Shariapoliser nu lagliga i Tyskland

shariapolis Med laglig rätt att tvinga kvinnor bära heltäckande klädsel.

http://unitedwithisrael.org/watch-muslim-sharia-police-patrol-streets-of-germany/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=WATCH%3A+%27Muslim+Police%27+Patrol+in+Germany%3B+Do+Israelis+Hate+Palestinians%3F+%28hear+what+they+say___%29&utm_campaign=20151223_m129002904_WATCH%3A+%27Muslim+Police%27+Patrol+in+Germany%3B+Do+Israelis+Hate+Palestinians%3F+%28hear+what+they+say___%29&utm_term=watch_btn_light_png

En tysk domstol har givit muslimsk så kallad shariapolis laglig tillåtelse att patrullera gatorna i Wuppertal, huvudort för den extrema muslimska salafistiska läran vilken är statsbärande i Saudiarabien. http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article21920347.ab

Männen i denna styrka bär brandgula västar med beteckningen shariah police på ryggen och kräver att män och kvinnor de möter på gator och torg skall följa profeten Muhammeds föreskrifter.

Se det ganska skakande inslaget från den kanadensiska nyhetssajten The Rebel överst på denna sida!

Detta innebär bland annat förbud mot sång, musik och dans, alkohol och kvinnlig klädsel som shariapolisen bedömer som alltför lättsinnig. Kvinnor har vittnat om att de hetsats bära heltäckande klädsel. Och det är inte bara muslimer som utsätts för dessa sentida brunskjortors hotfulla metoder: shariapolisens gorillor i Wuppertal har tillåtelse att huta åt ALLA de träffar på!

Det väckte internationell uppståndelse då den tyska shariapolisens verksamhet blev allmänt känd för drygt ett år sedan. Tjänstemän i CDU-styrda Wuppertal, en universitetsstad med cirka 350 000 invånare i Nordrhein-Westfalen nordost om Köln, uttalade sig i fördömande ordalag och lovade ingripa för att stoppa det salafistiska ofoget.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5957807

angela-merkel Merkel: vill inte fördöma shariadomstolarna.

I stället har nu alltså de muslimska busarna med sina orangea västar laglig rätt att söka upprätthålla sin egen version av lag och rätt på tysk mark, och det gäller muslimer likaväl som alla andra.

Begrepp såsom shariapolis och shariadomstolar är ingen nyhet utan har funnits i exempelvis Storbritannien under lång tid. Dessa institutioner skipar Koranens och Muhammeds ”rätt” utan att inhemska myndigheter vill eller förmår ingripa. Nu har också den Europeiska unionens (EU) centralland, Tyskland, nått därhän.

Nyhetskommentatorn i det kanadensiska inslaget överst på sidan talar om att Tyskland är på väg att begå nationellt självmord på grund av dåligt samvete för Förintelsen för 75 år sedan, och att förbundskansler Angela Merkel lagt grunderna för denna utveckling genom att tillåta en exempellös muslimsk invandring in i Europas hjärta. Merkel citeras också i uttalanden där hon sagt att Tyskland inte har moralisk rätt att fördöma muslimsk rättsutövning av detta slag.

Döm själva om nyhetskommentatorn har rätt!

Men läs gärna först denna analys gjord av Gatestone Institute över den muslimska demografiska utvecklingen i Tyskland; det beräknas att det kommer att finnas närmare sex miljoner muslimer i landet innan året 2015 är till ända:http://sv.gatestoneinstitute.org/6437/muslimska-demografiska-tyskland

En viss sorts, låt vara inte lika organiserad, shariapolis är enligt uppgift på väg att växa fram också i Sverige i till exempel Stockholms västra förortsområden, där oftast yngre och skäggiga män håller stenkoll på vad som sker i grannskapet – särskilt kvinnor är utsatta. Den kvinna som inte rättar sig efter de patriarkala påbuden kan lätt råka ut för en ”olycka”, som att ramla ner från en balkong.

Nättidskriften Samtiden hade en artikel om fenomenet den 7 juli 2015 sedan dess utsända i Almedalen hört med inrikesministern Anders Ygeman (S) hur han såg på problemet. ”De finns inte”, svarade han när han fick frågan om shariapoliser existerar i Sverige: https://samtiden.nu/18027/anders-ygeman-shariapolis-vad-ar-det/

Från den goda staden Borås i Västergötland har rapporterats om hur en man avbröt en lektion i svenska för invandrare (SFI) anordnad av asylföretaget Eductus och började skrika om att läraren var en dålig människa därför att denna var kristen och att kvinnornas måste bära slöja; skratt skulle inte heller få förekomma, eftersom det var förbjudet av Allah.

burka Tillåten klädsel enligt de nya brunskjortorna.

Läs mera på Petterssons blogg här:http://petterssonsblogg.se/2015/03/30/shariapolis-i-boras-det-ar-forbjudet-att-skratta-och-kristna-ar-daliga-manniskor/

Om inget genomgripande görs i västvärlden för att stoppa den muslimska utbredningen och shariaspridningen dröjer det sannolikt inte särskilt länge innan vi har de nya brunskjortorna, fast nu med brandgula västar, marscherande över hela kontinenten. Det kan vi i så fall tacka den förda ”öppna-era-hjärtan”-politiken för.

 

 

 

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

28 kommentarer på “Shariapoliser nu lagliga i Tyskland”


 1. Utifrån decennier av daglig kännedom om Tyskland tror jag inte ett dugg på det som påstås utan rekommenderar att uppgifterna prövas. Möjligen kan det vara så att någon domstol på första nivån i systemet gjort ett dumt beslut som snart kommer att ändras av högre rätt. – Tyska politiker och myndigheter betonar mer än de flesta att tysk grundlag gäller i Tyskland – särskilt undervisar man migranter om detta. För en tid sedan greps ”shariapoliser” av riktiga poliser – och jag vill minnas att det var i Wuppertal – för att falskeligen ha utgett sig för att vara poliser, förbjöds använda ”shariapolisvästar” och hotades med åtal. Jag rekommenderar faktakontroll och återkommer eventuellt i frågan.


 2. Aftonbladet: ”Enligt en domstol i tyska staden Wuppertal var männens orangea västar inte ett brott mot de lagar som reglerar bärandet av uniformer.” – Innebär det att ”shariapoliser” – i begreppets fulla omfattning – nu är lagliga ? Knappast. Jag skall se om jag kan finna domen på nätet. Ofredande, hotelser och att falskeligen utge sig för att var polis blir förstås inte lagliga med detta. Sedan måste förstås juristerna göra avgränsning mot tillåtna meningsyttringar osv.


  • Bra och korrekt svar, som väl inte tillfredsställer de ”troende” i frågan. Gällde in nutid utan 2014 – så det borde gå att kolla om det finns någon ”shariapolis” som agerar såhär idag….

   • Tommy Hansson Says:

    Tror inte det finns några ”troende” i frågan om shariapolisen i Tyskland. Behövs ingen särskild ”tro” för att konstatera att företeelsen måste anses vara högst oroande, särskilt som såväl landets högsta ledning som domstolsväsende sviktar. Som nämns i min bloggtext finns embryon även i Sverige, dock förmodligen utan orangea västar. Vilken inte gör den mindre otrevlig.

 3. Tommy Hansson Says:

  Om de inte är illegala – så är de givetvis legala. Sedan har inte myndigheterna koll på alla trakasserier och alla hot dessa råskinn ägnar sig åt. Det är lika bra att acceptera att Tyskland inte är vad det var, Axel. Det går snabbt utför.


  • ”Shariapolisen” och dess västar ledde till stor upprördhet 2014 i hela Tyskland. Men en del uppfattade dem som ett dåligt skämt och inte ett brott mot lagregler om uniformer – en uppfattning som en domstol i staden Wuppertal fastställt. Förutsättningen för att det skall vara straffritt att bära dessa västar är enligt domstolsbeslut att de inte uppfattas som verkliga polisvästar och inte heller uppfattas som skrämmande, militanta och hotande. Åklagarmyndigheten har överklagat och förklarade att tills dom vunnit laga kraft kommer man att fortsätta att åtala shariapoliser


 4. ”If any of you put a stumbling block before one of these little ones who believe in me, it would be better for you if a great millstone were fastened around your neck and you were drowned in the depth of the sea” (Matt 18:6).


 5. Merkel har gjort sitt, jag tror inte tyska folket är beredda att acceptera att nån muslimsk polis skall visa dem till rätta eller
  på annat sätt sätta sig över Tyska medborgare, Då har man nog underskattat tyska folket.

 6. Ove Says:

  Jeg er norsk og bor i Stockholm. Hvis det blir ”shariasnuter” her i Sverige og jeg blir snakket til, vil jeg bli forbanna, veldig forbanna.

 7. Tommy Hansson Says:

  Jo, det skulle jag också bli!

 8. Janne Says:

  Det borde vara tillåtet att avliva sådana här extrema muslimer. Dom tillför inget bra i samhället, bara tvång ov rädsla. Vad ger dom rätt till detta.

  • Tommy Hansson Says:

   Jag håller med om att muslimska extremister inte tillför samhället något positivt. Men avlivning – nej.

 9. Christer Says:

  Detta kan bara inte få förekomma här i Sverige , vart fan är vi på väg igentligen, måtte det gå fort att bli av med den där RÖVAR REGERINGEN som gör vad dom kan för att förgöra vårt land, dom måste ställas inför rätta för LANDSFÖRÄDERI , två år till nästa val , då hoppas jag på att se JIMMIE ÅKESSON som blivande STADSMINISTER // CHRISTER. SKÅNELAND.

 10. Tommy Hansson Says:

  Självklart håller jag med dig.


 11. Som jag redan sagt, vad som är tillåtet i Tyskland är teatervästar. Förutsättningen för att det skall vara straffritt att bära dessa västar är enligt domstolsbeslut att de inte uppfattas som verkliga polisvästar och inte heller uppfattas som skrämmande, militanta och hotande. – Vidare anses det ingå i yttrandefriheten att tala om för folk hur man anser att de bör vara klädda, om man gör det respektfullt och utan att skrämmas. Man får absolut inte att hota eller försöka tvinga.

 12. Tommy Hansson Says:

  Luddigt och otillfredsställande. Trist att inte domstolen sätter ner foten.


 13. Klara rättsstatliga principer. Tydliga gränser för vad man får. Det är vi som får sätt ner fötterna och bestämma oss för hur vi vill ha det.

  • Tommy Hansson Says:

   Tyvärr tvingas man konstatera, att domstolen i Wuppertal inte förmår leva upp till dessa ”klara rättsstatliga principer” utan synes, åtminstone enligt mitt synsätt, ägna sig åt ett betydande godtycke,

 14. Anders Nilsson Says:

  Det är sant – men inte så att de har ”fått klartecken” att använda västarna eller har ”laglig rätt att tvinga kvinnor bära heltäckande klädsel”, utan enbart att de inte hade gjort något olagligt genom att bära västarna – alltså inte brutit mot uniforms- eller maskeringslagarna. Domen säger ingenting alls om att sharialagar godkänns, utan handlar bara om västarna.
  Händelsen var i september 2014 och inte ifjol, som det står i texten – men ändå. Det skulle tydligen också överklagas, så vi får väl se var det slutar…
  http://www.bbc.com/news/world-europe-35059488

 15. Tommy Hansson Says:

  Nej, det står inte i min text att händelsen inträffade i fjol. Bara att den blev ”allmänt känd” för drygt ett år sedan. Och oavsett hur man bedömer saken står det alltså klart att det inte bedömts olagligt att bära orangea västar. Vilket naturligtvis innebär att medlemmarna i detta shariagarde skulle kunna fortsätta ungefär som förut. om de är någorlunda smarta. Jag fortsätter alltså att hävda att detta är illavarslande och att vi, tack vare den tyska domstolen, befinner oss på ett sluttande plan.


 16. […] Jag skrev om hur en domstol i staden Wuppertal nordost om Köln i Tyskland fastslagit, att det var tillåtet för ett gäng islamister att uppträda offentligt i orangea västar med texten ”sharia police” på ryggarna: https://tommyhansson.wordpress.com/2015/12/24/shariapoliser-nu-lagliga-i-tyskland/ […]

 17. Christer Says:

  Har tyska staten blivit fullkomligt intelligentsbefriade, helt jävla oansvarig gentemot den Tyska befolkningen. Fy fan säger jag 😈😈😈

 18. Tommy Hansson Says:

  Ja, man kan verkligen undra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: