Willy Silbersteins ogenomtänkta fabulerande

Sverigedemokraterna är troligen riksdagens mest Israel-vänliga parti.

Publicisten Willy Silberstein, född 1954, har känt sig manad att ryta till om Sverigedemokraternas framgång i det senaste riksdagsvalet, där partiet erhöll 20,6 procent av rösterna. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/willy-silberstein-om-sd-s-framgang-skrammande

Silberstein uttrycker sig som talesman för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) och citeras bland annat på följande sätt: ”Normalt uttrycker sig inte kommittén mot antisemitism när det gäller enskilda partier. Men Sverigedemokraterna är så speciella och berör så många så där känner vi oss tvungna att säga ifrån.”

Frågan är då varför Silberstein valt just SD att ”säga ifrån” mot. SD är för det första riksdagens troligen mest Israel-vänliga parti som bland annat uttryckt önskemål att flytta Sveriges Israel-ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Den som letar efter antisemitiska utspel från SD letar vidare förgäves – sådana förekommer inte, vilket Silberstein borde veta.

Willy Silberstein uttrycker sig luddigt om att det ”uppstår ett klimat” där många med rasistiska attityder skulle känna större frihet att säga saker och ”möjligen” också agera våldsamt mot minoriteter. Hört talas om uttrycket ”det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”, hämtat från nationalskalden Esaias Tegnér, Silberstein?

Med andra ord: Silberstein ägnar sig åt ogenomtänkt fabulerande.

Willy Silbersteins tirad mot Sverigedemokraterna har framkallat kritik från bland andra PM Nilsson, politisk redaktör på tidningen Dagens Industri: ”Jag tror att de som röstar på Sverigedemokraterna och de som vill samarbeta med SD gör en annan bedömning.”

Nilsson avfärdar talet om SD som naziinfluerat eller ens särskilt radikalt och jämför partiet med de nordiska systerpartierna Dansk Folkeparti, Fremskrittspartiet och Sannfinländarna.

Willy Silberstein är född i Norrköping och var 1987-2009 verksam vid Sveriges radio P1. 2009-10 återfanns han på den borgerliga reklambyrån Kreab. Han har bland annat, tillsammans med Lars-Olof Pettersson, skrivit den läsvärda boken Syndikalismens nya ansikte.

Silberstein var kring 1970 verksam vid den antitotalitära organisationen Demokratisk Allians i Norrköping.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Willy Silbersteins ogenomtänkta fabulerande”

  1. Per L. Says:

    Jag är själv ganska övertygad att hatet mot SD från staten Israel och judiska fariséer som Willy Silberstein kokar ner till att SD vill sätta en åldersgräns för manlig omskärelse. Nu har ju SD backat från det mesta av den politik de gick till val på 2010, utom, så vitt jag vet åldersgräns för manlig omskärelse. När frågan om åldersgräns för manlig omskärelse var på tapeten på Island och i Danmark gick både israeliska staten och USA ut stenhårt för att få förslagen bort från dagordningen. Vilket lyckades.
    För den som vill veta mer om denna bisarra judiska sedvänja rekommenderas boken ”Marked In Your Flesh” skriven av den judiske läkaren och antropologen Leonard S. Glick. Glick menar att judarna kom i kontakt med omskärelse under den egyptiska fångenskapen och att omskärelse blev en del av judisk tradition först i samband med den Babyloniska fångenskapen 500 BC. Då även Moseböckerna redigerades. Alltså långt efter det att Abraham levde på jorden.


Lämna en kommentar