Storyn om svårt misshandlad judinna i Uppsala av allt att döma falsk

http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/1.611333#.U_RlTTY91U8.twitter

En svensk judinna misshandlades svårt av muslimer i Uppsala den 14 september på grund av att hon bar ett halsband försett med Davidsstjärna. Förutom att hon svullnade upp kraftigt kring ögonen blev Annas käke så illa tilltygad att hon inte kunde prata efter överfallet. Hela kroppen bar spår efter misshandeln.

Detta hävdades bland annat i  israelisk press för en tid sedan – överst en länk till tidningen Haaretz som redogör för den påstådda händelsen – men nu har det dykt upp så många indikationer på att storyn är falsk att jag finner för gott att dra tillbaka den från min blogg. Vad som egentligen har hänt tänker jag inte spekulera i.

Den till helt övervägande delen importerade antisemitismen är och förblir ett allvarligt fenomen i dagens Sverige, främst i Malmö men också på andra platser. Därför är det naturligtvis bedrövligt att fejkade antisemitiska händelser sprids i media och på nätet på detta sätt!

 

 

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “Storyn om svårt misshandlad judinna i Uppsala av allt att döma falsk”

  • Tommy Hansson Says:

   Hade tänkt lägga in detta, men du hann före – tack. Dock framgår inte av Metro-texten om händelsen är sann eller inte. Bara att en del detaljer är ”oklara”.

   • Bulten i Bo Says:

    Tja, polisen verkar ju ha talat med kvinnan med bandaget som ej känner till historien, ej uppger sig ha blivit utsatt för någon misshandel men däremot en käkoperation. Du har inga funderingar på etiken att låta bilden av henne få ligga kvar på din blogg?

 1. Tommy Hansson Says:

  Tycker inte man blir särskilt mycket klokare av de svenska tidningarnas skriverier, faktiskt. Jag är förvisso ingen läkare, men varför skulle ögonen svullna upp i samband med en käkoperation? det ligger nog en hund begraven här.

  • Bulten i Bo Says:

   PK media envisas med sin kritiska granskning av fallet http://www.unt.se/uppland/uppsala/falsk-misshandel-spreds-pa-natet-3312963.aspx

   • Tommy Hansson Says:

    Har jag alls inget emot. Hittills tycker jag dock inte man lyckats över hövan.

  • Snygging Says:

   Hundar kan vara begravda lite här och var, men vad har det med en käkoperation att göra? Det har däremot detta:


   Efter en hakplastik framträder en del blåmärken och svullnad i en till två veckor.

   Och du kan läsa samma information på flertalet informationssidor gällande operationer… Dels är du sövd/lokalbedövad vilket kan få dig att svullna, kan även hända att du äter anti-imflammatoriska mediciner som kan påverka svullnad…

   Men du är väl varken läkare eller speciellt sugen på att köra bakgrundskoll när det kommer till vissa nyheter antar jag.

 2. Tommy Hansson Says:

  Tack för medicinsk information. Jag förmodar att vänsterpartister inte heller är särskilt motiverade att tro att muslimer kan misshandka judar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: