-marko-interview-possibly-the-best-thing-you-will-ever-read-on-global-warming-pt-1-the-science/

  Not! När någon påstår att vetenskap är ”settled”, så är detta ett bevis för att sakförhållandet garanterat är OVETENSKAPLIGT!

  Ta även och studera väder resp klimat från den tid när vi senast hade solfläcksminima, d v s med början av 1600-talet. Svenskarnas tåg över Bälten, Östersjön tillfruset vintertid, Nordeuropéiska floderna isbelagda (Londons marknader hölls vintertid på Themsens isar). Men en liten istid, som f ö hade deklinerat först efter 1870 (ungefär) ger inte enbart kyligare vintrar utan framförallt effekter sommartid i varierande regioner, typ 1 m snö i Dalarna under juli-augusti, frostiga nätter under maj-juni etc.

 13. Tommy Hansson Says:

  Mycket upplysande intervju – tack. Har lagt ut den på Facebook.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: