Isovaaras sorti och kroglivets olämplighet

 Lars Isovaara har tidigare gjort sig känd som en kompetent och sakkunnig riksdagsledamot.

Riksdagsledamoten Lars Isovaara tycks helt ha tappat koncepterna efter att ha varit ute på krogrunda till in på småtimmarna. Jag skall här inte gå in på detaljer, dessa torde vara blott alltför välkända vid det här laget, men vill gärna framföra några principiella synpunkter på att vistas ute i det nattliga Stockholms krogsväng.

Det uppges att Isovaara, som är riksdagens förste permanent rullstolsburne ledamot någonsin, hade lämnat en tillställning hos Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) redan före klockan 22.00. Därefter fick han det olyckliga infallet att göra en krogrunda med resultatet att den medhavda ryggsäcken glömdes på det etablissemang han sist lämnade.

Isovaara uppgav dock att ryggsäcken blev stulen av några personer med invandrarbakgrund vilket skulle vara orsaken till Isovaaras förtvivlan som gjorde att han, när han skulle ta sig in i riksdagshuset, fällde några saftiga och givetvis helt olämpliga kommentarer.

Jag har ingen exakt kunskap om vad som verkligen inträffat, men jag utesluter inte att Isovaara i sitt lidrigt nyktra och uppjagade tillstånd verkligen trodde att ryggsäcken med bland annat passerkortet till riksdagen blivit stulen och inte kvarglömd, vilket  senare visade sig ha varit fallet.

Hela historien är så tragisk. Jag har lärt känna Lars Isovaara som en trevlig och anspråkslös person och därtill en kompetent och sakkunnig företrädare för mitt parti i riksdagen. Dock borde han, med tanke på den olycksaliga video som visar hur tre SDare agerar i fyllan och villan en sommarnatt för två och ett halvt år sedan, ha dragit lärdom av det inträffade och tagit det lugnt med festandet. 

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, nu på ett sätt som knappast kan missförstås, med adress till alla sverigedemokrater land och rike runt:

Ge fan i att festa runt med en myckenhet av alkohol till klockan två-tre på natten!

En av anledningarna till SDs framgångar trots skandalskriverierna: den eminente partiledaren Jimmie Åkesson!

Vid den tiden, och särskilt om man är i påtagligt onyktert tillstånd, kan precis vad som helst hända. Särskilt med tanke på att vårt parti är överlägset mest påpassat av samtliga partier och media riktigt dräglar över att kunna kasta sig över oss och beskylla oss för allt möjligt. Jag har själv drabbats av liknande saker utan att ens ha varit i närheten av  att ha gjort mig skyldig till det som påståtts, och jag vet att mina erfarenheter delas av andra partiföreträdare.

Jag tycker i princip att man skall kunna stå för en sup eller två utan att balla ur totalt. Men vet man med sig att man har svårt att klara av alkoholen skall man naturligtvis ta det väldigt lugnt. I fallet Isovaara borde han förstås ha dragit sig tillbaka redan efter IVA-bjudningen när han ännu hade sina pinaler under kontroll.

Men gjort är gjort och jag skall inte lägga ytterligare stenar på Lars Isovaaras börda. Lars är egentligen en fin kille och han var värd ett  avsevärt bättre öde. Nu hoppas jag han snart hämtar sig från det skedda och kommer igen så småningom.

Jag har tidigare på denna plats framhållit att SD fortsätter att gå framåt i olika opinionsmätningar trots alla överdimensionerade skandalskriverier. Det erkänns även  av Expressens Niklas Orrenius i dag (29 november):

I en tid då S och M blivit mer lika uppfattas SD av många som det enda oppositionspartiet…En annan förklaring till SD:s uppgång är Jimmie Åkesson. SD-ledaren har klarat skandalen bra.

Jag kan bara säga ja och amen till detta. ”Uppfattas”, förresten…SD ÄR det enda verkliga oppositionspartiet. De övriga partierna tillhör en etablissemangets sjuklöver som tagit politisk feghet och korrekthet på entreprenad.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Isovaaras sorti och kroglivets olämplighet”

  1. Tarzan Says:

    Life is a bitch then you marry one then you die
    Alkoholen gör att Murphys law inträder på alla möjliga ställen – det visste inte mannen i rullstolen ……!
    Jag skulle vara konsult åt SD


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: