Erik ”Loskan” Svensson ger näthatet nytt ansikte

ErikSvenssonJune2010Erik Svensson – professor som ville spotta.

”Kram på dig också.”

Sedan Dispatch Internationals chefredaktör Ingrid Carlqvist twittrat denna hälsning till lundaprofessorn Erik Svensson slog det fullständigt slint för denne.

I twittersvaret klargjorde Svensson, som själv kallar sig ”evolutionär marxist”, att han minsann inte hade för avsikt att krama Carlqvist. Tvärtom, faktiskt: ”Jag vill spotta dig i ansiktet.”

Man kan nog utan större överdrift påstå att Erik ”Loskan” Svensson givit det så omtalade ”näthatet” ett helt nytt ansikte. Som rättänkande marxist passade professor Svensson även på att i meningsutbytet med Carlqvist ge kristendomen en rejäl känga:

Kristendomen är en vidrig religion och Ingrid Carlqvist en av denna religions många vidriga representanter.

I den fortsatta twitterdebatten kom ”Loskan” loss i en hel radda invektiv såsom ”järnrörsfascister”, ”skitstövlar” och så vidare. Carlqvist förklarades vara ”en plåga” samt ”i sanning en avskyvärd och liten människa”.

Att i en helt privat konversation slänga ur sig allehanda otidgheter är en sak. Det är naturligtvis långt ifrån bra, men ändå mindre allvarligt än att lägga ut okvädinsorden på nätet till allmänt beskådande. Eftersom Svensson faktiskt gjort sig skyldig till det senare blev han uppkallad till sin chef Olov Sterner.

Och att inte tala allvarsord med en förment seriös professor som vill spotta på meningsmotståndare hade givitvis varit tjänstefel. Sådant som Svensson hävde ur sig kan exempelvis leda till att sponsorer drar sig ur och att den universitetsforskning Svensson ägnar sig åt – och även annan forskning vid universitetet – ses i något av ett löjets skimmer.

Man kan i alla fall konstatera att Erik ”Loskan” Svensson, som han givetvis kommer att kallas i fortsättningen, tvingats göra en så kallad pudel och be Ingrid Carlqvist om ursäkt.

MG_0582Ingrid Carlqvist får polisbeskydd.

En intressant fråga är slutligen hur det kommer sig att Ingrid Carlqvist förmår röra upp känslor så till den milda grad. Det är ju inte första gången hon får heder och ära ifrågasatt. Vid ett tillfälle i våras jagades hon och Dispatch-fotografen Roger Sahlström med hugg, slag, vrål och skällsord av en uppretad vänsterpöbel iväg från ett offentligt möte i Lund.

Det troligaste svaret är att hon som nära nog ingen annan i svensk press vågar stå på sig och utlägga sanningen precis som hon ser den. Oftast har hon därtill rätt. Sådant är utomordentligt svårt för kvarvarande representanter för 68-vänstern och annan politiskt korrekt menighet att acceptera. Detsamma gäller för övrigt Ingrids danske chefredaktörskollega Lars Hedegaard, som blivit påhoppad såväl fysiskt som i form av grova invektiv.

Heja, Ingrid och Lars!

Explore posts in the same categories: Media

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: