Syriens stormufti hotar Europa, USA och Israel

Syriens stormufti hotar Väst.

Syriens stormufti, doktor Ahmad Badr Al-Din Hassoun, har i hotfulla ordalag farit ut mot Europa, USA och Israel. I en utsändning på Syria News TV och i ett uttalande på Internet den 9 oktober lovar han släppa lös en hoper självmordsmördare ifall Västvärlden skulle komma på tanken att angripa Syrien.

Här följer, i översättning från engelskan av mig, delar av doktor Hassouns budskap:

I samma ögonblick som den första missilen träffar Syrien kommer alla Libanons och Syriens söner och döttrar att sträva efter att bli martyrskaps-sökare i Europa och på palestinsk jord. Jag säger till hela Europa och till USA: vi kommer att förbereda martyrskaps-sökare som redan finns ibland er om ni bombar Syrien eller Libanon. Från och med nu kommer det att bli ”öga för öga, tand för tand, och den som utdelade första slaget är mest orättfärdig”, och ni är dem som har gjort oss en orättvisa.

Jag säger till varje arab och till varje mänsklig varelse: tro inte att de människor som kommer att begå martyrskap i Frankrike, Storbritannien eller USA kommer att vara araber eller muslimer. De kommer att vara en ny Jules Jammal* eller en ny Muhammad Al-Durrah**. De kommer alla att vara som (forna tiders) rättfärdiga. Jag vädjar till er att inte komma nära vårt land.

Stormuftins hot gäller Sverige i lika hög grad som något annat europeiskt land. Kanske mer än så – Sverige står inte särskilt högt i kurs sedan ledare ur den syriska oppositionen träffats i Stockholm under UD:s beskydd.

 Jules Jammal offrade sig i Suezkriget.

* Jules Jammal (1934-56) var en officer i den syriska flottan som under Suezkriget den 29 oktober 1956 sänkte ett franskt linjefartyg genom att köra in en båt fylld med sprängämnen i det. Han har alltsedan dess hyllats som en odödlig hjälte i Syrien samt även Egypten.

** Muhammad Al-Durrah var en tolvårig arabisk pojke som den 30 september 2000, under Andra intifadans andra dag, med sin pappa Jamal hamnade mitt i en skottlossning i Gazaremsan mellan soldater ur israeliska armén och de palestinska säkerhetsstyrkorna. Pojken dödades medan fadern skottskadades. Händelsen filmades av fransk TV och spreds över världen, och först tycktes det stå klart att israelerna var de som skjutit de dödande skotten. Senare efterforskningar har dock visat att det är oklart vilka som sköt Muhammad- det kan lika gärna ha varit palestinierna.

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Syriens stormufti hotar Europa, USA och Israel”

 1. Peter Davidsson Says:

  Så trevligt att SD fått nya kompisar i israel.De kan ni säkert lita på i vått och torrt(i alla fall så länge de har andvändning av er)
  Lycka till

  Peter

 2. Tommy Hansson Says:

  Har vi? Glädjande i så fall.

  Jag är bara lite nyfiken – vilka är de vännerna?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: