Sandlådetänkande: Noll väljarrespekt från socialistledarna

Nära en halv miljon svenska väljare får noll respekt av socialistbröderna Juholt (S) och Ohly (V).

Socialistledarna Håkan Juholts (S) och Lars Ohlys (V) ovilja att i SVTs partiledardebatt på söndag dela studiohalva med Jimmie Åkesson (SD) har flera dimensioner.

Att socialister uppträder arrogant och stöddigt är naturligtvis ingen nyhet. Personer av denna övertygelse tenderar att vara så säkra på den egna ideolgins förträfflighet, att de inte anser sig behöva ta någon särskild hänsyn till andras övertygelse. Juholts och Ohlys krav att få slippa vara i Åkessons närhet – som SVT hade kurage nog att avvisa – tillför arrogansen och stöddigheten en extra dimension: sandlådementaliteten.

Att denna mentalitet var en integrerad del av den oreformerade kommunisten Lars Ohlys psyke visste vi redan. Det var som bekant Ohly som i samband med SVTs valvaka häromsistens vägrade dela sminkloge med Jimmie Åkesson.

Att Håkan Juholt som ledare för Sveriges ännu största politiska parti, med dess enorma och respektingivande historiska tyngd, skulle förfalla till samma sorts sandlådetänkande är onekligen mer överraskande. Mindre statsmannalik än så kan man ju knappast bli!

En statsmannalik partiledare i riksdagens talarstol.

Ytterligare en dimension, och en mer allvarlig sådan, som den här sorglustiga affären är behäftad med är väljarföraktet. I valet 2010 röstade omkring 360 000 människor på Sverigedemokraterna, som blev något större än Ohlys parti. Det är dessa väljare som sosse-Håkan och vänster-Lasse nu metaforiskt pissar på. Dessa väljare får noll respekt från socialistledarna.

Denna beklagliga attityd riskerar givetvis i sin tur att spä på det politikerförakt, som eljest är förhållandevis begränsat i vårt land men finns latent i folkdjupet och utgör ett av hoten mot demokratin. Vi får väl se om vänsterbröderna tänker göra likadant när det är dags för partiledardebatt i riksdagen på onsdag i nästa vecka under mottot: vi vill inte dela talarstol med SD.

Ohly och Juholt åstadkommer nu med sin tydligt manifesterade omognad någonting de minst av allt önskar: att allt strålkastarljus hamnar på Jimmie Åkesson. Många tittare kommer helt naturligt att bli nyfikna på vad det är hos det parti denne man representerar som föranleder sådana extraordinära reaktioner.

Vi får se hur det går i TV-debatten. Och kanske Jimmie borde vara glad över att slippa dela planhalva med en bidragsfuskare och en diktaturanhängare.

Juholt och Ohly tar sandlådetänkandet till en ny nivå. (Personerna på bilden har ingenting med artikelns innehåll att göra).

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

21 kommentarer på “Sandlådetänkande: Noll väljarrespekt från socialistledarna”

 1. Jacob I Says:

  Frågan är väl hur Juholt och Ohly(ckan), i den mån sistnämnde då är kvar som partiledare, kommer att agera inför den TV-sända slutdebatten valet 2014! Fortsatt dylikt betéende kan ju resultera i att bägge herrar kvalificerar sig som SD-s bästa valarbetare!

  • Tommy Hansson Says:

   Utan tvivel.

   Jag kan ha fel, men jag tror dock näste (?) V-ledare Jonas Sjöstedt är något klokare än så.

 2. tallinnirja Says:

  Hej!
  Hör och häpam Tommy hör och häpna jag är inte Sverigedeokrat det vet du men jag håller med dig till 100% om det svinaktiga uppträdande från socialistpackets sida Juholt och Ohly uppträder som två dårar jag gillar inte SD men dom ska ändå ha rätt att få yttra sig och precis som du Tommy säger en del av svenska folket har faktiskt röstat in SD i Sveriges riksdag och dett valresultat ska respekteras av dom andra oavsett man gillar Sd eller inte, jag är helt enig med dig i din kritik Tommy socialistpacket ska tiga och respektera en del av svenska folkets röster som gått till SD / Ann-Mari

 3. tallinnirja Says:

  Hej!
  Rätt ska vara rätt dom demokratiska spelregler som dom svenskar har som röstat på SD ska respekteras gör inte Juholt och Ohly detta bryter dom mot sina egna spelregler, det Ohly coh Juholt gör mot SD är rent ut sagt svinaktigt okej dom gillar inte SD men uppträd för tusan med respekt mot en den del av svenska folket som vill ha SD i Sveriges riksdag // Ann-Mari

 4. tallinnirja Says:

  Hej!
  Tommy jag har tom försvarat SD mot Juholt och Ohly på min facebooksida // Ann-Mari

 5. tallinnirja Says:

  Hej!
  Ju mer jag tänker på hur Juholt och Ohly behandlat SD ju mer förbaskad blir jag till er här som är Tommys Sd vänner vill jag säga, jag är inte Sd på något sätt men dom har nu blivit invalda i Sveriges riksdag av en del av svenska folket och detta måste och ska respekteras, och Lars ohly ska bara hålla käften för hans parti V har stött och stödjer socialistiska diktaturer världen över bland annat förut när dom stödde sovjetunioen Ohly ska bara vara tyst han ska inte komma med några pekpinnar mot SD då han själv inte har rent innanför sin dörr han far med en dubbelmoral som är äcklig. Till Tommys vänner vill jag säga också att jag är antikommunist och antisocialist uti fingerspetsarna, // Ann-Mari

 6. Magnus Says:

  Gnäll inte om väljarförakt. S och V lägger bollen på straffpunkten och lämnar målet utan målvakt för Åkesson. Skriv en euforisk hyllning till dem istället. 🙂

  • Tommy Hansson Says:

   Det är förstås ett sätt att se på det. Jag försöker dock något bortse från det rent partitaktiska.

 7. tallinnirja Says:

  Hej!
  Du Magnus jag är inte SD på något som helst sätt men rätt ska vara rätt jag har nu skrivit i Juholt logg på hans facebookaida innan kvällen lär jag ha fått hela sossedrevet efter mig pga att jag försvarar Sds rätt att genom ett demokratiskt val få finnas till ja jag tror mig tom försvara Sd mer än själva Tommy denna bloggs ägare när Tommy läser mina inlägg här nu så svimmar han tiotals ggr innan natten har kommit ett dmeokratisk genomfört val ska inte förstöras av socialist drägg // Ann-Mari

  • Tommy Hansson Says:

   Enligt WordPress statistik är din kommentar här den 3000e totalt på min blogg, Ann-Mari. Grattis!

 8. benke Says:

  ”Denna beklagliga attityd riskerar givetvis i sin tur att spä på det politikerförakt, som eljest är förhållandevis begränsat i vårt land men finns latent i folkdjupet och utgör ett av hoten mot demokratin”

  Vet inte om jag missförstod dig Tommy, men att politikerföraktet skulle utgöra ett hot emot demokratin synes att sträcka sanningen en smula. Det är tvärtom, när människor är kritiska och föraktar politiker så är det en god sak. Att vara kritisk och förakta politiker är sunt. (Det pratas sällan eller aldrig om det människo/medborgar förakt som politiker har, men som trots allt är så grasserande och levande)

  Omvänt vore värre. När människor okritiskt blir slavar under politikers nycker och förehavanden så är vi illa ute.

  • Tommy Hansson Says:

   Jag är både politiker och människa och gillar inte att bli föraktad i någondera egenskapen. Förakt är ingen trevlig attityd.

   Man behöver inte förakta någon eller några för att vara kritisk gentemot felande politiker.

 9. Lars M Hermansson Says:

  Verkligen sandlådebeteende av Juholt och Ohly att inte delta i debatten. Bra att TV inte föll för deras utpressning.
  Jimmie Åkesson var skicklig och fick in viktiga politiska markeringar bl.a. om invandring, EMU m.m.

  • Tommy Hansson Says:

   Kortslutning i hjärnan, skulle jag vilja säga.

   Visst, Jimmie var cool och skicklig som vanligt. Romsson fick tillfälle att breda ut sig väldeliga.

 10. tallinnirja Says:

  Hej!
  Det är bara så att Juholt och Ohly är rötägg socalism är en sjukdom, jag gillar inte rödpacket // Ann-Mari

 11. Jesse Says:

  Och nu senaste skandalen, vanliga svenskar skulle få fängelse omedelbums ifall man fifflat till sej 160,000 spänn. Inte Ljugholt inte. Han påstår att han inte visste bättre. Vet man inte bättre ska man inte vara politiker.

  Ohly är en fin nationell valarbetare på alla vis. Jonas Sjöstedt som fö varit min granne är en hyvens arbetare och mycket trevlig person…Tyvärr lär vänstern få ett redigt uppsving när han blir partiledare för V, folk röstar som bekant på person ganska ofta. Jag gissar på en bit över 10% för dom

  • Tommy Hansson Says:

   Tyvärr ligger det nog mycket i det du säger, Jesse. Det finns en motsvarighet till Sjöstedt här i Södertälje, kommunalrådet Staffan Norberg. En bra kille och skicklig debattör. Jag tröstar mig dock med att SD under mitt ledarskap lyckades bättre i valet än V!


 12. Jag saknar en dimension här. Är det inte också ett arrogant beteende mot de väljare som röstade på vp och s att inte ta en saklig debatt? Det är inte bara sd-väljarna som erbjuds noll respekt från dessa två herrar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: